کد خبر: 5355| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۱۷ شهریور سال ۱۳۹۸ | ساعت ۹:۲:۰ | تعداد بازدید: ۶۴۵۲

وزیر آموزش‌وپرورش در پیامی به مناسبت روز جهانی سوادآموزی با اشاره به اینکه در عصر حاضر مفهوم سواد تغییر کرده است، تأکید کرد:‌ نیاز به بازنگری جدی در روش‌ها، رویه‌ها، محتواهای آموزشی، برنامه‌ها و خط‌مشی‌ها و اصلاح روش‌های جذب، آموزش، نگهداشت و سنجش و ارزشیابی و نیز ایجاد تعاملی جدید و سازنده با ذینفعان و بازیگران این عرصه راداریم.
محسن حاج میرزایی در پیامی به مناسبت روز جهانی سوادآموزی گفت: سوادآموزی باید توانایی ها و مهارت هایی را در افراد ایجاد کند که آن ها را قادر سازد در برخورد با پدیده های اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی، پیچیدگی های دنیای فن آوری، روش های نوین کسب وکار و شیوه ها و ابزارهای جدید ارتباط جوامع با یکدیگر بتوانند مشکلات فردی، خانوادگی و شغلی خود را به روش صحیح حل کنند، با محیط پیرامون خود رابطه ای اثربخش برقرار کنند و دانش و مهارت خود را مستمراً توسعه دهند.
متن پیام وزیر آموزش وپرورش به شرح زیر است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
قال الله تعالی: «الرّحمن، علّم القرآن، خلق الانسان، علّمه البیان»
تعلیم و تربیت در تعالیم دین مبین اسلام، یکی از موهبت های بی بدیل خداوند برای رشد و تعالی انسان، شکوفایی استعدادهای فطری و کسب شایستگی های پایه برای پیمودن مراتب حیات طیبه است. دعوت به آموزش و تربیت، دعوت به عبادتی بزرگ و مصداق عمل صالح است که زمینه ساز اعتلای انسان و نیل به زندگی پاک و سالم قلمداد می شود.
قرار گرفتن «روز جهانی سوادآموزی» در تقویم بین المللی، نشانه ی فطری و جهان شمول بودن آموزه های الهی است. در عصر حاضر مفهوم سواد در بستر زمان توسعه یافته است و سواد، امروزه به توانایی خواندن، نوشتن و حساب کردن محدود نمی شود، یکی از تعاریف جدید سواد «توانایی و قدرت ایجاد تغییر» است. سوادآموزی باید توانایی ها و مهارت هایی را در افراد ایجاد کند که آن ها را قادر سازد در برخورد با پدیده های اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی، پیچیدگی های دنیای فن آوری، روش های نوین کسب وکار و شیوه ها و ابزارهای جدید ارتباط جوامع با یکدیگر بتوانند مشکلات فردی، خانوادگی و شغلی خود را به روش صحیح حل کنند، با محیط پیرامون خود رابطه ای اثربخش برقرار کنند و دانش و مهارت خود را مستمراً توسعه دهند.
تحقق این امر مستلزم درک صحیح این شرایط و بازنگری جدی در روش ها، رویه ها، محتواهای آموزشی، برنامه ها و خط مشی ها و اصلاح روش های جذب، آموزش، نگهداشت و سنجش و ارزشیابی و نیز ایجاد تعاملی جدید و سازنده با ذینفعان و بازیگران این عرصه است که سازمان نهضت سوادآموزی باید آن را با دقت و حساسیت پیگیری نماید. اینجانب فرارسیدن روز جهانی سوادآموزی را به همکارانم در سازمان نهضت سوادآموزی، کارشناسان استان ها و شهرستان ها به ویژه پیشکسوتان میدان مبارزه با بی سوادی و آموزش دهندگان پرتلاش تهنیت می گویم و برای خدمتگزاران صدیق این عرصه آرزوی توفیق دارم.
منبع:  معاونت روابط عمومی و اطلاع رسانی آموزش وپرورش

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7