کد خبر: 12526| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۲۰ خرداد سال ۱۳۹۹ | ساعت ۹:۲۱:۰ | تعداد بازدید: ۲۵۵۰

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در شرایط شیوع ویروس کرونا توجه ویژه‌ای به موضوع دیجیتال سازی کرد به طوری که فرآیند دیجیتال سازی را بیش از گذشته تسریع بخشید.
دکتر اشرف بروجردی در گفتگو با رییس کتابخانه ملی هلند  ضمن ابراز تمایل برای استفاده از تجربیات کتابخانه ملی هلند در مدیریت بحران شیوع ویروس کووید ۱۹ افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در چنین شرایطی توجه ویژه‌ای به موضوع دیجیتال سازی کرد به طوری که فرآیند دیجیتال سازی را بیش از گذشته تسریع بخشید.
وی ادامه داد: به رغم محدودیت‌هایی که وجود داشت بسیاری از منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دیجیتال سازی شد و برای استفاده اصحاب علم، پژوهشگران و عموم مردم در سایت این سازمان بارگذاری شد، البته در این بین همه منابع قابلیت دسترسی به عموم را ندارند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه منابع این سازمان شامل کتاب، سند و کتب خطی می‌شود، اضافه کرد: در این سازمان اسنادی با قدمت ۷۰۰ سال و کتاب‌هایی با قدمتی یک هزار ساله وجود دارد که ضمن محافظت، برای بهره مندی عموم دیجیتال سازی نیز می‌شوند.
وی با اشاره به دیجیتال سازی ۲۳ هزار عنوان کتاب کودک، گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با شعار «کتابخانه ملی در خانه هر ایرانی» تلاش کرد از طریق دیجیتال سازی منابع و کتاب‌هایی که در اختیار دارد و فراهم کردن شرایط دسترسی آسان به منابع، به این شعار جامه عمل بپوشاند.
خانم بروجردی عضویت رایگان افراد بدون محدودیت سنتی و تحصیلی به صورت برخط در روز‌هایی شیوع ویروس کرونا و قرنطینه خانگی را دیگر اقدامات این سازمان عنوان کرد و گفت: همچنین سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران کمیته‌ای را برای جمع آوری اسناد و اطلاعات مربوط به ویروس کرونا تشکیل داد.
وی با اشاره به تعطیلی کنگره جهانی ایفلا در سالجاری به دلیل شیوع ویروس کووید ۱۹، گفت: این سازمان در تلاش است از طریق فضای مجازی نشست‌ها و گفتگو‌های برخط را با متخصصان حوزه کتابداری در سطح جهان ترتیب دهد.
رییس کتابخانه ملی هلند نیز در ادامه این گفتگوی برخط که با محوریت تقویت روابط همکاری، اقدامات صورت گرفته در خصوص مقابله با بحران کوید ۱۹، چگونگی ارائه خدمات به مراجعان و کارمندان در زمان همه گیری ویروس کرونا برقرار شد، گفت: کتابخانه ملی هلند در روز‌های آینده فعالیت خود را آغاز می‌کند.
وی با اشاره به دیجیتال سازی تعداد ۱۰۰ میلیون کتاب، سند و مجله در کتابخانه ملی هلند، افزود: به دنبال هماهنگی‌های انجام شده با ناشران این منابع به صورت دیجیتال در سایت این کتابخانه بارگذاری و در اختیار عموم قرار گرفت.
رییس انجمن رؤسای کتابخانه ملی به تغییر یکی از قوانین کتابخانه ملی هلند در شرایط شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: پیش از این فقط اعضای کتابخانه ملی می‌توانستند از منابع بهره‌مند شوند، اما با شیوع این ویروس محدودیت عضویت برای استفاده از منابع و کتاب‌های این کتابخانه به صورت برخط برداشته شد.
وی ضمن استقبال از ایده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای برپایی نشست‌هایی برخط با متخصصان علم کتابداری در شرایطی که کنگره جهانی ایفلا تعطیل شده است، خاطرنشان کرد: کتابخانه ملی هلند اقدامی مشابه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران را درباره جمع آوری اطلاعات و اسناد با موضوع کرونا در دست انجام دارد.

منبع:روابط عمومی کتابخانه ملی ایران

لطفا کد زیر را وارد نمایید

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7