کد خبر: 5250| تاریخ انتشار: جـمـعــه ، ۸ شهریور سال ۱۳۹۸ | ساعت ۰:۶:۰ | تعداد بازدید: ۶۸۸۷

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: فضای دانشگاه ها نیازمند یک انقلاب فرهنگی است که در این زمینه همکاری و مشارکت دفاتر مقام معظم رهبری در دانشگاه ها از اهمیت به سزایی برخوردار است.
دکتر سعید نمکی در نشست سراسری مسئولان، معاونان و مدیران ستادی دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها که در مشهد برگزار شد افزود: هم اکنون نقصان فرهنگی یکی از مشکلات جامعه است و این مشکل از دغدغه های مقام معظم رهبری به شمار می رود.
وی با با بیان اینکه فرهنگ، زیر ساخت تحول یک جامعه است اضافه کرد: دفاتر مقام معظم رهبری در دانشگاه ها باید اولین پناهگاه بعد از خداوند برای دانشجویان، اساتید و کارکنان باشند و نباید تنها یک گروه سیاسی خاص فکر کنند که این دفاتر جایگاه آنهاست.
وی اضافه کرد: هر زمان که در هیات دولت، خستگی و یا ناراحتی پیش می آید مقام معظم رهبری بهترین مامن برای ما به شمار می رود و دفاتر ایشان در دانشگاه های کشور که به نمایندگی رهبر انقلاب راه اندازی شده اند نیز باید این گونه باشند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: باید چتر دفاتر مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گسترده تر باشد و  تمامی افراد از هر گروه و سلیقه سیاسی بدانند که این دفاتر جایگاه مناسبی برای آنها خواهد بود.  
نمکی افزود: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی یکی از پربارترین و پر مغز ترین اسناد بالادستی کشور است که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است و از مسئولان دفاتر مقام معظم رهبری تقاضا می شود که برای اجرایی شدن این سند در دانشگاه های علوم پزشکی همکاری و همفکری با وزارت بهداشت داشته باشند.
وی ادامه داد: باید فضای تعقل و تفکر را در دانشگاه ها رونق داد و بهترین مرجع برای این هدف الگو گیری از روش و منش ائمه اطهار(ع) است.
وزیر بهداشت گفت: چرا باید دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی، طب هاریسون و نلسون را بشناسند اما شناخت کافی از بوعلی سینا و زکریای رازی نداشته باشد.
نمکی با بیان اینکه باید از ظرفیت های فرهنگی کشور در کنار روایات و احادیث ائمه اطهار استفاده کنیم  تصریح کرد: فردوسی بزرگ، سعدی، حافظ و دیگر بزرگان فرهنگی کشور بهترین منابع برای الگو گیری به منظور بازگشت به خویشتن به ویژه در میان قشر جوان و دانشجو هستند.
به گفته وی باید جوانان بدانند که در فرهنگ غنی کشور قبل از اسلام نیز حیا و پوشش از مهمترین شاخصه های فرهنگی و تربیتی به شمار می رفته است.
وزیر بهداشت کار در عرصه فرهنگی را  ظریف عنوان کرد و افزود: در وزارت بهداشت تلاش می شود که بودجه های حوزه فرهنگی مستقل شود و افرادی که مسئولیت این حوزه را بر عهده می گیرند متناسب با این ساختار باشند.
دانشجوی بی نشاط در معرض آسیب ها قرار می گیرد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری  از سخنانش با بیان اینکه دانشگاه امروز فاقد فضای نشاط است گفت: نشاط به معنای ایجاد روحیه امید و خودباوری است که همواره مقام معظم رهبری نسبت به آن تاکید دارند و نباید گذاشت دانشگاه ها دچار یاس و ناامیدی شوند.  
نمکی با بیان اینکه دانشجوی بی نشاط در معرض آسیب های مختلف اجتماعی قرار می گیرد افزود: باید برای ایجاد فضای نشاط در دانشگاه ها با هم همکاری و همفکری داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: باید به طور جدی از آینده هراسی در دانشگاه ها جلوگیری کنیم تا دانشجویان نسبت به آینده امید داشته باشند و به شکل مناسبی بتوانند دوران سخت تحصیل را پشت سر بگذارند.
او تاکید کرد: در حال حاضر آموزش در دانشگاه ها جامعه محور نیست و دانشجو جدا از جامعه تربیت می شود و این در حالی است که دانشجو باید آموزش جامعه محور داشته باشد و در میان مردم قرار بگیرد.
وی  تربیت دانشجوی جامعه محور را یکی از مهمترین برنامه های وزارت بهداشت عنوان کرد و افزود:  اجرای "هر خانه یک خانه بهداشت" نیز در این راستا دنبال می شود و بر این اساس مسائل بهداشتی و سلامتی چند خانه بر عهده یک دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی قرار داده می شود تا در طول دوران تحصیلش آن را اداره کند.
او با بیان اینکه امروز مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت یکی از مشکلات مهم در حوزه سلامت به شمار می رود اظهار داشت: در گذشته بسیاری از بیماری ها با واکسیناسیون قابل کنترل بود اما امروز سرطان ها، حوادث ترافیکی، اعتیاد و مشکلات اجتماعی با واکسن قابل پیشگیری نیست و باید به عوامل موثر اجتماعی وارد شد تا بتوان آنها را کنترل کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مهارت های دانشجویان امروز باید مبتنی بر نیازهای ارائه خدمت باشد و آن چیزی که فرا می گیرد متناسب با نیازهای جامعه باشد لذا باید  دوره های آموزشی، متناسب با نیاز جامعه باشد و این برنامه به عنوان یک انقلاب در نظام آموزشی در وزارت بهداشت آغاز شده است.
نمکی افزود: اکنون پرداختن دانشگاه های علوم پزشکی به موضوع بهداشت و درمان، حوزه های آموزش، پژوهش و فرهنگ را تحت تاثیر قرار داده است، لذا وزارت بهداشت در حال برنامه ریزی برای تفکیک دو حوزه بهداشت و درمان است تا بدین طریق روسای دانشگاه های علوم پزشکی فقط به موضوع آموزش، پژوهش و فرهنگ بپردازند و مسئولیت بهداشت و درمان به فرد دیگری مانند قائم مقام رییس دانشگاه سپرده شود.
منبع: دانشگاه علوم پزشکی مشهد

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7