کد خبر: 29690| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۲۴ خرداد سال ۱۴۰۵ | ساعت ۱۵:۲۱:۰

دکتر بصیرنیا دبیر شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی با تشریح جزئیات جلسه 582 این شورا گفت: در این جلسه؛ گزارش عملکرد وزارت ورزش و جوانان در دو حوزه جوانان و امور فرهنگی طی دوره جنگ رمضان ارائه شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر بصیرنیا گفت: در این جلسه آقای رحیمی دبیر شورای عالی نوجوانان و جوانان و معاون امور جوانان، به ارائه گزارش فعالیت حوزه جوانان و آقای حسنخانی معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی نیز به ارائه گزارش فعالیت‌های حوزه فرهنگی و اجتماعی این وزارتخانه پرداختند.
دبیر شورای معین تصریح کرد طبق گزارش معاون امور جوانان؛ فعالیت‌ها و دستاوردهای شورای عالی نوجوانان و جوانان و وزارت ورزش و جوانان در جنگ رمضان گسترده، چند بعدی و دربرگیرنده راهکارهای جذب حداکثری این قشر از جامعه در مشارکت‌های اجتماعی با تأکید بر جوانان به عنوان سرمایه اجتماعی کشور بوده است و در این راستا؛ معاونت جوانان کوشیده است با فراهم کردن زمینه و تسهیل فرایند مشارکت اجتماعی و فعالیت‌های خودجوش جوانان؛ آنها را در پیشبرد و پیشرفت امور کشور به ویژه در شرایط دشوار؛ سهیم و دخیل سازد.
بصیرنیا تصریح کرد: در این گزارش؛ تأثیرگذاری بالای جوانان و قابلیت‌ها و توانمندی‌های وسیع آنها در مشارکت و مدیریت حوزه‌های مختلف کشور با بیش از 6 هزار سازمان مردم نهاد؛ تبیین شد و سازمان‌های مردم‌نهاد نیز با دریافت مجوز از معاونت جوانان و سازماندهی در قالب شبکه بنیاد ایران یاران جوان در حوزه‌های مختلف از جمله مستندسازی آسیب‌هایی وارد شده به مناطق غیرنظامی کشور، نقش و کارکرد خود را با عملکرد درخشان طی جنگ رمضان به نمایش گذاشتند.
دبیر شورای معین همچنین اظهار داشت: در این گزارش؛ بر تنوع و گستردگی دامنه فعالیت‌های جوانان در سطح ملی و کشوری؛ فعالیت‌‎ها و اقدامات اجتماعی داوطلبانه آنها نظیر کمک به معیشت سالمندان، خرید دارو، آموزش و امداد و نجات در سطح کشور به عنوان مبنای فعالیت شبکه ایران یاران جوان تأکید شد؛ به گونه‌ای که ذیل کمیته‌هایی سازماندهی شده می‌توان برای انجام هرکاری یا کمکی از جمله آموزش کودکان روستایی در مناطق محروم توسط دانشجویان یا طبابت رایگان بیماران از سوی پزشکان داوطلب بدون هیچ‌گونه منع و مشکلی امیدوار بود. شایان ذکر است بنا به اظهارات مسئولان وزارت ورزش و جوانان؛ شبکه ایران یاران جوان در کشور با بهره‌گیری از شبکه‌ای منسجم و بسیار گسترده و بیش از 71 هزار عضو؛ در شبکه ملی هر استان و شهرستان یک دبیر و شورای مرکزی دارد.
وی بنا به اظهارات و توضیحات ارائه شده در گزارش تأکید کرد گردهمایی جوانان با بینش‌های متنوع در قالب رخداد تشکیل زنجیره انسانی در مقابل نیروگاه‌ها و بر روی پل‌های کشور در کنار سایر مجموعه فعالیت‌ها در حوزه‌هایی نظیر خدمات آموزشی، مشاوره‌های حوزه سلامت، مشاوره‌های آنلاین و حضوری، روانشناسی، دوره‌های امداد و نجات، پویش‌های پانزده‌گانه و تولید محتوای آموزشی در تمامی استان‌های کشور یکی دیگر از نمودهای بسیار مهم و چشمگیر مقاومت و پایداری جوانان در جنگ رمضان بوده است.
دبیر شورای معین در تکمیل اظهارات خود درباره دیگر اقدامات و فعالیت‌های وزارت ورزش و جوانان افزود: در گزارش وزارت ورزش و جوانان از ایجاد 75 پاتوق و پویش در سراسر کشور، مشاوره رایگان7500 نفر ساعت، ایجاد خط بحران و برگزاری 108 دوره آموزشی در سراسر کشور، مشاوره‌ها در حوزه خانواده و ازدواج، کسب و کار، سبک زندگی، برگزاری دوره‌های آموزش تاب‌آوری، مداخله در بحران‌های جنگی و آشنایی با اصول خبرنویسی سخن به میان آمده است و فعالان جوان بنیاد ایران یاران با بهره‌مندی از یک اتاق رسانه‌ای خیلی قوی در فضای مجازی؛ مخصوصاً در حوزه بین‌المللی فعال و دارای ارتباطات بسیار خوبی با سمن‌های مشورتی سازمان ملل متحد هستند.
بصیرنیا در خاتمه با اشاره به گزارش آقای حسنخانی معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارتخانه مذکور در این جلسه گفت: این معاونت ضمن اعلام تمرکز فعالیت‌های خود بر ترویج فرهنگ ورزش و توسعه ورزش همگانی و ورزش روستایی و عشایری؛ تأکید کرد در سال ۱۴۰۴، در راستای اهتمام و رفع دغدغه رئیس‌جمهور مبنی بر محله‌محوری، در قالب پویش «ایران یک سپاس» ۹۶۰۰ رویداد ورزشی در ۵۳۴ محله کشور برگزار شد که این رقم تا پایان امسال به ۲۰ هزار رویداد خواهد رسید. این پویش به فراگیر شدن فرهنگ ورزش در بخشی از جامعه، به‌خصوص خانم‌های خانه‌دار که به هر دلیلی به امکانات ورزشی دسترسی ندارند؛ کمک می‌کند.
شایان ذکر است؛ معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان با برگزاری ۴۹ همایش و جشنواره، از جمله همایش خانوادگی در پل طبیعت تهران، در طول جنگ؛ خدمات اجتماعی فدراسیون‌های ورزشی، ادای احترام ورزشکاران ایرانی به سرود ملی و پرچم جمهوری اسلامی و فعالیت‌های جدید فرهنگی در همه فدراسیون‌های ورزشی به دامنه فعالیت‌های این وزارتخانه افزوده است.
 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7