کد خبر: 11319| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۳۰ اردیبهشت سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۳:۳۴:۰ | تعداد بازدید: ۳۵۶۹

برنامه تیتر امشب شبکه خبر به بهانه ۳۰ اردیبهشت روز "ملی جمعیت"، به بررسی چگونگی اجرای سیاست‌های کلی جمعیت با حضور دکتر محمدجواد محمودی رئیس کمیته مطالعات و پایش سیاست‌های جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی و دکتر محمداسماعیل اکبری مشاور عالی وزیر بهداشت و دکتر شهلا کاظمی پور جمعیت شناس پرداخت.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگیْ دکتر محمدجواد محمودی رئیس کمیته مطالعات و پایش سیاست های جمعیتی ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص چگونگی اجرای سیاست‌های کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری در سال نود و سه گفت: بند نخست از ۱۴ بند سیاست‌های ابلاغی جمعیت مقام معظم رهبری به پویندگی و بالندگی و افزایش نرخ باروری دلالت دارد که نه تنها اجرا نشده بلکه متاسفانه با کاهش شدید رشد جمعیت و باروری در کشور نیز روبرو هستیم.
 

وی با بیان اینکه عامل اصلی کاهش رشد جمعیت کشور در دهه های گذشته تغییر ساختارهای اقتصادی، اجتمایی، سیاست‌های تنظیم خانواده و دخالت‌های سازمان‌های بین المللی در سیاستگذاری‌های جمعیتی جمهوری اسلامی ایران بود گفت: این سازمان‌ها هدف را برای ما نرخ رشد جمعیتی صفر اعلام کرده بودند که متاسفانه ما دنبال تحقق این هدف بودیم.
عضو هیات علمی وزارت علوم افزود: نرخ باروری در سال1371  به  4 فرزند و در سال 79 این نرخ به 2/1 فرزند به ازای هر زن رسید، که همان نرخ جانشینی یعنی دو فرزند برای هر خانواده است. 
دکتر محمودی خاطر نشان کرد: در سال 1390 نرخ باروری در کشور ما 1/75  فرزند به ازای هر زن رسید یعنی به شدت کمتر از نرخ جایگزینی، اما بعد از سال 90 به علت اینکه متولدین دهه 60 به سن ازدواج رسیده بودند یک مقداری باروری افزایش پیدا کرد که در سال 1395 نرخ باروری در کشور ما 2/01 شد یعنی 2 فرزند برای هر خانواده و بر اساس داده های موجود تخمین زده می شود که نرخ باروری در سال 1398 به حدود 1.7 فرزند به ازای هر زن رسیده است. 
وی در پایان گفت: بعد از سال  94 رشد جمعیت کشور به شدت کاهش پیدا کرده است و به کمتر از 1 درصد رسیده است.
دکتر اکبری: باید شاخص های فرزند آوری را عوض کنیم
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دکتر محمداسماعیل اکبری" مشاور عالی وزیر بهداشت نیز در ارتباط تصویری با این برنامه به ساختارها وگروه های جمعیتی اشاره کرد و گفت: نباید ساختارهای جمعیتی پایه، مولد و سالمند تغییر کند.
 

دکتر اکبری افزود: رشد جمعیت کشور رو به کاهش است و به کمتر از ۱ درصد رسیده است. قادر نیستیم جمعیت کشور را حفظ کنیم. پویایی کشور به دلیل حضور جوانان و قشر پایه کشور است. اگر جمعیت جوان کشور کم شود در اداره کشور مشکل خواهیم داشت.
وی گفت: تک فرزندی ظلم و بلای جان فرزند است. باید شاخص های فرزند آوری را عوض کنیم. کاهش رشد جمعیت کشور مهمترین مسئله جمهوری اسلامی ایران است. 
دکتر اکبری تلاش صدا و سیما را برای تغییر ساختار فرهنگی(غلط) و افزایش نرخ فرزند آوری را خواستار شد.
 
دکتر کاظمی‌پور: باید در برخی سیاست های کاهشی جمعیت اصلاحاتی صورت گیرد
همچنین دکتر شهلا کاظمی‌پور جمعیت شناس نیز در این برنامه گفت: سالخوردگی جمعیت کشور تا سال ۱۴۳۰ بیش از یک چهارم کل جمعیت خواهد بود.
 

وی گفت: اگر با برنامه ریزی پیش برویم حدود ۳۰ سال برای جبران این کاهش جمعیت و افزایش سالمندی فرصت باقی است. باید سالمندان آینده را فعال کنیم تا در سال‌های بعد با مشکلات کمتری مواجه شویم.
دکتر کاظمی‌پور با بیان اینکه در برخی سیاست های کاهشی جمعیت، باید اصلاحاتی صورت گیرد، افزود: جمعیت اساس توسعه اقتصادی هر کشوری است که به شکوفای اقتصادی منجر خواهد شد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7