کد خبر: 6834| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۲۷ مهر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۱:۴:۰ | تعداد بازدید: ۶۵۸۲

نشست های علمی «کاربست الگوی اربعین در نظریه و خط مشی تمدنی جهان اسلام» و «اربعین به مثابه فناوری اجتماعی در خدمت معنویت، عدالت و پیشرفت جوامع اسلامی» با حضور پژوهشگران واساتید ایرانی و غیر ایرانی در کربلای معلی برگزار شد.
این نشست ها به همت کمیته فرهنگی آموزشی ستاد اربعین و با مشارکت دانشگاه امام صادق علیه السلام در هتل علی الدر شهر کربلا با ارائه مجموعا ۲۷ مقاله و ایده علمی برگزار شد.
در نشست علمی کاربست الگوی اربعین در نظریه و خط مشی تمدنی جهان اسلام، حجت الاسلام حمید پارسانیا عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و دانشیار دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام، با ارسال مقاله ای با عنوان اربعین از نظم الهی تا معرفت تکوینی در این نشست شرکت کرد.
دکتر محمد هادی همایون رییس و استاد دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق علیه السلام با ارائه مقاله ابعاد تمدنی عاشورا و اربعین، دکتر محمد مهدی اسماعیلی عضو هیات علمی دانشگاه تهران با ارائه ایده اربعین و انقلاب اسلامی، دکتر علیرضا افضلی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام با ارائه ایده سنت پژوهی، آینده گرایی و اربعین، خانم دکتر محسنی نژاد، عضو هیات علمی دانشگاه امام  صادق علیه السلام با ارائه ایده به زیان عربی با عنوان زنان تمدن ساز و اربعین تاریخی، محمد رضا ابن الدین حمیدی عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین علیه السلام با ارائه گزارش تحلیلی از فرایند مطالعات زمینه ای در تمدن سازی اسلامی، سید مجید مطهری نژاد عضو گروه فرهنگ و تمدن دانشگاه امام صادق علیه السلام  با ارائه ایده ظرفیت های تمدنی اربعین و بایسته های سیاسی آن و دکتر باقری مقدم عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی از دیگر سخنرانان این نشست بودند.
در نشست علمی «اربعین به مثابه فناوری اجتماعی در خدمت معنویت، عدالت و پیشرفت جوامع اسلامی» نیز دکتر محمد مهدی ذوالفقارزاده  عضو هیات علمی دانشگاه تهران مقاله خود را با عنوان آینده پژوهی اربعین بر مبنای آیت پژوهی ارائه کرد.
دکتر عبدالحسین کلانتری عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز با ارئه مقاله بسط امت سازی اربعینی توسط رسانه های اجتماعی، دکتر مصطفی زمانیان عضو مرکز مطالعات اربعین تهران با ارائه ایده موکب ها، الگوی نوین ارائه خدمات اجتماعی، دکتر عطاردی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام با رائه ایده رویداد اربعین، سیاست گذار و سیاست پذیر، دکتر غمامی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام با ارائه مقاله تکالیف قانونی دولت اسلامی نسبت به راهپیمایی اربعین، مطالعه موردی دولت ایران و عراق، عبدالله طاهرخانی پژوهشگر مرکز مطالعات اربعین تهران با سخنانی در زمینه بررسی ابعاد پیاده روی اربعین و تاثیر آن بر هویت جمعی، دکتر سعید طاووسی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با ارائه ایده نگاهی دیگر به حدیث پژوهی و تاریخ پژوهی اربعین و دکتر سینا کلهر مدیر دفتر مطالعات فرهنگی مرکز پژوهش های مجلس با ارائه ایده بازاندیشی در مناسبات دولت و فرهنگ در آیینه تجربه راهپیمایی میلیونی اربعین دیگر سخنرانان این نشست بودند.
دکتر سید مجید امامی مسئول اندیشکده راهبردی اربعین درباره فعالیت های علمی و نشست های فوق به خبرنگار ما گفت: هرسال گردهمایی اساتید داخلی و خارجی با موضوع اربعین برگزار می شد و امسال ابتکارجدیدی توسط کمیته فرهنگی ستاد اربعین مبنی بر هم افزایی پژوهشگاه های فعال در حوزه اربعین پژوهی صورت گرفت.
وی افزود: در دانشگاه امام صادق علیه السلام از سال ۹۲ نسبت به اربعین پژوهی با همکاری سایر دانشگاه ها و محافل علمی حوزوی قم در این زمینه اقدام کردیم و اندیشکده اربعین تحت نظر کمیته فرهنگی ستاد اربعین شکل گرفت و ماحصل آن جمع آوری  مقالات و ایده های اربعینی شد که بخشی از آن ها در اربعین ۹۸ و در ۳نشست علمی نجف و کربلا ارائه شد.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام همچنین از رونمایی کتاب «چهلستون تمدن» به نویسندگی دکتر محمد هادی همایون در نشست شهر کربلا خبر داد و گفت: این کتاب رسما نظریه تمدن اسلامی را بازگو می کند.
مخالف استفاده از فناوری های نوین نیستم اما وقتی نظام سلطه که ابزارهای ارتباطی را دراختیار دارد با حرف حقی که مخالف نظاراتش است مواجه شود، بایکوت، تحریف و حذف را در دستور قرار می دهد و حتی می تواند یک نرم افزار را از گوشی شخصی کاربری که خلاف نظر او دارد حذف کند.
معاون مرکز ملی فضای مجازی تاکید کرد: تا ابزار و وسایل ارتباطی  یا اصطلاحا پلت فورم بومی و متعلق به نظام اسلامی و شیعی در اختیار نداشته باشیم نمی توانیم با اطمینان از عملیات رسانه ای برای نشر نظرات حق خود مطمئن شویم و برای جهانی تر شدن پیام اربعین در فضای مجازی، باید نسبت به این مساله اهتمام ورزیم.

منبع: ستاد خبری فضای مجازی ستاد اربعین

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7