نشست خبری هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی و ششمین جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی امروز دوشنبه ۱۵ آبان در دفتر مرکزی کنگره بینالمللی علومی انسانی اسلامی برگزار شد.
رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی ضمن توضیح درباره چیستی روح دین و نقش عدالت در آن تصریح کرد: عدالت مجمع همه عناصر دین به ویژه اخلاق است و هیچ چیزی نیست که از دایره عدالت بیرون باشد.
حجتالاسلام غلامی تصریح کرد: جشنواره فارابی هر ساله آخرین وضعیت علمی و مخصوصاً نظریهپردازیها در علوم انسانی و اسلامی را رصد و ارزیابی و نقاط ضعف و توانمندیها را به شکل عالمانه مشخص میکند و با ایجاد محیط داوری ارزشمند در سطح عالی، زمینه تحول در علوم انسانی و اسلامی متناسب با اقتضائات آنها را فراهم میکند.
غلامی گفت: استاد مجتهدی نه تنها برای دانش پژوهان تازه نفس و جوان، بلکه برای شمار کثیری از اساتید ما در دانشگاهها به مثابه چهره ماندنی، عزیز و الهام بخش، قابل معرفی است.
رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی ضمن اشاره به فاصله بسیار تا دستیابی به تمدن نوین اسلامی گفت: حتی اگر در آینده امکان شکلگیری تمدن نوین اسلامی فراهم نشود طرح این بحث میتواند برای کشور ما سودمند باشد.
حجت الاسلام و المسلمین غلامی گفت: ما به شدت نیازمند درک دقیق تحولات اجتماعی هستیم چه تحولات آشکار و چه تحولات زیرپوستی.
رئیس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی بیان کرد: آرمانشهر اسلامی حداقل با قرائتی که ما داریم یک آرزوی دور دست و غیر قابل تحقق نیست که با واقعیت نسبتی نداشته باشد بلکه آرمانشهری که امکان تحقق ندارد هیچ خاصیتی هم برای ترسیم آن وجود ندارد و سخن گفتن از آن عبث است.
دکتر رضا غلامی، رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اولین نشست از سلسلهنشستهای ترسیم آینده کشور (آفا)، که هفتم فروردین ۱۴۰۱ توسط ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، 10 گام به جلو در حکمرانی فرهنگی را ترسیم کرد.
حجتالاسلام رضا غلامی گفت: مساجد ما در مرحله اول پیروزی انقلاب و همچنین در ایجاد مقدمات تأسیس نظام جمهوری اسلامی نقش به سزایی داشتند بازسازی انقلابی ساختار مساجد، در درجه اول کار خود علماست.
رییس مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، نهادینه سازی نقد غیرتشریفاتی را از لوازم و رموز اصلی شکل گیری حکمرانی مطلوب در نظام فکری اسلام دانست.
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313(+9821) 66976601 - 7
info@sccr.ir www.sccr.ir