کد خبر: 6692| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۱۶ مهر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۱:۲۶:۰ | تعداد بازدید: ۵۴۷۲

رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: مشکلات و معضلاتی که در کشور وجود دارد با تعامل بین افراد اجرایی و سیاسی کشور و دانشگاهیان که در حقیقت تولید کننده فکر در جامعه هستند، قابل حل است.
سومین  همایش حکمرانی و سیاست گذاری عمومی با محوریت انتقال نسل در حاکمیت روزهای ۲۵ و ۲۶ دی ماه در سالن همایش های صدا و سیما برگزار می شود.
محمود فتوحی امروز دوشنبه در نشستی در این خصوص که به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، افزود: دانشگاه شریف به رغم فنی بودن، در زمینه سیاست گذاری پیشرو است. در جوامع امروز نیز علم و فناوری در هم تنیده شده اند و در همه آحاد جامعه وجود دارد. از این رو همایش پیش رو می تواند در خصوص چالش های مختلف مانند انرژی ، آب  و ...  با بهره گیری از دانشگاهیان تاثیرگذار شود. 
وی گفت: طرح های زیادی مانند نجات صندوق های بازنشستگی، عادی سازی یارانه های انرژی، اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده از دیگر فعالیت های پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه شریف است. همچنین این همایش می تواند بستری ایجاد کند تا افراد مختلفی که در سیاست گذاری فعالیت می کنند با دانشگاهیان تعامل داشته باشند و راهگشای حل مسائل اساسی کشور از طریق علمی شوند. 
سعید سهراب پور رئیس شورای سیاست گذاری همایش نیز در سخنانی گفت: در ۲ نشست قبلی نهادها و سازمان های مختلف حضور داشتند. سومین همایش نیز در دستور کار قرار گرفت؛ زیرا هدف آن تقویت تعامل دانشگاهیان با سیاست گذاران کشور است. در حقیقت همایش پیش رو اثر بخشی حضور نخبگان را در اداره کشور دنبال می کند.
وی گفت: این همایش بر استفاده از جوانان در حکمرانی و سیاست گذاری تاکید دارد تا نسل قدیم بیشتر کار مشاوره انجام دهند و جوانان کارهای اجرایی را بر عهده گیرند؛ زیرا طبق منویات مقام معظم رهبری حضور بیشتر جوانان در حکمرانی دیده شود.
رضا روستا آزاد رئیس اسبق دانشگاه شریف نیز در سخنانی گفت: بعد از ۴۰ سال که از پیروزی انقلاب می گذرد با مشارکت نسل جوان و نسل قدیم می توانیم زمینه ساز عملیاتی شدن منویات مقام معظم رهبری شویم. 
وی تصریح کرد: مسائل محیط زیست، اجتماعی، اشتغال و ...  از جمله مشکلاتی است که نیاز دارد تا همراه با فکر بهتر در عرصه عمل وارد شویم. حضور مسئولان کشوری نیز گویای این است که دستاوردهای ارزنده ای از این همایش بدست می آوریم.
علی ملکی رئیس پژوهشکده سیاست گذاری شریف نیز در این نشست بیان کرد: هدف همایش افزایش تعامل جدی میان اصحاب عمل و اصحاب نظر است که همان مسئولان اجرایی کشور و دانشگاهیان هستند.
وی گفت: دانشگاهیان سعی می کنند تحلیل ها را بر اساس یافته ها و شواهد نسبت به وضعیت کشور، چالش ها و راه حل ها ارائه دهند، اما همیشه بین بخش اجرایی کشور و دانشگاهیان فاصله بوده و هر کدام از این دو طیف نسبت به هم گلایه دارند که این همایش می تواند این شکاف و فاصله را پر کند.
وی گفت: در همایش پیش رو هر از دو طیف حضور دارند و فضا بیشتر بحث محور است؛ از طرفی مجموعه فکری کشور مانند پژوهشکده سیاست گذاری و  سایر اندیشکده ها و شبکه های فکری کشور می توانند در حل مشکلات تاثیر به سزایی ایفا کنند.
محمد موحد معاون پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه شریف نیز در ادامه این نشست بیان کرد: یکی از دغدغه های ما تاثیرگذاری بر روند پیشرفت کشور است. دانشگاه نیز که محل تولید فکر است بر روی این موضوع تمرکز کرده و می تواند با تولید فکر و تعامل با مراکز سیاسی به سیاست گذاری کشور کمک کند. 
وی گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام با همکاری دانشگاه شریف این هدف را دنبال می کند. تدوین مقررات و سیاست ها و برنامه های جامعه با تعامل در این زمینه نیز پیگیری می شود؛ زیرا همواره نسل جوان در حاکمیت کشور نقش بسیار مهمی ایفا می کنند و می توانیم از این نسل در حوزه حاکمیت کشور استفاده کنیم.
«علی مروی» دبیر سومین همایش سیاست گذاری و حکمرانی کشور نیز خاطرنشان کرد:  این همایش در حیطه نظر و عمل و استفاده از آخرین دستارودهایی که وجود دارد برای حل معضلات کلیدی و ابر چالش ها، برنامه ریزی شده است. در این همایش مسائل و معضلات کشور که ماهیت چند رشته ای دارند بین افراد اجرایی و دانشگاهیان بررسی می شود.
وی گفت: تعامل بین نهادهای اجرایی و سیاست گذار با دانشگاه ها در واقع برای بهبود سیاست گذاری و تصمیم گیری در کشور و بستر سازی برای حل معضلات کلیدی با تعامل و گفت وگو در این همایش بررسی می شود. همچنین در این همایش تجربیات و ضعف ها و قوت ها بررسی می شود تا از آنها درس آموزی داشته باشیم.
مروی با  تاکید بر اینکه تعداد محورها در همایش پیش رو بیشتر شده است، افزود: در این همایش بیشتر نهادهای سیاست گذاری و اجرایی مشارکت دارند و همین امر سبب شده شبکه وسیعی در این زمینه گفت وگو کنند.
وی گفت:‌ سومین همایش ۲۵ و ۲۶ دی ماه در محل سالن صدا و سیما  زمان برگزار می شود و افراد یا نهادها می توانند در قالب ویدیوهای  ۴ دقیقه ای برای حل معضلات مهم کشور در قالب کلیپ، انیمیشن یا فیلم کوتاه به دبیرخانه مطالبی را ارائه دهند. 
مروی با اشاره به نتایج همایش های قبلی گفت: قانون اصلاح انتخابات مجلس در همایش قبلی بررسی شد تا محتوای این قانون تحت تاثیر قرار گیرد. همچنین قانون مالیات بر ارزش افزوده در تعامل میان سازمان امور مالیاتی و بخش پژوهش های مجلس بررسی شد تا لایحه ای که در صحن علنی مجلس بررسی می شود بر گرفته از همان همایش باشد.
منبع: ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7