همزمان با برپایی «آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی» نشستهای تخصصی زبان و ادب فارسی برگزار میشود.
همزمان با بیست و پنجم اردیبهشت «آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی» با سخنرانی محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محمدجعفر یاحقی، عضو پیوستۀ فرهنگستان و زبان ادب فارسی، محمد دبیرمقدم، عضو پیوسته و معاون علمی و پژوهشی فرهنگستان و پیام رودرا گائوراو شرست، سفیر کبیر جمهوری هند در تهران برگزار خواهد شد.
همچنین در این همایش دو روزه ۹ نشست تخصصی دربارۀ جنبههای مختلف زبان فارسی برگزار خواهد شد.
نخستین برنامۀ این نشست تخصصی بعدازظهر روز سهشنبه ۲۵ اردیبهشت از ساعت ۱۴ تا ۱۵ در تالار دکتر شهیدی فرهنگستان برگزار میشود.
در این نشست که با عنوان «زبان و رایانه؛ دستور خط زبان فارسی و رسم الخط» برگزار میشود، تنی چند از اعضای فرهنگستان سخنرانی خواهند کرد.
دکتر مرتضی قاسمی با عنوان «گزارش دستور خطّ مصوب فرهنگستان»، زهرا زندیمقدم با عنوان «گزارش فرهنگ املایی خط ّ فارسی»، دکتر مریم مسگر خویی با عنوان «گزارش ارزیابی ابزار ویرایشگر زبان فارسی»، دکتر مسعود قیومی با گزارش «دستور خط و فرهنگ املایی گونۀ گفتاری زبان فارسی» از سخنرانان این نشست تخصصی خواهند بود.
در ادامۀ نشستها در ساعت ۱۵ تا ۱۶ در کتابخانه فرهنگستان زبان و ادب فارسی دکتر آبتین گلکار، مترجم وعضو وابستۀ فرهنگستان و زبان ادب فارسی دربارۀ «مقالات ناشناختۀ فاطمه سیاح درباب ادبیات تطبیقی» سخنرانی خواهد کرد.
آخرین نشست تخصصی روز سهشنبه دربارۀ «فرهنگستان و دانشگاهها» ویژه مسئولان دفترهای ارتباط با فرهنگستان در دانشگاهها است. این نشست در ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰ در تالار دکتر شهیدی فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار میشود.
همچنین نمایشگاهی از چاپهای شاهنامه و آثار شاهنامهپژوهان و پژوهش مرتبط با شاهنامه در روزهای ۲۵ و ۲۶ اردیبهشتماه در محل کتابخانۀ فرهنگستان برپا میشود.
نخستین دورۀ «آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی» در سال ۱۳۹۷ به پیشنهاد فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار شد و امسال پنجمین دورۀ آن برگزار میشود.
شرکت در این مراسم و نشستهای تخصصی آن برای علاقهمندان آزاد است.
منبع:روابط عمومی فرهنگستان زبان و ادب فارسی