کد خبر: 26295| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۷ آذر سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷:۳۴:۰ | تعداد بازدید: ۱۳۴۸

نشست تخصصی الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده، با محوریت بررسی جایگاه اطلاعات و داده‌های آماری در این حوزه، به میزبانی دانشگاه الزهرا(س) و با حضور مسئولین و صاحب‌نظران شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
تدوین الگوی حکمرانی نیازمند انسجام فرآیندی است
دکتر فرهمندپور، دبیر ستاد راهبری و نظارت خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این نشست با اشاره به سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، به اهتمام این شورا در تدوین و طراحی الگوی حکمرانی در حوزه زنان و خانواده پرداخت. وی از شناسایی و جمع‌آوری حدود ۵۰ مسئله کلیدی برای طراحی این الگو خبر داد و آن‌ها را در چهار دسته کلی تقسیم‌بندی کرد:  
1. مسائل کاملاً نظری (پایه)  
2. مسائل نظری معطوف به اجرا  
3. مسائل اجرایی  
4. لوازم طراحی یا ارزیابی الگو  

دکتر فرهمندپور تأکید کرد که مسائل اجرایی، به‌ویژه در حوزه سیاست‌گذاری معطوف به خانواده، نیازمند اطلاعات و آمار دقیق و امکان‌سنجی‌های لازم هستند. به‌عنوان نمونه، بازنگری در آئین‌نامه‌های ارتقا، استخدام و جذب اعضای هیئت‌علمی در مراکز علمی متناسب با الگوی حکمرانی تمدنی، مستلزم دسترسی به داده‌های آماری جامع است.  
وی با اشاره به ضعف موجود در فرآیند حکمرانی حوزه زنان و خانواده، بیان کرد: «ما با فرآیندی مواجهیم که فاقد انسجام معنا بخش و اثرگذار است و از سیاست‌گذاری تا میدان، یکپارچه‌سازی نشده است.»  

دانشگاه الزهرا(س) پایگاه اجرای سیاست‌های حکمرانی تمدنی 
در ادامه، دکتر ناظم بکائی، رئیس دانشگاه الزهرا(س)، با تأکید بر اهمیت داده‌ها در برنامه‌ریزی‌های آینده و الگوهای تمدنی، از نیاز به تعاریف مشترک و انتخاب درست عوامل مؤثر در تدوین این الگوها سخن گفت. وی افزود: «ناهماهنگی یا مغفول ماندن هر عامل، انسجام و کارایی الگو را بر هم می‌زند.»  

دکتر بکائی همچنین به نقش دانشگاه الزهرا(س) به‌عنوان تنها دانشگاه جامع بانوان در جمهوری اسلامی اشاره کرد و آن را محور دستیابی به مرجعیت علمی در حوزه زنان و خانواده دانست. وی بر آمادگی این دانشگاه برای اجرای سیاست‌های تدوین‌شده در حوزه آموزش عالی بانوان و معرفی الگوی سوم زن در جهان تأکید کرد و از حمایت‌های مادی، معنوی و فکری در این مسیر استقبال نمود.  

مشارکت پژوهشگران و صاحب‌نظران حوزه زنان
در بخش دیگری از نشست، بتول مشکین فام، رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا(س)، دستاوردهای پژوهشکده در حوزه زنان و خانواده را ارائه کرد.  
ملوک‌السادات حسینی بهشتی از پژوهشگاه ایرانداک به موضوع هستان‌شناسی مطالعات زنان در ایران پرداخت و عصمت مومنی از دانشگاه علامه طباطبایی به مدیریت داده‌ها و اطلاعات آماری پژوهش‌ها در این حوزه اشاره کرد.  

ناهید اعظم رام‌پناهی، دبیر میز تخصصی مهاجرت، به پیشینه راه‌اندازی پایگاه‌های اطلاعاتی زنان و خانواده پرداخت و مریم پاکدامن بر اهمیت مدیریت اطلاعات پژوهشی در این حوزه تأکید کرد. همچنین، مجید صادقیان، معاون سابق مرکز رصد شورای عالی انقلاب فرهنگی، موضوع آینده‌نگری و نیازسنجی اطلاعاتی در حوزه زنان و خانواده را مورد بررسی قرار داد.  

این نشست در سالن سپیده کاشانی مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد و بر ضرورت هم‌افزایی علمی و اجرایی در حوزه زنان و خانواده تأکید کرد.  

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7