کد خبر: 6824| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۲۴ مهر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۵:۵۴:۰ | تعداد بازدید: ۵۴۹۸

جلسه 333 شورای اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و با حضور دکتر عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی روز دوشنبه 22 /07 /1398 در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
جلسه 333 شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شوریا عالی انقلاب فرهنگی به ریاست دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و با حضور دکتر عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی روز دوشنبه 1398/7/22 در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، این جلسه با موضوع ارائه گزارش عملکرد اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص اجرایی سازی اقدام 6 راهبرد 10 نظام فرهنگی- تربیتی با موضوع ورزش برگزار شد  و پس از آن اعضا نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دادند. 

حجت‌الاسلام و المسلمین شاطری: در سند دانشگاه اسلامی به موضوع ورزش و فعالیت‌های همگانی تأکید شده است
در ابتدای این جلسه حجت الاسلام شاطری دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه ها با بیان این مطلب که قطعاً ورزش می‌تواند یکی از مهمترین عوامل در کاهش آسیب های فرهنگی و اجتماعی باشد افزود: در نظام فرهنگی - تربیتی سند دانشگاه اسلامی نیز به موضوع ورزش و فعالیت‌های همگانی تأکید شده است.
مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم: «آیین نامه حمایت از قهرمانان ورزشی کشور» به‌روز رسانی شود
در ادامه دکتر علیزاده مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گزارشی از عملکرد دستگاه متبوع خود ارائه داد و تشریح کرد: می‌توان از طریق تقویت و توسعه فعالیت‌های ورزشی به ارتقا وکارآمدی عملکرد دانشگاهیان و افزایش پویایی و نشاط اعضای هیئت علمی دست یافت.
در این گزارش با اشاره به «آیین نامه حمایت از قهرمانان ورزشی کشور» مصوب جلسه 106 شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ 12 /12 /1366 خواسته شد تا نسبت به به‌روزرسانی این مصوبه اقدام شود.
افزودن تسهیلات برای قهرمانان رویدادهای ورزشی بازی‌های پاراالمپیک، بازی‌های پاراآسیایی، مسابقات قهرمانی دانشجویان آسیا، مسابقات قهرمانی دانش‌آموزان جهان و همچنین مسابقات قهرمانی جهانی و آسیایی ورزشکاران معلول و پیوند عضو از جمله مواردی است که در این گزارش پیشنهاد شد.
همچنین ایجاد تسهیلات برای بانوانی که هیچگاه امکان اعزام به رویدادهای رسمی قهرمانی آسیا و جهان را ندارند و نیز توجه به ورزشکارانی که در مسابقات جهانی از رویارویی با ورزشکاران رژیم اشغالگر قدس خودداری می‌کنند از دیگر پیشنهاداتی بود که در این گزارش بدان پرداخته شد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی توجه به بحث ورزش و فعالیت‌های بدنی برای اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها بخش دوم این گزارش بود که در این رابطه خاطرنشان شد: حدود 56 درصد اعضای هیئت علمی دچار کم‌تحرکی هستند و به همین منظور پیشنهاد شد تا اهتمام به فعالیت‌های ورزشی برای اعضای هیئت علمی که از اقشار ارزشمند جامعه هستند، به طور خاص از جمله در بخش فعالیت‌های فرهنگی-تربیتی و اجتماعی آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی مورد توجه قرار گیرد. 
دکتر آخوندزاده: 2.18 درصد از تولید علم دنیا متعلق به ایران است
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستور دوم جلسه ارائه گزارشی پیرامون پیشرفت ایران در حوزه پژوهش در چهل ساله گذشته بود که توسط دکتر شاهین آخوندزاده رئیس کمیته پژوهش و فناوری سند دانشگاه اسلامی ارائه شد.
در این گزارش خاطرنشان شد: براساس داده‌های پایگاه اطلاعاتی Web of Science ، جمهوری اسلامی ایران در سال 1968 صرفاً 5 مقاله علمی به چاپ رسانده که این آمار در سال 2018 به 52664 مقاله علمی افزایش پیدا کرده است.
دکتر آخوندزاده گفت: در سال 1978 فقط درصد از تولید علم دنیا سهم ایران بود حال آنکه این مقدار در سال 2018  به 18/2 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: توسعه کمی مقالات فاقد استاندارد، تخصیص اعتبارات پژوهشی به شیوه سنتی، توسعه بدون استاندارد تحصیلات تکمیلی و کمبود کیفیت آموزشی دانشجویان از جمله مواردی است که برای پیشبردهای کیفی علوم کشور و دسترسی به مرجعیت علمی جهان باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس کمیته پژوهش سند دانشگاه اسلامی گفت: تصمیم گیری برای ارتقاء اعضای هیئت علمی کشور به صورت کلی و یکسان اقدام غلطی است و باید منطبق با ظرفیت‌ها و شرایط دانشگاه‌های مختلف به صورت اختصاصی باشد.

دکتر غلامی: در دهه اخیر با ورود به مقوله فناوری به خودکفایی در برخی حوزه‌ها دست یافته‌ایم
دکتر غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) پیرامون موضوع زیرسؤال بردن رشد علمی کشور خاطرنشان کرد: مجموعه‌هایی در کشور سالها برای رشد علمی تلاش کرده‌اند که در نتیجه آن ما در بازه 40 ساله پس از انقلاب اسلامی پیشرفت‌های مؤثری را به دست آورده ایم.
رییس شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی بیان داشت: ما در دوره ای نیاز کشور به نیروهای تحصیلکرده و متخصص  را برطرف کردیم و به دنبال آن از وابستگی به کارشناسان، متخصصان و پزشکان خارجی رها شدیم و در بازه زمانی دیگری با تمرکز و مداقه به امر پژوهش به ارتقای تحصیلات دانشگاهی و تأسیس دوره تحصیلات تکمیلی پرداختیم.
وی افزود: در دهه اخیر نیز با ورود به مقوله فناوری در برخی حوزه‌ها به خودکفایی دست یافته ایم. و باید اذعان داشت که در مواردی چون صنایع دفاعی، قطعه سازی، داروسازی و دیگر صنایع در شرایط تحریم، نقش دانشگاه‌ها بی بدیل بوده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: همه این پیشرفت‌ها نتیجه ورود یافته‌های علمی به جامعه برای حل مسائل کشور بوده و حضور جوانان با استعداد سبب شده تا اهتمام جدی برای رفع بسیاری از مشکلات کشور انجام پذیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین شاطری: اقدامات پیشران سند دانشگاه اسلامی هر سه ماه یکبار ارائه می‌شود
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در بخش پیش از دستور این جلسه حجت الاسلام و المسلمین شاطری  با اشاره به روند اجرایی سازی اقدامات پیشران سند دانشگاه اسلامی بیان کرد: طی جلسه ای با حضور ریاست دانشگاه آزاد اسلامی و معاونین ایشان توافق شد تا اقدامات پیشران سند دانشگاه اسلامی مرتبط با سازمان فوق طی یکسال آینده اجرایی شود.
وی افزود: توافق شد دانشگاه آزاد اسلامی هر سه ماه یکبار به ارائه گزارشی پیرامون میزان اجرایی شدن اقدامات پیشران  بپردازد.
توجه ویژه به ظرفیت‌های علمی بسیج اساتید در تفاهم‌نامه جدید بسیج اساتید و شورای عالی انقلاب فرهنگی 
همچنین دکتر مجتبی زارعی رئیس بسیج اساتید ضمن توضیحاتی در خصوص  امضاء اخیر تفاهم نامه همکاری میان بسیج اساتید کشور و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مبحث تولید قدرت نرم مسئله ای بود که در تفاهم نامه همکاری گذشته بسیج اساتید با دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد توجه قرار گرفته بود و در تفاهم نامه جدید توجه به ظرفیت‌های علمی بسیج اساتید در جریان‌سازی علمی و نیز در دو حوزه پیوست نگاری فرهنگی و جنگ نرم مد نظر قرار گرفته است.

 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7