کد خبر: 10207| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۲۷ بهمن سال ۱۳۹۸ | ساعت ۸:۱۶:۰ | تعداد بازدید: ۲۹۳۱

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز همزمان با چهارمین روز از برگزاری سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر با حضور در تالار وحدت به تماشای اجرای ارکستر سمفونیک تهران به رهبری نصیر حیدریان نشست.
سید عباس صالحی در حاشیه این اجرا در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر دستاورد برگزاری جشنواره موسیقی فجر و روند رشد کیفی آن گفت: باید نوعی روندشناسی و روندپژوهی در این حوزه صورت گیرد.
وی در عین حال تصریح کرد: برداشتی که در این چارچوب وجود دارد این است که در مجموع فضای جشنواره امسال موسیقی فجر، در برگیرنده اتفاقاتی است که روند گام به گام اما رو به جلویی را نشان می‌دهد و این‌طور نیست که علی‌رغم برخی اتفاقات، عقب گردی در این زمینه وجود داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نسل جوانی که در جشنواره حضور پیدا کرده‌اند از لحاظ قدرت و توانایی، حرکت رو به رشد را نشان می‌دهند. بسیاری از این هنرمندان جوان و نوجوان، همان‌هایی هستند که در سایرجشنواره‌های دیگر کشور به صورت جدی حضور پیدا کرده بودند و اینک در جشنواره موسیقی فجر حضور ویژه‌ای دارند.
وی افزود: ما توازنی را می‌بینیم که هم دربرگیرنده حضور جوانان هنرمند در جشنواره موسیقی فجر است و همشاهد حضور پیشکسوتان موسیقی هستیم. یکی دیگر از دغدغه‌هایی که جشنواره موسیقی فجر داشته و دارد این است که موسیقی پاپ به عنوان سبک مورد توجه مردم، چنان روی دیگر بخش‌ها سایه نیندازد که موسیقی نواحی و موسیقی ایرانی را تحت‌الشعاع قرار دهد.
صالحی تاکید کرد: با اهتمامی که از سوی همکاران و مدیران معاونت هنری و دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته در سال‌های مختلف از جمله امسال، جریان موسیقی سنتی ایرانی و موسیقی نواحی به نحوی در فضای جشنواره فجر گنجانده‌ایم که با روند رو به رشدی همراه باشد. البته این به معنای رضایت کامل از آنچه انجام گرفته نیست اما این مسیری که بتواند موسیقی پاپ، موسیقی ایرانی، موسیقی نواحی و موسیقی کلاسیک در فضای مناسبی خودشان را عرضه کنند، قابل توجه است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: جشنواره موسیقی فجر علاوه بر تهران در استان‌ها هم نمایش‌دهنده توانایی‌های موسیقایی هنرمندان کشورمان هست. ما تلاش کردیم اینمسیر را باز کنیم و ۱۰ استانی که در جریان برگزاری جشنواره موسیقی فجر امسال به طور همزمان با تهران حضور داشتند می‌توانند تحولات مناسبی در عرصه برگزاری رویداد فجر باشند. البته جشنواره موسیقی فجر با قله و آن چیزی که بتواند رضایت نهایی را حاصل کند فاصله دارد. اما مسیرهایی را بهصورت قدم به قدم برداشته‌ایم و امیدوارم گام‌های بعدی با سرعت بیشتری کارها انجام گیرد.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی ‌بر تلاش‌های ستاد برگزاری جشنواره برای دعوت از گروه‌های خارجی با وجود حوادث ناگوار و تلخ ماه‌های گذشته و تلاش دشمنان برای تضعیف رویدادهای فجر ادامه داد: اتفاقاتی که ما در عرصه‌هایبین‌المللی و داخلی داشتیم در بخش‌های مختلف جشنواره می‌توانست اثرگذار باشد. طوری که جریان برگزاری جشنواره‌های ما را با علامت سئوال‌های جدی روبه رو کند. اما ما در بخش بین‌الملل تمام تلاشمان را انجام دادیم تا به واسطه حضور همکارانم در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت امور خارجه و ستاد برگزاری جشنواره موسیقی فجر چراغ بخش بین‌الملل جشنواره را خاموش نکنیم.
صالحی افزود: جشنواره موسیقی فجر عملاً تقاطع چند خط است که به یکدیگر متصل می‌شوند و این اتصال تعریفی از جشنواره موسیقی فجر ایجاد می‌کند. البته تلاش دوستان من در دبیرخانه جشنواره تلاش بسیار وسیعی بود و ما امیدوار بودیم تلاش ما در فضای بین‌الملل حالت جهشی پیدا کند. اما شرایط و اتفاقات پیش آمده منجر به این شد که در این قسمت تاثیراتی داشته باشیم. حتی ما در برخی مقاطع به نقطه‌ای رسیدیم که بخش بین‌الملل نداشته باشیم اماخوشبختانه این اتفاق نیفتاد و ما امسال شاهد برگزاری بخش بین‌الملل جشنواره بودیم. که این شرایط هم با پیگیری‌های وسیعی محقق شد تا این گروه هم قانع شوند تا در جشنواره حضور داشتهب اشند.
وی تصریح کرد: تصویری که ازجمهوری اسلامی ایران بعد ازحادثه سقوط هواپیمای اوکراینی ایجاد شد، در کنار دیگر مواردی که در حوزه ارتباطات بین‌المللی وجود داشت، باعث شد علامت سئوالات زیادی ایجاد شود. اما خیلی زود فضای همدلی به  وجود آمد و باعث شد گروه‌های هنری مجاب شوند که این زبان همدلی را نباید رها کرد و از زبان موسیقی می‌توان به عنوان زبان همنوایی و همدلی استفاده کرد.
 

منبع:مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7