کد خبر: 7569| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۲ دی سال ۱۳۹۸ | ساعت ۸:۳۹:۰ | تعداد بازدید: ۳۲۰۲

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور در نشست خبری به مناسبت چهلمین سالروز هفته سوادآموزی و در تشریح دستاوردهای چهل‌ساله نهضت سوادآموزی پس از انقلاب گفت: رعایت عدالت جنسیتی در سوادآموزی و کاهش فاصله نرخ سواد بین زنان و مردان بخشی از دستاوردهای این سازمان است.
پیش از ظهر امروز شاپور محمد زاده در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت چهلمین سالروز هفته سوادآموزی و در سالن اجتماعات نهضت سوادآموزی برگزار شد، اظهار کرد: نهضت سوادآموزی یکی از شجره‌های طیبه انقلاب اسلامی است.
وی دستاوردهای نهضت سوادآموزی را پس از انقلاب اسلامی بسیار ارزشمند دانست و افزود: یکی از دستاوردهای بزرگ بعد از انقلاب نهضت سوادآموزی است لذا باوجوداینکه در قبل انقلاب از هر یک‌صد نفر تنها ۴۷نفر باسواد بودند، بر اساس آمار و ارقام در سال ۹۵این آمار به ۸۸نفر از هر یک‌صد نفر رسیده است بنابراین این موضوع از دستاوردهای ارزشمند انقلاب است.
محمد زاده تصریح کرد: نرخ باسوادی در گروه سنی ۶سال به بالا هم‌اکنون ۸۹درصد رسیده است درحالی‌که این آمار در قبل از انقلاب حدود ۴۷درصد بوده است.
وی ادامه داد: در راستای ایجاد عدالت جنسیتی در سوادآموزی بیشتر فعالیت‌های این سازمان به بخش بانوان بیسواد تخصیص‌یافته است به‌طوری‌که تفاوت نرخ باسوادی زنان نسبت به مردان از 23،4درصد در سال ۱۳۵۵به کمتر از 6،5درصد در سال ۱۳۹۸کاهش‌یافته است.
 رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در خصوص کاهش درصد باسوادی بین مناطق شهری و روستایی خاطرنشان کرد: طبق سرشماری‌های انجام‌شده میزان باسوادی مناطق شهری از 65،4 درصد در سال ۱۳۵۵به 90،8درصد در سال ۱۳۹۵افزایش‌یافته است.
دهه اول انقلاب دهه مبارزه با بیسوادی بود
وی ادامه داد: نرخ باسوادی در مناطق روستایی در قبل از انقلاب از ۳۰درصد به ۷۸درصد در سال ۹۵رسیده است. همچنین بیشترفعالیت‌های نهضت در روستاها انجام می‌شود، در حالی که جمعیت شهری بیشتر از جمعیت روستایی است.
محمد زاده دهه اول انقلاب را دهه مبارزه با بیسوادی برشمرد و اظهار کرد: اجرای طرح‌هایی مانند طرح نهضت سوادآموزی در سال ۶۹ از جمله طرح‌های مبارزه با بیسوادی بود و در سال ۶۵نیز نهضت سوادآموزی با حضور در مناطق صعب‌العبور افراد لازم التعلیم را تحت پوشش سوادآموزی قرارداد.
وی گفت: ایجاد مراکز یادگیری محلی، آموزش مهارت‌های زندگی و حقوق شهروندی، راه‌اندازی حلقه‌های کتاب و کتاب‌خوانی، اجرای طرح خواندن با خانواده، سوادآموزی اتباع خارجی، سوادآموزی زندان‌ها، سوادآموزی نیروی‌های مسلح، طرح آموزش مقدمات رایانه به سوادآموزان، طرح نماز کلید بهشت و آموزش عملی نماز، طرح سوادآموزی تبلتی خانواده سلامت، توانمندسازی نیروی انسانی طرح مشارکت‌پذیری و... ازجمله فعالیت‌های سازمان نهضت سوادآموزی پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
۲۳ هزار آموزش‌دهنده نهضت سوادآموزی شرایط شرکت در آزمون استخدامی را دارند
وی تصریح کرد: در سال جاری از محل تبصره قانونی شهریورماه سال ۹۵، تعداد ۱۵هزار و ۶۰۰آموزش‌دهنده به‌عنوان آموزگار جذب آموزش‌وپرورش شدند.
عضو شورای معاونان وزارت آموزش‌وپرورش اضافه کرد: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۷آموزش‌دهنده‌هایی که قبل از سال ۹۲به‌صورت تجمیعی از سال ۷۹تا ۹۲در نهضت فعالیت داشته‌اند و همچنان آموزش‌دهنده هستند، می‌توانند در آزمون درنظرگرفته شده برای استخدام شرکت کنند. تاکنون پرونده ۲۳هزار آموزش‌دهنده بررسی‌شده است و شرایط شرکت در آزمون استخدامی را دارا هستند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور ادامه داد: در صورت نیاز برای کسانی که سال ۹۶در دوره‌های آموزشی جهاد دانشگاهی شرکت کردند به‌صورت موردی مجوز جذب می‌دهیم.
۴۰۰هزار نفر تحت پوشش فعالیت‌های نهضت سوادآموزی قرار دارند
 وی گفت: در سال جاری ۴۰۰هزار نفر را تحت پوشش سوادآموزی قراردادیم که از این آمار ۵۰درصد مربوط به دوره‌های تحکیم سواد و ممانعت از برگشت به بیسوادی و ۵۰درصد نیز مربوط به آموزش بیسوادان مطلق است.
اجرای طرح شتاب بخشی در برخی استان‌ها
وی از اجرای طرح شتاب بخشی برای استان‌هایی که نرخ سواد آن‌ها از میانگین کشوری پایین‌تر است خبر داد و اضافه کرد: بیشتر از نیمی از استان‌های کشور نرخ باسوادی بالاتر از نرخ میانگین کشوری دارند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: نرخ باسوادی در استان سیستان و بلوچستان ۸۱درصد است که از میانگین کشوری کمتر است لذا با استاندار سیستان و بلوچستان به توافق رسیدیم تا در هشت منطقه این استان طرح شتاب بخشی نهضت سوادآموزی را اجرایی کنیم.
درخواست تغییر نام به سازمان نهضت سوادآموزی و آموزش بزرگسالان
وی گفت: نامه‌ای برای سازمان امور استخدامی ارسال کرده‌ایم تا عنوان سازمان به نهضت سوادآموزی به آموزش بزرگسالان تغییر کند که اگر موافقت شود برای ارائه در شورای عالی آموزش‌وپرورش نیز آماده است.

منبع: مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش

لطفا کد زیر را وارد نمایید

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7