نشست خبری آغاز بیست و ششمین دوره ازدواج دانشجویی با موضوع "همسفر با بهشت" صبح امروز هفتم آبان ماه در دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برگزار شد.
نشست خبری آغاز ببست و ششمین دوره ازدواج دانشجویی با موضوع "همسفر با بهشت" صبح امروز هفتم آبان ماه در دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برگزار شد.
"مصطفی رستمی" رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ابتدای این جلسه ضمن ادای احترام به مردم فلسطین و اتفاقات اخیر ناشی از حملات صهیونسیتها بیان کرد: کودککشی، غصب، نقض حقوق مسلم مردم فلسطین سالهاست توسط اسرائیل غاصب انجام شده است. این ظلم بیش از ۷۰ سال است که رخ داده و نشان دهنده جریان دائم جاری ظلم رژیم غاصب اسرائیل در منطقه است. امروز شاهد ترکیب حماسه و توان مقاومت و ایستادگی ملتی مظلوم از یک سمت و از سمت دیگر کودککشی و نقض فاحش حقوق بشر از سوی صهیونسیتها هستیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری بیان کرد: امروز شاهد دو قطبی خاصی هستیم که از یک سمت امواج میلیونی انسانها هستند و سمت دیگر حکومتهای شرور حاکم بر دنیا هستند که در راس آنها آمریکا و انگلیس هستند که از آدم کشی و ویرانگری حمایت میکنند و حالا میبینیم که ملتها همه هم آوا با ملت فلسطین شدهاند. این اتفاقات نوید دهنده روزهای خوش برای محور مقاومت است که نشان دهنده روزهای بدون استکبار و استعمار در آینده و روزهای تحقق استقلال ملتهای منطقه است.
حجتالاسلام رستمی در مورد موضوع همسفر تا بهشت و ازدواج دانشجویی گفت: هم اکنون بیش از ۳ میلیون جوان در فضاهای دانشگاهی مشغول علم آموزی هستند و در سن ازدواج قرار دارند. اهمیت تشکیل خانواده در بنیادهای اجتماعی کشور مطرح است و موضوع جمعیت و اهمیت حفظ رشد جمعیت مورد تاکید است که تحقق آن مبتنی بر ازدواج بهنگام و آگاهانه است.
رستمی افزود: ازدواج دانشجویی جزو اولویتهای نهاد رهبری بوده و هست. دوره بیست و ششم همسفر تا بهشت که سفری آموزشی و تربیتی و مذهبی در پی ازدواجهای دانشجویی است برای همین اهداف برگزار خواهد شد و در ۲۵ دوره گذشته تجربیات خوبی داشتیم و نتایج قابل اعتناست.
او ادامه داد: ازدواج دانشجویی در دوران دانشجویی یکی از بهترین اشکال ازدواج است چرا که فرد دانشجو هنوز فارغ التحصیل نشده و ازدواج میکند و نشان دهنده باور به این موضوع است که تشکیل خانواده به مسیر رو به اعتلای زندگی کمک میکند.
حجتالاسلام رستمی اظهار کرد: بررسیها نشان میدهد یکی از ماندگارترین ازدواجها ازدواج دانشجویی است. مجموع بانک اطلاعاتی که در دورههای قبل داشتیم ذخیره چندصد هزار زوج را نشان میدهد که زمینه خوبی برای مطالعات حوزه ازدواج است و یکی از حوزههایی که به آن توجه شد بحث مانایی و پایداری ازدواجهای دانشجویی است.
او گفت: بدون مطالعه و داشتن آمار بحثهایی قبلا مطرح میشد، اما آمارهای معتبر در ثبت احوال نشان میدهد که ازدواجهای دانشجویی از پایدارترین ازدواجها در کشور است و بیش از ۹۴ درصد ازدواجهای دانشجویی که مخاطب برنامههای تربیتی و اردویی نهاد رهبری بوده پایداری داشته است.
رستمی تاکید کرد: اهتمام به تنوع و غنابخشی به طرح همسفر تا بهشت از اولویتهای ماست. در توصیههای شورای عالی انقلاب فرهنگی، الگوی ازدواج دانشجویی بهعنوان الگویی برتر بهدلیل مانایی معرفی شد. دانشجویان متقاضی ازدواج دانشجویی از امروز میتوانند به درگاه ازدواج دانشجویی مراجعه و ثبت اطلاعات اولیه را انجام دهند.
رئیس نهاد رهبری در دانشگاهها گفت: اول آذرماه اعزام زوجین به مشهد و اجرای رسمی دوره ۲۶ ام بعد از ثبتنام زوجین را خواهیم داشت و با حمایت از مجموعههای مختلف به حداکثر تقاضاها پاسخ میدهیم و امیدواریم محدودیت برای ثبتنام نداشته باشیم.
حجت الاسلام رستمی اضافه کرد: پایداری خانواده نیز از موضوعات مورد تاکید داست. در طرح زوج مانا هم ۱۰۰ خانواده با ملاکهای متعددی که معرفی شده اعلام آمادگی کردهاند. ۱۰ هزار و ۵۰۰ زوج برای معرفی خانواده موفق و زوج مانا اعلام آمادگی کردهاند. مجموع ملاکها را مشخص کردیم و هزار و ۲۰۰ اثر از خانوادهها بهدست ما رسیده است.
او ادامه داد: از جمله شاخصهای زوج موفق، فرزندآوری، کنشگری اجتماعی، فعالیت جهادی، رتبه علمی زوجین، فعالیتهای قرآنی و معرفتی، حضور در دورههای آموزشی و... است. زوجین متقاضی شرکت در این طرح هم میتوانستند با ارسال آثار و فعالیتهای خود مورد داوری قرار بگیرند و از بین متقاضیان ۱۰۰ زوج را انتخاب کردیم و رضایت و صمیمت خانوادگی را هم بهعنوان یک شاخص مدنظر داشتیم. این الگوها سالانه معرفی می شوند.
رییس نهاد رهبری دانشگاهها بیان کرد: طرح دردانه نیز وجود دارد که مربوط به فرزندآوری زوجین حین دوران دانشجویی و یا بلافاصله کمی پس از فارع التحصیلی است. فاصله مناسب سنی بین والدین و فرزند و بین زوجین به تربیت فرزند کمک میکند و یکی از رویکردهای بخش ازدواج و خانواده، حمایت از فرزندآوری در دوران دانشجویی یا با فاصله کوتاه پس از دوران دانشجویی است.
رستمی افزود: ۱۰ هزار و ۳۵۹ خانواده دانشجویی حائز شرایط برای این طرح معرفی شدند و با تعهداتی که بنیاد ۱۵ خرداد، بانک صادرات و مهر داشتند این طرح اجرا شد.
رستمی ادامه داد: یکی از اتفاقات دیگر برای حمایت از ازدواج دانشجویی، تشکیل ستاد ازدواج دانشگاهیان بود که مجموعه ظرفیت دستگاههای توانمند را میطلبد.
او با اشاره به مصوبه هیات امنا دانشگاه در حمایت از فرزندآوری اعضای هیأت علمی و کارکنان در دانشگاه آزاد داشتیم.
رستمی اظهار کرد: ساخت خوابگاههای متاهلی مورد تاکید است و تفاهم نامهها بین دستگاهها منعقد شده و سایر مجموعهها هم به کمک آمده اند تا نهضت خوابگاه سازی به رونق برسد. یکی دیگر از طرحها در راستای ازدواج دانشجویی موضوع ترویج و تسهیل آغاز شکل گیری ازدواج است. در سالهای اخیر نقش خانواده ها در معرفی زوجین به هم کمرنگ شده و تسهیلگری نیاز است. هم رسان طرحی بود که در نهاد رهبری طراحی شد و با استفاده از الگوهای مناسب دختران و پسران شایسته را با دخیل کردن خانوادهها و نهادهای مرتبط به یکدیگر معرفی می کنند تا وساطت با در نظر گرفتن تمام ملاحظات انجام شود. ۱۱ هزار دانشجو در این سامانه ثبت نام کردند و پس از مشخص شدن وضعیت آنها و صحت سنجی با بررسی های دقیق و انجام مشاوره ها با دخالت خانوادهها و فعال کردن مسیرهای مطمئن حرکت به سمت ازدواج آغاز می شود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری عنوان کرد: یکی از حمایتهای اصلی بعد از ازدواج است. در این راستا دانشجویانی که ازدواج می کنند ۵ سال مشاوره رایگان تا پایان دوره دانشجویی توسط نهاد رهبری دریافت خواهند کرد و ۵ سال در دو استان سمنان و قم با همراهی معاونت زنان ریاست جمهوری پس از پایان دوران دانشجویی زوجین مشاوره رایگان می گیرند.