کد خبر: 7489| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۲۵ آذر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۹:۱۶:۰ | تعداد بازدید: ۲۳۸۲

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: برگزاری رسی‌های نظریه‌پردازی از مهمترین شاخص‌های پژوهش است و در این دانشگاه نیز بر اساس رسالت آن، پیروان مذاهب مختلف می توانند نظرات خود را آزادانه بیان کنند.
محمد حسین مختاری امروز یکشنبه در مراسم ویژه هفته پژوهش در دانشگاه مذاهب اسلامی با تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری در جمع دانشجویان و حوزویان اظهار داشت: یکی از شاخص های پژوهش تقویت روحیه پرتلاشگری است که هم روحیه پرسشگری و هم تتبع را به همراه دارد.
وی افزود: بسیاری از مجهولات به واسطه روحیه پرسشگری و تلاشگری تبدیل به معلومات می شود.
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی با بیان اینکه پیشرفت علمی جوامع غرب به دلیل استعداد و مدنیت آنها نبوده است، یادآور شد: عقب مانده ترین جوامع در بحث مدنیت، جوامع غربی بوده اند، اما پیشرفت علمی غربی ها به کنجکاوی و تلاشگری علمی آنها متناسب با نیاز جوامع خود مربوط می‌شود.
مختاری خاطر نشان کرد: نشاط و خستگی ناپذیر بودن، تکثر در مراجعه به سمت مطالعات علمی به ویژه در عرصه علوم انسانی که برتری به سایر دانش‌ها دارد، گسترش روحیه تحمل و پاسخگویی منطقی به شبهات توانسته پیشرفت جوامع غربی را ایجاد کند.
وی با بیان اینکه پاسخگویی های علمی باید متناسب با نیاز زمانه باشد، عنوان کرد: اگر پاسخ به مسائل علمی با سعه صدر همراه نباشد، بی شک رهاورد تولید علم و دانش نیز بی نتیجه می ماند.
به گفته رییس دانشگاه تقریب مذاهب اسلامی، جامعه علمی تاثیرگذار و مولد در نهضت جامعه علمی، دارای روحیه سلیقه ای است که پاسخگویی در علم بدون تعصب دارد.
اکتفا به علوم ترجمه ای مانعی بر سر راه پویایی ذهن
مختاری اکتفا نکردن به علوم ترجمه‌ای را از دیگر مواردی دانست که باید به آن توجه شود و ادامه داد: انتقاد کردن به علوم ترجمه ای منحصر به دانشگاه نیست، بلکه به حوزه ها هم سرایت کرده است.
وی افزود: اکتفا به علوم ترجمه ای تقلید از غربی هاست و جلوی پویایی ذهنی را می‌گیرد.
مختاری خاطر نشان کرد: بهره گیری از منابع ترجمه ای تا جایی که راه کجا باشد مفید است، اما ترجمه علمی که به پدیده مقدس تبدیل شود و گمراه کننده باشد مضر است، اگر محقق بخواهد تحقیق اثرگذاری داشته باشد، باید به مطالعات جدید دست بزند.

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7