رئیس جمهور با اشاره به موضوع فروش فیلترشکن توسط عدهای سودجو، با بیان اینکه برخی با فیلترشکن فروشی پولهای میلیاردی کسب میکنند که این برای کشورمان خوب نیست، دستور داد تا این مسئله حتما به شکل دقیق و جدی مورد رسیدگی قرار گرفته و تصمیم مقتضی در این مورد و به طور کلی زمینههای رواج چنین کسب و کاری اتخاذ شود.
رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت و ضرورت توجه جدی به فعالین حوزه فضای مجازی به معاون علمی و فناوری خود ماموریت داد تا با تشکیل کارگروهی ویژه، برنامهها و راهکارهای لازم برای تقویت سرمایه انسانی در این حوزه را تدوین و جهت بررسی و تصویب به شورایعالی فضای مجازی ارائه نماید.
چارچوب فعالیتها و محتوای منتشر شده از سوی مسئولان و دستگاهها در فضای مجازی از سوی شورایعالی فضای مجازی مشخص شد تا اولاً امکان اطلاعرسانی بهتر و دقیقتر از این طریق به مردم ایجاد شود و در وهله بعد ضمن حمایت از خدمات پایه داخلی، مردم نیز بتوانند با اطمینان بیشتری به حسابهای کاربری مسئولان و دستگاهها مراجعه کرده و در نتیجه تعامل مردم و مسئولان تسهیل شود.
با دستور رئیس جمهور مقرر شد کارگروه بررسی کیفیت خدمات شبکه تا جلسه بعدی شورایعالی فضای مجازی، ضمن اخذ نظرات تکمیلی متخصصین جهت حل مسائل فنی، به بررسی کیفی شبکه ادامه داده و بهصورت همزمان راهکارهای عملیاتی رفع مشکلات احصا شده را طراحی و تدوین نموده و اجرای این اصلاحات نیز از سوی مسئولین دستگاههای ذیربط آغاز شود.
رئیس جمهور دسترسی آسان مردم به اینترنت با هدف تسهیل در امور، گشایش کسب و کارها و ارائه سریعتر خدمات را امری ضروری دانست و بر تلاش بیشتر دستاندرکاران در این زمینه تاکید کرد.
رئیس جمهور با قدردانی از تلاشهای صورت گرفته برای تدوین چشمانداز ۱۰ ساله صنعت فضایی کشور، با اشاره به اهمیت اقتصادی و تجاری علوم و صنایع فضایی، بر همافزایی ظرفیتهای کشور در حوزه فضایی و همچنین استفاده از همه زمینههای مساعد ایجاد شده برای ارتقای صنعت فضایی کشور تاکید کرد.
اعضای شورایعالی فضای مجازی بر استفاده بیشتر از پلتفرمهای داخلی و تقویت ثبات شبکه به خصوص سرعت و کیفیت اینترنت تاکید و با اشاره به افزایش قابل توجه حضور کسب و کارها در این پلتفرمها مقرر کردند وزارت ارتباطات برای بهبود وضعیت خدمات شبکه اقدام کند.
رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت صنعت فضایی در جهان در تولید قدرت با مؤلفههای اقتصادی، تجاری، امنیتی و تأمین نیازهای بشر به پیشرفت با تأثیرات کاربردی و ملموس در زندگی امروز و آینده، گفت: صنعت فضایی دیروز تنها مظهر اقتدار کشورها بود اما امروز به عنوان یکی از پیشرانهای اقتصادی مطرح است و در آینده نزدیک به عنوان بخشی از زیرساخت حکمرانی در حوزههای مختلف تجاری و اقتصادی و امنیتی خواهد بود.
رئیس جمهور بر تلاش و همت مضاعف همه دستگاهها در ساماندهی فضای مجازی برای جبران عقبماندگیها در این حوزه و دستیابی به اهداف اصلی تشکیل شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد.
رئیس جمهور لزوم استفاده از ظرفیت فناوریهای دیجیتال و فضای مجازی در رشد و تعالی کشور را مورد تاکید قرارداد و اظهار داشت: با سیاستگذاری صحیح و برنامه ریزی دقیق می توان زمینه آشنایی و استفاده مناسب مردم از ظرفیت های فضای مجازی را فراهم و حتی از آسیب های اجتماعی پیشگیری کرد.
رئیس جمهور تحقق دولت الکترونیک را اصلی ترین راه برای کوچک کردن و چابک سازی دولت دانست و گفت: تحقق دولت الکترونیک در هشت سال گذشته از 20 درصد به حدود 70 درصد رسیده است و در هشت سال گذشته تحقق این هدف 50 درصد پیشرفت داشته و بنا به گزارشها یک میلیارد خدمت در بستر دولت الکترونیک ارائه شده است.
کنترل و مدیریت فضای مجازی همواره از دغدغههای رهبر انقلاب بوده است. ایشان در سخنرانی نوروزی خطاب به ملت ایران (۱۴۰۰/۱/۱) در این باره فرمودند: «[دشمنان] از فضای مجازی حدّاکثر استفاده را دارند میکنند. خب متأسّفانه در فضای مجازیِ کشور ما هم که آن رعایتهای لازم با وجود این همه تأکیدی که من کردم صورت نمیگیرد و در یک جهاتی واقعاً ول است، که بایستی آن کسانی که مسئول هستند حواسشان باشد. همهی کشورهای دنیا روی فضای مجازیِ خودشان دارند اِعمال مدیریّت میکنند، [در حالی که] ما افتخار میکنیم به اینکه ما فضای مجازی را ول کردهایم! این افتخار ندارد؛ این به هیچ وجه افتخار ندارد. فضای مجازی را بایستی مدیریّت کرد. از این امکان مردم استفاده کنند، برای مردم بلاشک وسیلهی آزادی است، خیلی هم خوب است امّا نباید این وسیله را در اختیار دشمن گذاشت که بتواند علیه کشور و علیه ملّت توطئه کند.»
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313(+9821) 66976601 - 7
info@sccr.ir www.sccr.ir