کد خبر: 6681| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱۵ مهر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۱:۱۱:۰ | تعداد بازدید: ۲۴۸۹

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: حدود ۸۰ درصد سوادآموزان و افراد زیر پوشش نهضت سوادآموزی را بانوان تشکیل می‌دهند.
«شاپور محمدزاده» برنامه هایی برای افزایش سطح سواد در جامعه از گذشته تاکنون اجرا شده است، افزود: براساس سرشماری سال ۹۵ حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بی‌سواد مطلق در کشور داریم که از این تعداد حدود ۴۰۰ هزار نفر از آنها اتباع خارجی هستند که نشان می دهد سهم ایرانیان از بی‌سوادی مطلق کمتر است.
وی اظهار داشت: هرساله براساس آمار و اطلاعات حدود ۴۵۰ هزار نفر زیر پوشش آموزش کلاس های نهضت سوادآموزی قرار می گیرند که تعداد ۲۰۰ هزار نفر از آنها بی‌سواد مطلق هستند.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در سه سال اخیر هم تعداد زیادی زیر پوشش سوادآموزی قرار گرفته اند و انتظار می رود با اجرای طرح های شتاب بخشی بتوانیم طرح آموزش به سوادآموزان را سرعت دهیم.
محمدزاده در پاسخ به این سوال که پیش از این صحبت هایی مبنی بر برچیده شدن نهضت سوادآموزی در کشور شده بود آیا این موضوع هنوز به قوت خود باقی است؟ اضافه کرد: تاکید مقام معظم رهبری این است که تا زمانی که بی‌سواد وجود دارد، نهضت سوادآموزی کار خود را ادامه دهد، ما کار را تا حدی ادامه می دهیم که دیگر شاهد بی‌سوادی در ایران نباشیم.
رئیس سازمان نهضت سوادآموری افزود: تعدادی از بی‌سوادان هم به عنوان بازمانده از تحصیل به نهضت سوادآموزی اضافه می شوند و پارسال ۱۴۲ هزار بازمانده از تحصیل در سن ۶ سال به بالا به این آمار اضافه شده است.
محمدزاده با بیان اینکه معتقدیم هرچه پوشش تحصیلی بیشتر شود افرادی که به حوزه نهضت سوادآموزی وارد می شوند نیز به طور قطع کمتر می شود، یادآورشد: اکنون بالای ۹۸.۵ درصد افراد در دوره ابتدایی زیر پوشش تحصیلی قرار دارند و چون ما افراد بالای ۱۰ تا ۴۹ سال را زیر پوشش داریم، این افراد می توانند از آموزش های نهضت سوادآموزی بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه وظیفه ذاتی نهضت سوادآموزی پوشش تحصیلی افراد ۱۰ تا ۴۹ سال است، تصریح کرد: بالای ۴۹ سال را هم فراموش نمی کنیم و آنها را زیر پوشش قرار می دهیم البته با ایجاد مراکز محلی یادگیری و تاکید به همکاران در استان ها، تلاش می شود افرادی که تمایل به سوادآموزی دارند را زیر پوشش قرار دهند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه تمام طرح های نهضت سوادآموزی مانند خانه به خانه برای سوادآموزی در حال اجرا است، افزود: امسال تاکید شده است که مراکز محلی یادگیری گسترش یابد تا تعداد بیشتری از سوادآموزان به ویژه بانوان به بهانه مهارت آموزی بر سر کلاس های سوادآموزی حضور یابند.
محمدزاده ادامه داد: بیش از چهار دهه از انقلاب اسلامی ایران می‌گذرد و دستاوردهای بسیار بزرگی در زمینه‌ها و حوزه‌های مختلف از جمله سوادآموزی به دست آمده است.
وی خاطرنشان کرد: براساس سرشماری‌ها در سال ۱۳۵۵ جمعیت ایران ۳۵ میلیون نفر بود و در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال فقط ۴۸.۸ درصد مردم ایران باسواد بودند و نزدیک به ۱۸ میلیون نفر بی‌سواد بودند که درصد آمار باسوادان کشور در سال ۱۳۹۵ به ۹۴.۷ درصد رسید و بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال ۱۳۹۷ میانگین درصد سواد کشور به ۹۷.۷ درصد رسیده است.
 منبع: ایرنا 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7