رئیس جمهور شاهنامه حکیم فرزانه طوس را نماد آزادگی، دادگری، پایمردی جوانمردانه و خردورزی عجین شده با ولایت دوستی افتخارآفرین مردمان این سرزمین دانست و تصریح کرد: فردوسی تنها یک شاعر نبود که او را باید جانمایه و چکیده فرهنگ ایران اسلامی دانست که هویت ایرانی را بر دو بال ایراندوستی و ولایتپذیری خاندان عصمت و طهارت(ع)، در مسیر کمال به پرواز درآورد.
رئیس جمهور ایجاد عدالت فرهنگی و از جمله دسترسی همگانی به کتاب بر اساس سند آمایش سرزمینی را از محورهای سیاستهای فرهنگی دولت عنوان کرد و گفت: برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب فضای مناسبی برای ارتباط بین نویسندگان، ناشران و اهالی کتاب و تبادل افکار آنان ایجاد میکند، اما دولت مردمی در راستای ایجاد عدالت فرهنگی تلاش کرده برای کسانی که به هر دلیلی نمیتوانند به این نمایشگاه در تهران بیایند نیز امکان دسترسی گستردهتر و آسانتر به کتاب را فراهم کند.
رئیس جمهور گفت: آموزش و پرورش ناظر بر عموم رفع دغدغههایی است که امروز دغدغهمندان، آسیبشناسان، جامعهشناسان و خانوادهها دارند، لذا مسئله آموزش و پرورش نه مسئلهای با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است و هدف انقلاب اسلامی به عنوان یک انقلاب فرهنگی برای ارتقا و اعتلای فرهنگ، ساخت انسانها، ساخت جامعه قرآنی و نمونه با کمک و محوریت آموزش و پرورش، معلم و مدرسه ممکن است.
رئیس جمهور با مردود دانستن دوگانه یا «پیشرفت»، یا «ایستادگی بر مبانی و اصول انقلاب»، افزود: امروز ملت عزیز ما اثبات کرده است که با ابتناء به مبانی حیاتبخش انقلاب اسلامی و قانون اساسی و سیاستهای نظام هم میتوان کشور را پیش برد و پیشرفت داشت و هم بر مبانی و اصول انقلاب پافشاری کرد.
رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت تجلیل و تکریم از افتخارآفرینیهای نخبگان کشور گفت: نه شما نخبگان و نه ما در دولت نباید به همین مقدار افتخارآفرینی اکتفا کنیم و باید به فکر حفظ و ارتقای این روند باشیم؛ شما باید با شناسایی و تلاش برای حل مسائل جامعه و کشور، نقشی موثر در رشد و پیشرفت کشور ایفا کنید.
رئیس جمهور با بیان اینکه گسترش عدالت و جلوگیری از دو آسیب «سیاستزدگی و نگاه تشریفاتی به بانوان» از مهمترین ماموریتهای معاونت زنان و خانواده است، افزود: دینداری، حضور آگاهانه و تاثیرگذار، مسئولیتپذیری و نقشآفرینی در عرصههای مختلف از مشخصههای بارزی است که انقلاب اسلامی از زن ایرانی به جهان معرفی کرده است.
رئیس جمهور ضمن تقدیر از تلاشهای صورت گرفته از سوی دستگاههای مختلف برای اجرای قانون حمایت از جوانی جمعیت، اجرای این قانون را از ضرورتهای اجتنابناپذیر برشمرد و بر بازنگری آسیبشناسانه در اقدامات انجام شده و تداوم تلاش دستگاههای اجرایی و نهادهای مربوط برای عمل به وظایف خود در این زمینه تاکید کرد.
رئیس جمهور یکی از خلأهای موجود در دانشگاهها و مراکز علمی کشور را عدم مهارتآموزی در کنار علمآموزی به دانشجویان عنوان کرد و گفت: آنچه موجب شده که دانشجو بهرغم تسلط بر فرمولها، در اجرا دچار مشکل باشد عدم توجه به مسئله مهارتآموزی در کنار علمآموزی در دانشگاههاست.
رئیس جمهور با بیان اینکه نگرانی غرب از انقلاب اسلامی شکلگیری یک تمدن رقیب بود، به تلاش آنها برای ایجاد اسلامهراسی و ایرانهراسی در اثر این نگرانی اشاره کرد و گفت: امروز آنچه غرب از آن نگران بود شکل گرفته و مسلمانان میخواهند با اتکا به اسلام زندگی کنند و از اندیشمندان اسلامی انتظار دارند برای مشکلات زندگی پیشروی آنها چارهاندیشی کنند.
رئیس جمهور پایبندی عمومی جامعه به ویژه زنان ایرانی به حجاب و عفاف را فرصتی بزرگ برای ترویج شعائر و اصلاح برخی ناهنجاری های اجتماعی خواند و بر اولویت داشتن کار فرهنگی در زمینه حجاب تاکید کرد.
رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت تلاش همه قوا برای رسیدن به جامعهای عاری از جرم، جنایت و فساد، اظهار داشت: نقطه مطلوب ما رسیدن به جامعهای مبتنی بر اخلاق، معنویت و عدالت است که هم در طول 4 دهه گذشته و هم در بیانیه گام دوم انقلاب از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان یک راهبرد و هدف مورد توجه قرار داشته است.
در جلسه عصر امروز سهشنبه شورایعالی انقلاب فرهنگی که به ریاست آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، گزارشی از فعالیت هیئتهای نظریهپردازی در ۱۸ سال گذشته ارائه شد.
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313(+9821) 66976601 - 7
info@sccr.ir www.sccr.ir