کد خبر: 26820| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۲۹ بهمن سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۱:۲۱:۰ | تعداد بازدید: ۲۷۵

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه نظم جهانی زیر سایه شوم جهل و جنگ در شرایطی شکننده و آسیب‌پذیر قرار گرفته است، گفت: بهره‌گیری از دیپلماسی علمی و افزایش همکاری‌های دانشگاهی و گسترش ارتباطات فرهنگی و تمدنی مسیر را برای حل مشکلات هموار می‌کند.
حسین سیمایی صراف روز دوشنبه در هفتمین اجلاس روسای دانشگاه های سطح یک ایران و روسیه که در باغ موزه نگارستان برگزار شد، اظهارداشت: ایران و روسیه روابط دوستی دیرینه دارند و این اجلاس نقش موثری برای توسعه روابط بهتر و بیشتر هر دو کشور دارد.
وی ادامه داد: دانشگاه تهران به ظاهر در سال ۱۳۱۳ تاسیس شده اما در واقع میراث‌دار ۱۷۵۰ سال پیشینه تاریخی، سنت‌های علمی، آموزشی و دانشگاهی در ایران است و خود الهام بخش تاسیس ده‌ها دانشگاه نوین در کشور شده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهارداشت: جهان امروز به دلیل بحران‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، مشکلات زیست محیطی، تغییرات اقلیمی و منازعات منطقه‌ای در موقعیتی بسیار حساس به سر می‌برد.
سیمایی صراف افزود: در چنین شرایطی مسئولیت اجتماعی دانشگاهیان، دانشمندان و پیشاهنگان علمی بیش از پیش ایجاب می‌کند تا با استفاده از دیپلماسی علمی تمام توان خود را برای افزایش سطح آگاهی جامعه به کار بسته و از این رهگذر، جهان ناآرام را با استفاده از گسترش عقلانیت و افزایش سطح آگاهی اجتماعی به سوی آرامش و آسایش رهنمون سازد.
وی یادآورشد: بی‌گمان مشکلات کنونی مناطق مختلف جهان محدود به یک کشور و یک منطقه نخواهد ماند و دامنه آنها دیگر سرزمین‌ها و دیگر ملت‌ها را درگیر خواهد کرد از این رو حل این مشکلات و دشواری ها تنها با همکاری و هم افزایی همگان ممکن است و هیچ کشوری به تنهایی از عهده این مهم برنمی‌آید.
وزیر علوم تصریح کرد: امروزه شاهد هستیم که چگونه مشکلات درهم تنیده جهانی، مراکز علمی و دانشگاهی و حتی بیمارستان ها و مراکز درمانی را تحت تاثیر قرار داده و استادان و پژوهشگران را از دسترسی آزاد به اطلاعات و داده‌های علمی باز داشته است در چنین شرایطی بهره گیری از دیپلماسی علمی و افزایش همکاری های دانشگاهی و گسترش ارتباطات فرهنگی و تمدنی می‌تواند مسیر ما را به سوی حل مشکلات هموار کند.
سیمایی صراف بیان کرد: همکاری های دانشگاهی می‌تواند نظام سلطه را از شرایط حاکم بر جهان آگاه ساخته و از بسته شدن درهای گفت‌وگو پیشگیری کرده و دنیا را نسبت به مخاطرات سیاسی، طبیعی، اجتماعی و زیست محیطی آگاه کند.
وی گفت: برگزاری این نشست را فرصتی مغتنم و گامی استوار در جهت هم اندیشی و رایزنی برای گسترش دیپلماسی علمی و افزایش همکاری های دو جانبه در عرصه علم و دانش می‌دانم و از شما می‌خواهم تا به عقد تفاهم‌نامه بسنده نکنید و گام های اساسی برای عملیاتی ساختن تفاهم نامه قبلی و کنونی بردارید.
وی یادآورشد: بی‌گمان مشکلات کنونی مناطق مختلف جهان محدود به یک کشور و یک منطقه نخواهد ماند و دامنه آنها دیگر سرزمین‌ها و دیگر ملت‌ها را درگیر خواهد کرد از این رو حل این مشکلات و دشواری ها تنها با همکاری و هم افزایی همگان ممکن است و هیچ کشوری به تنهایی از عهده این مهم برنمی‌آید.وزیر علوم با بیان اینکه برگزاری این اجلاس را که با نودمین سال تاسیس دانشگاه تهران همزمان شده است به فال نیک می‌گیرم و آرزو می‌کنم این دانشگاه بزرگ و پرافتخار که به راستی نماد آموزش عالی در کشور ماست همچنان در مسیر بالندگی، شکوفایی علمی و اثرگذاری اجتماعی و تمدنی گام بردارد، گفت: امید است نشست های اصلی و تخصصی این اجلاس مانند گذشته به اهداف خود دست یابد.

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7