کد خبر: 6520| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۲ مهر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۲:۲۱:۰ | تعداد بازدید: ۶۱۳۳

نهمین نشست شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی با حضور دکتر سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری برگزار شد.
مهدی صفاری نیا دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی در نهمین نشست شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی، گفت: از برگزیدگان جایزه مصطفی(ص)، ۲۰ آبان ماه امسال در تالار وحدت، تقدیر خواهد شد. 
وی افزود: داوری آثار سومین دوره جایزه مصطفی با ۴ هزار نفر ساعت انجام شد. در این دوره بیش از ۵۰۰ داور و مشاور بین المللی و ۲۰۰ دانشگاه از ۳۵ کشور مشارکت داشتند.
به گفته صفاری نیا، یک هزار و ۶۴۹ اثر به جایزه مصطفی ارسال شد که از این تعداد ۲۰۱ اثر به مرحله داوری رسید و در انتها، ۹ نفر به مرحله نهایی رسیدند.
وی با اشاره به دیگر فعالیت های بنیاد مصطفی در دو سال اخیر، بیان کرد: اعضای خادم المصطفی(ص) که شامل ۳۸۱ عضو از ۲۳ کشور هستند، مبلغی را به عنوان وقف در صندوق سرمایه گذاری و موقوفات جایزه مصطفی(ص) قرار داده اند.
صفاری نیا در ادامه با اشاره به برگزاری نشست استپ، گفت: چهارمین نشست استپ (تبادل تجربیات علم و فناوری) در عمان و پنجمین نشست در کراچی پاکستان در سال ۹۷ برگزار شد. در این نشست بین المللی ۶۴ دانشمند از ۱۹ کشور توانستند دستاوردهای خود را در قالب‌های مختلف در نشست استپ که در کراچی پاکستان برگزار شد، به نمایش بگذارند.
دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی همچنین اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات ما در این حوزه برگزاری سومین دوره (ایسا) بود. ایسا با هدف ارائه دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام به صنایع در کنار نشست استپ برگزار می شود که در سومین دوره، ۱۴ شرکت از کشور پاکستان، ایران و مصر در این نشست حضور داشتند و دستاوردهای خود را ارائه کردند. حاصل این نشست، انعقاد ۱۰ تفاهم نامه همکاری بود.
وی افزود: موزه هنر مصطفی(ص) نیز در پارک فناوری پردیس راه اندازی شده است که در این موزه قرار است، با زبان هنر مباحث فناوری به نمایش گذاشته شود.
ارسال یک هزار و ۶۴۹ اثر علمی به سومین دوره جایزه مصطفی
همچنین حسن ظهور، رییس گروه علمی جایزه مصطفی درباره فرآیند داوری آثار ارسالی به این بنیاد، گفت: در حوزه زیستی ۶۶۴ اثر به دبیرخانه ارسال شد که در مرحله نخست داوری، ۱۰۶ اثر انتخاب و در مرحله نهایی ۴ نفر به عنوان افراد نهایی در جلسه معرفی شدند.
وی افزود: در حوزه نانو نیز از ۱۷۲ اثر به ۴۷ اثر رسیدیم و در نهایت هیچ اثری به عنوان اثر برتر انتخاب نشد.
ظهور ادامه داد: در حوزه عمومی نیز با ۶۱۴ اثر کار داوری را آغاز کردیم و پس از انتخاب ۸ اثر و داوری آنها، ۳ نفر انتخاب نهایی داوران شدند.
وی با اشاره به تعداد کلی آثار ارسالی به بنیاد، گفت: یک هزار و ۶۴۹ اثر علمی به بنیاد ارسال شد که در نهایت به ۹ نفر به عنوان منتخبان نهایی رای داده شد.

جایزه مصطفی چیست؟
برگزاری جایزه مصطفی در راستای تجليل از دانشمندان برجسته و زمينه‌سازي همكاري و توسعه علمي و فناوری در جهان، به عنوان یكی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در سطح جهان در سال 1391 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. 
این جایزه که به صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود، به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق می‌گیرد که توسط افرادی شاخص در حوزه‌های علم و فناوری ارائه شده و زمینه‌ساز بهبود زندگی بشر است.
نامزدی برای دریافت جایزه مصطفی(ص) بر مبنای یک اثر یا دستاورد برجسته نظری یا کاربردی صورت می‌گیرد و مجموع فعالیت‌ های علمی یا اثر کلی یک فرد بر حوزه‌های علمی فناوری، در گام بعدی مورد توجه داوران قرار دارد.
براساس سند اجرایی جایزه پیامبر اعظم، دکتر سورنا ستاری (معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری) رییس شورای سیاست‌گذاری و مهدی صفاری نیا (رییس پارک فناوری پردیس معاونت علمی) دبیر شورای سیاست‌گذاری این جایزه است.
منبع:  مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7