کد خبر: 6868| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۳۰ مهر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۹:۵۰:۰ | تعداد بازدید: ۳۶۰۳

رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان، ضمن تقاضا از مسئولان وزارت علوم، برای مساعدت بیشتر با این دانشگاه در خصوص صدور مجورها، تأکید کرد: دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان به دلیل هویت ایرانی خود ممکن است مطابقت چندانی با ضوابط امروزی پذیرش دانشجو و ... نداشته باشد، اما مسئولان بایستی توجه داشته باشند که هنر، شیوه آموزشی منحصر به خودش را می‌طلبد و هنر ما به دلیل آن که شیوه آموزشی متناسبی ندارد، عقیم شده است.
بهمن نامور مطلق در آستانه اولین سالگرد تاسیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان به ارائه توضیحاتی در رابطه با تحقق یا عدم تحقق وعده‌های این دانشگاه در خصوص شیوه‌های خاص جذب و پذیرش دانشجو پرداخت.
وی در پاسخ به اینکه آیا اساتید در این دانشگاه بر اساس درجه هنری جذب شده‌اند یا خیر، گفت: برای جذب اساتید در دانشگاه فقط سراغ اساتیدی رفتیم که دارای درجه هنری یک بوده و پیشکسوت هستند و جز این‌ها از کس دیگری به عنوان عضو هیأت علمی دعوت نکردیم.
رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان با اشاره به اینکه پرونده‌های این افراد برای تأیید به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال شده‌است، اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون 12 نفر از اساتید درجه یک رشته‌های نگارگری، چوب، سفال و ... به عنوان عضو هیئت علمی جذب دانشگاه شده‌اند و و امور مربوط به تأیید صلاحیت آن‌ها در سازمان‌های مربوطه، در مراحل نهایی است.
نامور مطلق افزود: دعوت از دیگر اساتید در اولویت‌های بعدی ما قرار دارد. این در حالی است که بر اساس عناصر و شاخص‌هایی که ما برای جذب دانشجو تعریف کرده‌ایم، افراد با درجه‌های دو و سه هنری هم بایستی بتوانند در دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان به عنوان دانشجو پذیرش شوند که البته این مورد در دفترچه انتخاب رشته سال جاری هم لحاظ شده بود.
وی ادامه داد: متأسفانه به دلیل مسائلی که در وزارت علوم پیرامون پذیرش دانشجو به شیوه فوق وجود داشت، فعلاً نتوانستیم با این شیوه دانشجو جذب کنیم و امیدواریم که این وزارت‌خانه با ما همکاری بیشتری داشته باشد و بتوانیم برای بهمن ماه پذیرش دانشجو داشته باشیم.
رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان تشریح کرد: با توجه به اینکه این دانشگاه از هویت ایرانی برخوردار است، ممکن است با ضوابط امروزی همخوانی چندانی نداشته باشد، بر این اساس مقاومت‌هایی نیز نسبت به سیستم استاد-شاگردی که در صدد پیاده‌سازی آن در دانشگاه هستیم، وجود دارد که امیدواریم چنین مقاومت‌هایی کمتر شده و مصوبات ما نهایی شوند.
نامور مطلق با بیان اینکه شیوه نامه استاد-شاگردی از سوی اساتید خبره و پیشکسوت ما نوشته‌ شده است، گفت: این شیوه نامه را به دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال کردیم و مراحل نهایی تأیید را طی می‌کند. مسئولان مربوطه باید توجه داشته باشند که ما نمی‌خواهیم دانشگاه‌های دیگر را تکرار کنیم؛ بلکه می‌خواهیم یک دانشگاه اصیل ایرانی-اسلامی با شیوه استاد- شاگردی داشته باشیم که امیدواریم آن‌ها نیز در این راستا با ما همکاری کنند.
وی در پاسخ به اینکه وعده‌هایی همچون اعطای بورسیه به افراد محروم و دریافت اثر هنری به جای شهریه در این دانشگاه عملی خواهد شد یا خیر، توضیح داد: با توجه به اینکه هنوز دانشجو پذیرش نکرده‌ایم، به مرحله دریافت شهریه هم نرسیده‌ایم. در رابطه با عملیاتی کردن این موارد نیز چندین بار با مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی مذاکره کرده‌ایم و ان‌شاء‌الله این موارد نیز عملیاتی خواهند شد.
رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان با بیان اینکه در صورت صدور مجوزها از سوی وزارت علوم، از بهمن ماه در حوزه آموزش شروع به کار خواهیم کرد، یادآور شد: البته در حوزه پژوهش و خلق اثر کارهای خودمان را شروع کردیم و نشست‌، همایش‌ و هم اندیشی‌هایی برگزار شده است. به منظور شروع به کار در حوزه آموزش نیز، با توجه به اینکه این دانشگاه می‌تواند آموزش در حوزه هنر را متحول و هنر اسلامی ایرانی را احیاء کند، از وزیر علوم درخواست داریم همکاری و مساعدت بیشتری با ما داشته باشد.
نامور مطلق تصریح کرد: هر سال که می‌گذرد برخی از هنرهای ما ریزش پیدا می‌کنند و حتی امروزه برخی هنرهای دستی ما فراموش شده‌اند. برای جلوگیری از ریزش هنرها که هویت زیبایی شناسانه ما هستند، نیازمند تسریع در تحقق مصوبات دانشگاه هستیم تا بتوانیم دانشجویانی را پذیرش کنیم که دانشگاه استاد فرشچیان را انتخاب کرده بودند، اما متأسفانه به دلیل نرسیدن مجوزها، ناچار شدند به تحصیل در دانشگاه‌های دیگر مشغول شوند.
وی سپس به مشارکت دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان در تهیه پرونده‌ای برای جهانی شدن مینیاتور و ثبت مشترک میان کشورهای ایران، ترکیه، آذربایجان و قزاقستان اشاره کرد و گفت: این پرونده بایستی در یونسکو مورد بررسی قرار گیرد و نهایتاً از سوی این نهاد به آن پاسخ داده شود؛ اما آنچه مسلم است این است که ایران در پرونده ثبت جهانی مینیاتور قرار گرفته و مینیاتور یا نگارگری قرار نیست بدون اسم ایران در دنیا ثبت شود. کشور ما از جایگاه خوبی برای ثبت نگارگری در دنیا برخوردار است؛ چرا که نگارگری در ایران بیش از سایر کشورها فعالیت دارد و تاثیرگذار است.
رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان سپس به برنامه این دانشگاه برای تصویب رشته‌های خوش‌نویسی و طراحی فرش در مقطع تحصیلات تکمیلی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه توانستیم برای نخستین بار این گامی در راستای تصویب این رشته‌ها در مقطع کارشناسی ارشد برداریم و اساتید هم بر روی آنچه در این‌باره نوشته‌ایم اصلاحاتی انجام داده‌اند. همچنین در حال تکمیل رشته‌ها و گرایش‌های آموزش عالی در حوزه‌های هنرهای سنتی هستیم تا بتوانیم بخشی از کمبودهای رشته و گرایش را در این حوزه جبران کنیم.
نامور مطلق در پایان اظهار کرد: به احتمال زیاد رشته‌های خوش‌نویسی و طراحی فرش در مقطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان سال دیگر می‌توانند وارد دفترچه انتخاب رشته شوند؛ به شرط آنکه نهادهای بالادستی و وزارتخانه‌ها به ما، تاریخ هنر این مرز و بوم و شیوه آموزش استاد-شاگردی اعتماد بیشتری کنند، حوزه هنر را متفاوت با حوزه‌های فنی و ... ببینند و بدانند که هنر، شیوه آموزشی منحصر به خودش را می‌طلبد و هنر ما به دلیل آن که شیوه آموزشی متناسبی ندارد، عقیم شده است.
منبع: ایسنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7