همایش حکمرانی فرهنگ و علم به مناسبت چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیس جمهور، دبیر و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزرا و روسای دستگاهی علمی و فرهنگی و نخبگان صبح امروز(19 آذرماه) در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
اعضای معاونت اجتماعی ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تشریح دلایل ورود شورا به مباحث اجتماعی، نحوه فعالیت و اقدامات صورت گرفته از زمان تأسیس این بخش را تشریح و تصریح کردند: در حوزه اجتماعی مسائل مختلفی را براساس نیازهای جامعه، نظراتی که نخبگان داشتند و تجربهای که در سالهای متمادی با آن مواجه بودهایم احصا کردهایم ولی به دنبال تصدیگری نیستیم.
همایش چیستی و چرایی قرارگاهی شدن شورای عالی انقلاب فرهنگی به مناسبت سی و نهمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز در سالن شهید مدرّس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه اهمیت فرهنگ به عنوان جهتدهنده به اقدامات اساسی و زیربنایی در جوامع انسانی بر کسی پوشیده نیست، اظهار داشت: فرهنگ مهمترین و برترین ابزار برای پیشرفت و موفقیت یک جامعه در هر یک از اجزای تمدنی آن است و اگر از این ابزار فرهنگی به شکل صحیح، بهجا و در زمان مناسب استفاده شود، در بسیاری عرصهها نیازمند استفاده از ابزار الزامآور یا تحمیلکننده و تحکمی نخواهیم بود.
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با صدور بیانیهای ضمن گرامیداشت سالگرد فرمان تاریخی حضرت امام خمینی(ره) برای تشکیل این شورا و تبیین رویکردهای جدید این دبیرخانه در مسیر قرارگاهی شدن آن بر لزوم استمرار حرکت پرافتخار پیشرفتهای علمی و فرهنگی کشور تا استقرار تمدن نوین اسلامی تأکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در آستانه سالروز تشکیل این شورا در نشستی با خبرنگاران حاضر شد و به سوالات مختلف درباره شورای عالی انقلاب فرهنگی پاسخ داد.
تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی بیگمان یکی از دستاوردهای مهم پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به شمار میرود که با هدف گسترش و نفوذ فرهنگ اسلامی در جامعه تشکیل شد. همانطور که از نام آن بر میآید، این شورا مکانی، برای رایزنی و مشورت پیرامون مسایل مختلف و شامل اعضای حقیقی و حقوقی است.
انقلاب دوم، انقلاب فرهنگی یا انقلاب در انقلاب، پای جریانهای فکری و سیاسی داخلیِ وابسته به غرب و شرق از دانشگاهها و مدارس کشور را برید. تحولات 15 خرداد 1359 تا 27 آذر 1361 در کوران حوادث نخستین روزها و ماههای پیروزی انقلاب اسلامی بسترساز تحولات و اصلاحات گستردهای در نگرش فرهنگی کشور شد و جلوی تداوم استیلای فکری، فرهنگی و سیاسی غرب و شرق به ویژه عناصر داخلی آنها از جمله حزب توده، سازمان مجاهدین خلق و چریکهای فدایی را گرفت و فکر و اندیشه اساتید و دانشجویان دانشگاهها و معلمان و دانشآموزان مدارس را از افکار تند و نامتجانس با تفکر اسلامی رها کرد.
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313(+9821) 66976601 - 7
info@sccr.ir www.sccr.ir