کد خبر: 7302| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۶ آذر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۶:۱:۰ | تعداد بازدید: ۳۹۳۶

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار هزاران نفر از بسیجیان، ضمن تبیین اساس تشکیل بسیج به‌عنوان یک نهاد تبدیل‌کننده‌ی تهدیدها به فرصتها و تشریح گسترده‌ی فعالیتها و خدمات شجره‌ی طیبه‌ی بسیج در عرصه‌های مختلف جنگ سخت و نرم، به حرکت پُرشکوه ملت بزرگ ایران در یک هفته‌ی گذشته اشاره کردند و با تشکر عمیق از این حرکت قدرتمندانه تأکید کردند: ملت ایران با این حرکت، توطئه‌ی وسیع، بسیار خطرناک و برنامه‌ریزی‌شده‌ی دشمن را نابود کرد.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنانشان ضمن تبریک هفته‌ی بسیج، به حرکت عظیم و پُرشکوه ملت ایران در یک هفته‌ی گذشته اشاره کردند و گفتند: من تکریم و تعظیم عمیق خود را به ملت بزرگ ایران ابراز میکنم. ملت ایران با این حرکت، یک بار دیگر حقیقتاً اقتدار و عظمت خود را نشان داد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اتفاقات اخیر را یک توطئه‌ی عمیق، وسیع و بسیار خطرناک خواندند و افزودند: دشمنان برای طراحی این توطئه، هزینه‌ی بسیاری کرده بودند و مترصد فرصتی بودند تا در یک بزنگاه، آن را با استفاده از اقدامات تخریبی و آدمکشی و شرارت، انجام دهند و تصور کردند قضیه‌ی بنزین فرصت مورد نظر آنها است و لشکر خود را وارد میدان کردند اما ملت ایران با نمایش پُرشکوه خود، حرکت دشمن را نابود کرد.

ایشان حرکت ملت ایران در میدان را مهم‌تر و بالاتر از اقدامات نیروی انتظامی، سپاه و بسیج در مواجهه‌ی سخت دانستند و تأکید کردند: حرکت عظیم ملت ایران که از زنجان و تبریز آغاز و حتی به برخی روستاها هم رسید و تهران نقطه‌ی پایانی آن بود، یک تودهنی به استکبار و صهیونیسم جهانی بود و آنها را وادار به عقب‌نشینی کرد.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه دشمنان اصلی ملت ایران، معنا و پیام این حرکت عظیم مردمی را متوجه میشوند، افزودند: این یک هفته، حقیقتاً اوج شکوه و عظمت ملت ایران بود و خداوند متعال را شاکریم و از مردم عزیز هم سپاسگزاریم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه‌ی سخنانشان به تبیین جایگاه و گستره‌ی اعضا، فعالیتها و خدمات سازمان بسیج پرداختند و گفتند: تشکیل بسیج مستضعفین یک ابتکار بی‌بدیل از جانب امام بزرگوار بود که مبتنی بر اندیشه‌ی انقلاب و اسلام شکل گرفت و اکنون بسیج شاید بزرگ‌ترین شبکه‌ی مردمیِ فرهنگی، اجتماعی و نظامی در دنیا باشد.

ایشان خاطرنشان کردند: هنر امام (رحمه‌الله) این بود که این پدیده‌ی بی‌نظیر را از دل کوچه‌پس‌کوچه‌های شهرها و از متن مردم شکل داد.

رهبر انقلاب اسلامی، تشکیل بسیج را مصداق بارز تبدیل تهدید به فرصت خواندند و گفتند: در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ و بعد از ماجرای لانه‌ی جاسوسی و تحقیر آمریکا، آنها علاوه بر تهدید زبانی، اقدام به تهدید عملی و اعزام ناوهای خود به خلیج فارس کردند و جمهوری اسلامی نیز در آن زمان از امکانات نظامی و دفاعی مناسب برخوردار نبود اما امام (رحمه‌الله) کمتر از یک ماه بعد از ۱۳ آبان، در پنجم آذر سال ۱۳۵۸ فرمان تشکیل بسیج را دادند و عملاً آن تهدید را تبدیل به فرصت کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به اینکه اقدام امام (رحمه‌الله) یک قدرت‌نمایی بزرگ در مقابل آمریکا بود، افزودند: اگر آن زمان در مقابل تهدید آمریکا جا زده میشد، معلوم نبود سرنوشت کشور چه میشد. بنابراین حقیقت و منطق اصلی بسیج، رفع تهدیدها و تبدیل تهدیدها به فرصت است.

ایشان سپس به موضوع تهدیدهای فرارو و اینکه چرا نظام اسلامی همواره با تهدیدها مواجه است، پرداختند و خاطرنشان کردند: نظام اسلامی برگرفته از مبانی و ارزشهای اسلامی است و اسلام نیز پرچم‌دار صریح عدالت و آزادی است و از طرف دیگر، نظام سلطه اساساً مخالف آزادی و عدالت است. بنابراین نظام اسلامی به‌طور طبیعی در معرض تهدیدهای سلطه‌گران و جبهه‌ی استکبار قرار دارد.

رهبر انقلاب اسلامی با بیان نمونه‌هایی از ضدیت نظام سلطه با آزادی و عدالت در آمریکا و اروپا و دیگر کشورها، افزودند: نظام سلطه همواره با استقلال ملتها مقابله کرده و آن را مورد توهین قرار داده است و در این زمینه هیچ ابائی از بیان نیت خود ندارد، همان‌طور که آمریکایی‌ها صراحتاً میگویند برای نفت سوریه وارد شرق فرات شده‌اند و یا اینکه بدون اجازه وارد پایگاه نظامی خود در عراق میشوند و هیچ اعتنائی به دولت و پایتخت این کشور نمیکنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، اسلام را نقطه‌ی مقابل این تفکر سلطه‌گرانه دانستند و تأکید کردند: اسلام صراحتاً و بدون رودربایستی از عدالت و آزادی دفاع، و با ظلم و بی‌عدالتی مقابله میکند؛ همان‌گونه که نظام جمهوری اسلامی در اوایل انقلاب و در اوج درگیری‌ها با آمریکا، با اقدام شوروی سابق در تجاوز به افغانستان مخالفت کرد.

ایشان در جمع‌بندی این بخش از سخنانشان گفتند: تفکر اسلامی در هر قالبی که بُروز کند، نظام سلطه به‌صورت قهری با آن مقابله خواهد کرد، چه برسد به اینکه تفکر اسلامی در قالب یک نظام و قدرت سیاسی مستقر، با ملتی بزرگ و نیروهای مسلح و توانایی‌های علمی بُروز کند که در چنین شرایطی، تهدیدها و دشمنی‌ها بسیار بیشتر خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: نظام سلطه و آمریکا در چهل سال گذشته، هر آنچه توانایی آن را داشتند، برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی انجام داده‌اند اما این شجره‌ی طیبه، روزبه‌روز مقتدرتر و مستحکم‌تر شده و آن را به رخ دشمن کشیده است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: واژه‌ی «مقاومت» با چنین مبنا و منطقی معنا پیدا میکند و این واژه در دوران معاصر در جبهه‌ی مقاومت بُروز پیدا کرده و این حرکت عظیم اسلامی با منطق مقاومت توانسته است گریبان نظام سلطه را محکم بگیرد.

ایشان واژه‌ی «مقاومت» در عبارت «نیروی مقاومت بسیج مستضعفین» را برگرفته از چنین تفکری دانستند و گفتند: مستضعفان برخلاف آنچه که امروز به‌اشتباه، به افراد آسیب‌پذیر و فرودست میگویند، به معنای انسانهایی است که پیشوایان بالقوه‌ی عالَم بشریت و خلیفةالله در زمین هستند؛ بنابراین مقاومت نیازمند بنیه‌ی معنوی است و این بنیه‌ی معنوی در ماهیت حرکت بویژه حرکت روبه‌جلوی جوانان تأثیرگذار خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی در بیان ویژگی‌های جوانی که میتواند پیشران حرکت کشور به سوی تمدن نوین اسلامی باشد، افزودند: چنین جوانی، با انگیزه، با ایمان، با خرد، اهل کار و ابتکار، متوکل به خدا، دارای اعتمادبه‌نفس و قدردان توان خویش است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه بسیج در واقع، مجموعه‌ای با چنین ویژگی‌هایی است، خاطرنشان کردند: مجموعه‌ای گسترده و باعظمت همچون بسیج در ایران و یا نمونه‌های دیگر آن در برخی کشورها، بیش از مجموعه‌های دیگر در معرض دشمنی نظام سلطه است، همان‌گونه که با حشدالشعبی در عراق و حزب‌الله در لبنان مخالفت و مقابله میشود.

ایشان نظام سلطه را دشمن همه‌ی ملت ایران دانستند و درعین‌حال گفتند: اما این دشمنی تأثیر ندارد و پیروزی ملت ایران و بسیج و جریان انقلابی تضمین شده است زیرا خداوند متعال میفرماید اگر ملتی در مسیر جهت‌گیری‌ها و اهداف الهی حرکت و با این حرکت خداوند را یاری کند، خداوند هم آنها را نصرت خواهد کرد و با یاری خداوند هیچ جریان معارضی توانایی غلبه نخواهد داشت.

رهبر انقلاب اسلامی، بسیج را برخوردار از دو جلوه‌ی «مجاهدت در عرصه‌ی دفاع سخت» و «دفاع در جنگ نرم» دانستند و افزودند: در عرصه‌ی دفاع سخت، معجزه‌ی بسیج در دوران دفاع مقدس خود را نشان داد و پس از آن نیز در هر حادثه‌ای، بسیج در میدان حضور داشت.

ایشان با اشاره به حضور مؤثر بسیج در عرصه‌ی دفاع و جنگ نرم از جمله عرصه‌های «علم»، «فرهنگ و تبلیغات دینی» و «سازندگی و خدمت‌رسانی» افزودند: در عرصه‌ی پهناور بسیج، نام‌آوران و الگوهای درخشانی از جمله حسین فهمیده، بهنام محمدی، محسن حججی و ابراهیم هادی تا همت، باکری، خرازی، کاظمی، زین‌الدین، صیاد و بابایی و همچنین شهدای هسته‌ای و شهیدانی مانند چمران، آوینی و شخصیتی همچون کاظمی‌آشتیانی حضور دارند که باید با زنده کردن و بازآفرینی این الگوها، آنان را به جوانان معرفی کرد.

رهبر انقلاب اسلامی در ادامه با اشاره به گذشت ۴۰ سال از تشکیل بسیج و ایجاد فرصتی مناسب برای استفاده از تجربه‌های اندوخته‌شده، چند توصیه خطاب به بسیجیان بیان کردند: ۱- بسیج در همه‌ی میادین دفاع سخت، نیمه‌سخت و نرم، آماده‌به‌کار باشد و در همه‌ی محله‌های کشور در مقابل حوادث گوناگون، راهبرد و تاکتیک آماده داشته باشد. ۲- در هیچ زمینه‌ای غافلگیر نشوید و سعی کنید در همه‌ی محله‌ها حضور داشته باشید. ۳- در جنگ نرم، عکس‌العملی رفتار نکنید البته باید پاسخ دشمن را داد اما همیشه مانند شطرنج‌بازی ماهر یک قدم از دشمن جلو باشید و کنشی عمل کنید. ۴- ارتباطات خود را با مساجد تقویت کنید چرا که بسیج متولد مساجد است. ۵- با مجموعه‌های همسو با اهداف بسیج در دانشگاه‌ها و خارج از آن، هم‌افزایی و همکاری کنید. ۶- بسیج در عین گستردگی چابک باشد و اسیر پابندهای رایج اداری نشود.

رهبر انقلاب اسلامی در هفتمین توصیه‌ی خود یعنی «اطلاع دادن خدمات بسیج به مردم» به بیان چند آمار افتخارآمیز از خدمات این نهاد مردمی پرداختند و گفتند: ۱۱ هزار هسته‌ی گروه‌های جهادی در سراسر کشور عهده‌دار ۴۰ هزار پروژه‌ی خدمت‌ هستند که نیمی از آنها را نیز تحویل داده‌اند؛ بسیج دانشجویی، نهضت مسئله‌محوری و نقش‌آفرینیِ تخصصی را که بارها بر آن تأکید کرده بودیم با ۴۵۰۰ دانشجو آغاز کرده است؛ ۱۲ هزار صندوق قرض‌الحسنه در محلات به همت بسیج تشکیل شده است؛ بسیج عشایر و بسیج زنان در جشنواره‌ی مالک اشتر حائز مقام برتر شده‌اند؛ بسیج اساتید در چهل‌سالگی انقلاب و در اقدامی به‌هنگام با انتشار نامه‌ای مستدل و مفصل به امضای ۹۰۰ استاد بسیجی به نوشته‌ی عده‌ای از افراد ناامید و فروپاشیده پاسخ داد؛ بسیج وزارتخانه‌ها با تشکیل میزهای خدمت در نمازهای جمعه به مردم نزدیک شده‌اند؛ و بسیج کشاورزی با ۳۰ هزار مهندس، تولید پنج محصول از اقلام اساسی از جمله گندم، جو و ذرت را عهده‌دار شده‌اند.

ایشان با تأکید بر ضرورت اطلاع‌رسانی هنرمندانه از خدمات بسیج افزودند: با بیان این واقعیتها، معلوم خواهد شد که بسیج همچنان که در دفاع از امنیت مردم و مقابله با اشرار و تخریبگران و آتش‌زنندگان اموال عمومی و خصوصی و خانه‌های مردم در میدان حضور دارد، در میدان خدمت نیز افتخارآفرین است.

رهبر انقلاب اسلامی در پایان تأکید کردند: بسیج به همان دلیل که برای مردم و کشور بسیار مهم است، بشدت در معرض توطئه و نفوذ دشمن قرار دارد تا این حرکت عظیم را از درون دچار مشکل کنند، البته بی‌شک بسیج در این مبارزه و مقابله به حول و قوه‌ی الهی پیروز خواهد شد.

پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، سردار سرلشکر پاسدار سلامی -فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی- در سخنانی با اشاره به نگرانی نظام سلطه از تکثیر الگوی الهام‌بخش انقلاب اسلامی گفت: بسیج، قلب نیروی نرم کشور است و مبنای حرکت آن در گام دوم انقلاب برای غلبه بر تهدیدها، گسترش فعالیتهای فکری، فرهنگی و جهادی در سطح جامعه است.

همچنین سردار سرتیپ پاسدار سلیمانی -رئیس سازمان بسیج مستضعفین- در گزارشی از فعالیتها و برنامه‌های بسیج از جمله تقویت بنیه‌ی دفاعی، کمک به کاهش آسیب‌های اجتماعی، گسترش گروه‌ها و خدمات جهادی و مقابله با جنگ اقتصادی، گفت: تشکیل بسیج مستضعفان در برخی کشورهای دیگر، نویدبخش ظهور بسیج امت واحده در قالب تمدن نوین اسلامی است و بسیجیان ایران، پرچم‌دار آزادی قدس شریف و نابودی رژیم صهیونیستی خواهند بود.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7