کد خبر: 23056| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۹ شهریور سال ۱۴۰۲ | ساعت ۸:۲۱:۰ | تعداد بازدید: ۳۹۲

وزیر علوم با اینکه در ایجاد رشته های جدید تحصیلی از کارگروه ساماندهی استانی آموزش عالی، ضرورت ایجاد رشته پرسیده می شود گفت: داشتن پیوست اشتغال از شروط ایجاد رشته است.
دکتر محمد علی زلفی گل در تشریح اقدامات این وزارت در برنامه زنده صف اول شبکه خبر گفت: 1000 رشته دوره کارشناسی کم متقاضی و کم استقبال  حذف شدند.
وی با اعلام اینکه ساماندهی آموزش عالی مصوبه قانونی شورای عالی انقلاب فرهنگی است گفت: در بحث ساماندهی حذف رشته با دقت و تامل بسیار رخ می دهد چرا که باید برای ادامه کار اعضای هیات علمی این رشته ها که از دانشگاه حقوق می گیرند تصمیم گیری کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تبریک هفته دولت اظهار کرد: با سفر به استان های مختلف با مزیت های نسبی هر استان جهت برقراری بهتر عدالت آموزشی، فناوری و نوآوری مواجهه می شویم که تأثیر گذار است. 

برخی از آمارهای رشد آموزش عالی در دولت سیزدهم
وی افزود: اتفاقات  خوبی در دولت سیزدهم رخ داده است تا آموزش عالی ایران در راستای توسعه علم و فناوری کشور حرکت کند و افتخارات شایسته امروز کشور نتیجه فعالیت های وزارت علوم در ادوار مختلف بوده است. 
زلفی گل تصریح کرد: بالغ بر ۱۰۰ هزار مقاله علمی در کشور منتشر شده است که نتیجه زحمات گذشتگان در برنامه ریزی و سیاست گذاری  بوده و باید قدردان آن باشیم.
 وی افزود: در دولت سیزدهم  بیش از ۵۰ هزار شغل دانش بنیانی در پارک های علم و فناوری  ایجاد شده و تعداد پارک های علم و فناوری از ۴۰ عدد به ۵۰ عدد و پردیس های علم و فناوری از ۲۰ به ۲۲ عدد و مراکزرشد فناوری به 260رسیده است. 
وزیر علوم ادامه داد: با تاسیس معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم سعی کرده ایم تا راهبری علم را از تولید علم به علم نافع و تاثیر گذار ببریم.
وزیر علوم گفت: در بحث مرجعیت علمی باید از گذشتگان تقدیر کنیم؛ امروزه نیز ریل گذاری وزارت علوم در راستای ارتقای تولیدات علمی است و هم اکنون ۸۴۰ دانشمند یک درصد برتر جهان و بیش از ۱۹۰۰ دانشمند دو درصد بین المللی داریم، اما تا قبل از سال ۸۳ شاید تعداد آن‌ها ۳ تا ۴ نفر بوده است. 
زلفی گل اضافه کرد: در زمینه اثربخشی علم در سایر وزارت خانه ها و نهادها شاهد موفقیت هایی هستیم و تجهیزات آزمایشگاهی و صنایع دفاعی و پزشکی پیشرفت های مهمی داشتیم .
وی افزود: در زمینه اثربخشی علم در سایر وزارتخانه‌ها هم شاهد رشد خوبی هستیم، امروزه بحث این است که خودروهای بخش عمومی شهرداری برقی شوند، این دانش از پژوهشگاه‌های ما آمده است.
‌ و وی با اشاره به دیپلماسی علمی گفت: در بیشتر رشته های علمی بیش از ۳۷ درصد تولیدات بین المللی علمی با مشارکت محققان خارجی و ایرانی انجام شده، یعنی پژوهشگران و دانشمندان کشورهای دیگر دانشمندان ایرانی را به رسمیت می شناسند و این موضوع افتخار بزرگی است. 
وزیر علوم افزود: تعداد مجلات بین المللی قبل از انقلاب صفر بوده و هم اکنون در پایگاه های رویترز و اسکوپوس ۴۶ مجله جدید نمایه سازی شده که ۲۶ عدد آن فارسی است. و به طور میانگین هر ماه دو مجله ایرانی وارد نمایه بین المللی میشود.
وی ادامه داد: برنامه ریزی وزارت علوم این است که تعداد مجلات بین المللی در دولت سیزدهم دو برابر شود.

ثبت ۱۰ هزار نیاز در سامانه نان 
زلفی گل بیان کرد: قراردادهای صنعت و وزارت علوم در زمینه درآمدها دو برابر شده و با تصویب سامانه نان یعنی نظام ایده ها و نیازها در شورای عالی انقلاب فرهنگی باید تمام ارگان ها و وزارتخانه ها نیازهای خود را در این سامانه ثبت کنند تا محققان و پژوهشگران ایرانی مطابق با شناسایی نیازهای جامعه حرکت کنند و پایان نامه ها و رساله ها هم متناسب با این باشند و هم اکنون ۱۰ هزار نیاز به ثبت رسیده است . 
به گفته وی، هر استادی که در راستای نیاز صنایع فعالیت کند پژوهانه ویژه می‌گیرد.
ثبت ظرفیت شرکت های دانش بنیانی در سامانه جان 
وی گفت: محصولات تولیدی شرکت های های دانش بنیان و هسته های فناور در سامانه جان ثبت می شود تا همگان با آنها آشنا شوند و بتوانند از این ظرفیت ها استفاده کنند. 
زلفی گل تاکید کرد: لفی‌گل عنوان کرد: سال ۱۴۰۱ چهل درصد بودجه پژوهشی شرکت‌های دولتی در صندوق علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت و این صندوق همرسان مالی نیاز و ظرفیت تحقیقاتی است و با لطف هیأت دولت محترم این میزان در سال ۱۴۰۲ به شصت درصد رسید
۴۴۰ انجمن علمی باید قدمی در شناسایی رشته ها به دانش آموزان بردارند 
وزیر علوم اضافه کرد: ۴۴۰ انجمن علمی در کشور داریم و باید این انجمن ها فرصت کنند در صدا سیما حضور یابند  چرا که این امر باعث شناسایی دانش آموزان با رشته ها و آینده مشاغل می شود و زیبایی و ظرفیت علمی و شغلی هر رشته به نسل جوان معرفی میشود.
زلفی گل گفت: باید نخبگان را شناسایی کنیم و آنها را به دیگران بشناسانیم و بحث امیدآفرینی برای جوانان مهم است و در این زمینه باید از ظرفیت دانشگاه های ملی و فراملی استفاده شود.
فقط نخبگان معرفی شده توسط بنیاد ملی نخبگان خارج از فرآیند عمومی جذب وارد دانشگاه می‌شوند
وزیر علوم گفت: مسیر جذب اعضای هیات علمی، فراخوان جذب است و فقط  افرادی که  شرایط سخت بنیاد نخبگان را داشته باشند و توسط این بنیاد معرفی شوند از فراخوان جذب مستثنی هستند که تعداد این افراد کم است.
وی درباره جذب اعضای هیئت علمی در دانشگاه ها اظهار کرد: یکی از اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی است و به تبع آن در وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی  تاسیس شده و دانشگاه ها خودشان هیئت اجرایی جذب دارند و مطابق قوانین می توانند متناسب با رشته ها به جذب هیئت علمی اقدام کنند که مراحلی مانند غربالگری متناسب با سطح علمی را طی می کند. 
زلفی گل بیان کرد: تعداد ثبت نام شدگان برای جذب هیئت علمی بسیار زیاد است و تعداد متقاضیان چند برابر ظرفیت رشته ها است بنابراین طبیعی است همه نتوانند جذب شوند. البته مراحل پاسخگویی به شکایات افراد در فرآیند جذب پیش بینی شده است تا حق کسی ضایع نشود.

هر فردی نمی تواند استاد دانشگاه شود 
وزیر علوم گفت: جذب شدن به عنوان هیات علمی و تدریس در دانشگاه ساده نیست و شرایط علمی خاصی می خواهد؛ اگر فردی که شایسته نیست جذب هیئت علمی شود دانشگاه برایش جهنم می شود نخواهد توانست پاسخگوی دانشجویان در کلاس درس باشد ، استادی شغل بسیار حساس و سخت است و  استاد حتی در منزل خود هم باید دائما کارهای علمی را رصد کند و خودرا به روز نگه دارد.

 بورس صنعت
زلفی گل گفت: یکی از مشکلات فعلی جامعه نگرانی نخبگان از آینده شغلی است برای کاهش این دغدغه آموزش عالی ایران، بورس صنعت و مشاغل را در نظر گرفته و بر همین اساس بنیاد ملی نخبگان ظرفیت ۱۳۸۰ نفر، فرهنگیان ۲۰۰۰ نفر و شرکت ساپیا هم ۱۰۰۰ نفر دانشجو بورس می کنند؛ بنابراین در سال جاری بیش از ۵ هزار از رتبه های برتر کنکور جذب رشته ها می شوند که شرایط آن در دفترچه انتخاب رشته درج شده و از مزیت های آن پرداخت حقوق به دانشجویان است. 
وی ادامه داد: از نمایندگان مجلس خواستارم که در برنامه هفتم توسعه امتیازی را در نظر بگیرند تا شرکت های صنعتی که دانشجو را در قالب بورس صنعت جذب می کنند شامل معافیت مالیاتی شوند.
وزیر علوم علت تاخیر در اعلام نتایج آزمون سراسری را تاثیرقطعی معدل در نتایج و  در خواست آموزش و پرورش برای بررسی شرایط متقاضیان مجاز دانشگاه فرهنگیان اعلام کرد.

خوابگاه سازی نیاز به حمایت ویژه دارد
وزیر علوم در مورد توسعه خوابگاه‌ها نیز توضیح داد: ساخت خوابگاه‌های مجردی و متاهلی به عزم فرابخشی و حمایت دولت و اعتبار سازمان برنامه و بودجه نیاز دارد. اما با وجود کمبودها ما توانسته‌ایم تعداد خوابگاه‌های مجردی را از ۹۸۰ بلوک خوابگاه در ابتدای دولت سیزدهم به ۱۳۰۳ بلوک برسانیم؛ یعنی پوشش خوابگاهی از ۱۸۶ هزار نفر به ۲۱۰ هزار نفر افزایش یافته است.
 
زلفی‌گل گفت: خوابگاه‌های متاهلی هم از ۱۲۹۶ واحد به ۲ هزار واحد رسیده است. بر اساس توافقی با وزارت راه و شهرسازی ساخت ۲۰۰ هزار واحد خوابگاه متاهلی را در دستور کار داریم که اقدامات اولیه برای آن انجام شده است.
مهارت محوری نیازمند عزم فرابخشی
وزیر علوم تاکید کرد: مهارت‌محور کردن دروس در آموزش عالی نیاز به عزم فرابخشی و همه وزارت‌خانه‌های صنعت، کشاورزی، نفت، نیرو و تمام دستگاه‌ها دارد تا از صنایع برای کارورزی و کارآمدی دانشجویان استفاه شود و لازم است مجلس و دولت در این زمینه به بخش دولتی و خصوصی مشوق هایی مانند معافیت مالیاتی بدهند.

منبع:روابط عمومی وزارت علوم

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7