شورای عالی انقلاب فرهنگی با نقشآفرینی در تبیین ارزشهای مقاومت و ایثار، به قرارگاهی محوری برای تدوین اسناد ملی، گسترش فرهنگ دفاع مقدس و هدایت دستگاههای اجرایی در مسیر حفظ و ترویج این میراث ماندگار تبدیل شده است.
نشست تخصصی «نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در ترویج فرهنگ دفاع مقدس» به مناسبت چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی، با حضور اساتید، پژوهشگران و مسئولان مرتبط در سالن شهدای اروند موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد. این نشست به بررسی اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین نقش این شورا در حمایت از ارزشهای دفاع مقدس اختصاص داشت.
با رفتارمان پاسخگوی جوانان در پرسشهای مرتبط با دفاع مقدس هستیم
دکتر محمدی خادم علیزاده، رئیس ستاد بزرگداشت چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این نشست با تأکید بر اهمیت ترویج فرهنگ دفاع مقدس، گفت که این شورا از چهار ستاد شامل علم و فناوری، تعلیم و تربیت، خانواده و زنان، و فرهنگی و اجتماعی تشکیل شده و با سه شورای دیگر در حوزه اسلامی شدن دانشگاهها همکاری دارد.
وی اظهار داشت: امسال چهلمین سالی است که امام خمینی (ره) دستور تأسیس شورای عالی را صادر کردند. در مأموریت این شورا علم و فرهنگ و همچنین علم و اجتماع دیده شده و میتوانیم بگوییم همه امور کشور و جامعه میتواند در این شورا ریلگذاری شود.
مشاور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به چالشهای ارتباط جوانان با مفاهیم دفاع مقدس افزود: ما باید کاری کنیم که جوانان در مورد دفاع مقدس سؤال در ذهنشان شکل بگیرد و به دنبال پاسخ آن بروند. ما با رفتارمان پاسخ جوانان برای پرسشهای مرتبط با دفاع مقدس هستیم.
دفاع مقدس الگوی مکتب مقاومت است
دکتر علیاصغر جعفری، معاون هماهنگکننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، در این نشست گفت: دفاع مقدس یک حادثه در برههای از تاریخ نبود، بلکه مکتبی عظیم فکری از طرف ملت ایران برای بشریت بود.
وی تأکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان قرارگاه اصلی فرهنگی کشور، نقش محوری در هدایت دستگاههای اجرایی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ایفا میکند.
جعفری اقدامات این شورا در تدوین نقشه مهندسی فرهنگی کشور و سند ملی فرهنگ ایثار و شهادت را ثمربخش دانست و افزود: این شورا چند کار بزرگ در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت انجام داده است که یکی از آنها تهیه و تصویب نقشه مهندسی فرهنگی کشور است. همچنین سند ملی فرهنگ ایثار و شهادت با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و بنیاد شهید تدوین و اجرا شده است.
وی با اشاره به ضرورت افزایش تولیدات فرهنگی در حوزه دفاع مقدس گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی بر صد برابری شدن تولیدات دفاع مقدس تأکید دارند و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در ۱۰ سال گذشته تولید کتاب در این حوزه را به ۵۰ برابر رسانده است.
دکتر جعفری همچنین به ایجاد کارگروه دفاع مقدس و مقاومت در شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و افزود: این کارگروه واسطی میان شورا و حوزه ایثارگران، اساتید، صاحبنظران و پیشکسوتان است و نقش مهمی در پیگیری مطالبات ذینفعان دفاع مقدس و مقاومت ایفا میکند.
در این نشست، همچنین موضوعات مرتبط با نمادسازی، بازنمایی فرهنگ مقاومت، تدوین دایرةالمعارف جامع مقاومت و اجرای نهضت صد برابری تولیدات فرهنگی دفاع مقدس مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
منبع:خبرگزاری دفاع مقدس