کد خبر: 30032| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۳ شهریور سال ۱۴۰۵ | ساعت ۱۰:۱۳:۰

حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه با تأکید بر نقش سرمایه انسانی در پیشرفت کشور، گفت: حمایت هدفمند از نخبگان و پژوهشگران و فراهم‌کردن زمینه تبدیل ایده‌های علمی به فناوری، تجاری‌سازی و اثرگذاری اجتماعی، از مهم‌ترین الزامات تحقق پیشرفت علمی و حرکت کشور به سمت اقتصاد دانش‌بنیان است.
 حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه یکشنبه شب در نشست روسای دانشگاه‌های استان همدان اظهار کرد: دانشگاه‌ها باید به مراکز اندیشه‌ورزی و اتاق‌های فکر نظام مدیریتی تبدیل شوند تا مدیران بتوانند برای تصمیم‌گیری‌های کلان و حل چالش‌های ملی از ظرفیت علمی دانشگاهیان و نخبگان بهره بگیرند.
وی افزود: توسعه پایدار بدون تکیه بر علم و دانش امکان‌پذیر نیست و کشور امروز بیش از هر زمان دیگری به دانشگاه‌هایی نیاز دارد که دانش تولیدشده در آنها در مسیر رفع نیازهای واقعی جامعه، افزایش بهره‌وری و توسعه اقتصادی به کار گرفته شود.
حجت‌الاسلام خسروپناه ادامه داد: دانشگاه موفق دانشگاهی است که مسائل جامعه را به‌درستی شناسایی کند و برای آنها راهکارهای علمی و عملیاتی ارائه دهد؛ از این رو باید پیوند میان دانشگاه، صنعت و دستگاه‌های اجرایی بیش از گذشته تقویت شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر ضرورت تغییر رویکرد از «مقاله‌محوری» به «تولید دانش نافع»،گفت: تولید علم زمانی ارزشمند است که به فناوری، نوآوری، کارآفرینی و بهبود کیفیت زندگی مردم منجر شود.
وی، حکمرانی علمی را یکی از نیازهای اساسی کشور برای عبور از چالش‌های موجود دانست و افزود: بسیاری از مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و زیست‌محیطی کشور نیازمند نگاه علمی، پژوهش‌محور و دقیق دانشگاهیان است و باید فاصله میان علم و میدان عمل به حداقل برسد.
حجت الاسلام خسروپناه با اشاره به پیشینه تاریخی و تمدنی همدان بیان کرد: این استان از ظرفیت‌های علمی، دانشگاهی و نیروی انسانی ارزشمندی برخوردار است و می‌تواند نقش مؤثری در مسیر توسعه ملی ایفا کند.
وی تاکید کرد: دانشگاه‌های استان همدان باید بر پایه مزیت‌های بومی و ظرفیت‌های منطقه‌ای، ماموریت‌های مشخصی برای خود تعریف کنند و در حوزه‌هایی مانند کشاورزی، گردشگری، صنایع و اقتصاد دانش‌بنیان به پیشران توسعه استان تبدیل شوند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین بر ضرورت حمایت از نخبگان و پژوهشگران تاکید کرد و گفت: مهم‌ترین سرمایه هر جامعه سرمایه انسانی آن است و باید شرایطی فراهم شود که ایده‌های علمی از مرحله نظری عبور کرده و به مرحله تجاری‌سازی و اثرگذاری اجتماعی برسند.
استاد خسروپناه افزود: سیاست‌گذاری‌های کلان کشور باید بر حمایت از نخبگان، تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و ارتقای کیفیت آموزش عالی متمرکز باشد تا ظرفیت‌های علمی کشور بیش از گذشته در خدمت پیشرفت و حل مسائل جامعه قرار گیرد.
نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه همدان نیز گفت: پیشرفت کشور در گرو پیوند علم، اخلاق و مسوولیت اجتماعی دانشگاه‌هاست.
آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی‌موثقی با تاکید بر اینکه دانشگاه تنها یک مرکز آموزشی نیست، اعلام کرد که مراکز آموزش عالی نهادهایی تحول‌آفرین در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و تمدنی هستند و برای تحقق پیشرفت پایدار باید در کنار تولید علم، با مسئولیت‌پذیری اخلاقی به متن جامعه وارد شده و در حل مسائل اساسی نقش‌آفرینی کنند.
وی با اشاره به اینکه حل چالش‌های روز کشور نیازمند راهکارهای تخصصی و عالمانه نخبگان است، بر ضرورت تقویت پیوند میان جامعه دانشگاهی و نظام مدیریتی تاکید کرد.
آیت‌الله شعبانی‌موثقی افزود: استان همدان با تکیه بر پیشینه تمدنی و ظرفیت‌های غنی علمی، بستری ممتاز برای تبدیل شدن به یکی از قطب‌های دانشگاهی و فرهنگی کشور دارد که تحقق آن مستلزم استفاده دستگاه‌های اجرایی از توان پژوهشی اساتید و پژوهشگران است.
وی حفظ و تکریم سرمایه انسانی را از الزامات کلیدی توسعه دانست و خاطرنشان کرد: اساتید، دانشجویان و نخبگان پشتوانه‌های اصلی آینده کشور هستند و باید با حمایت از پژوهش‌های کاربردی و فراهم‌سازی زمینه حضور فعال دانشگاهیان در فرآیندهای تصمیم‌سازی، پیوند میان تخصص، تعهد و هدایت فرهنگی جامعه به بهترین شکل محقق شود.

منبع:خبرگزاری حوزه

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7