کد خبر: 22565| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۲۰ خرداد سال ۱۴۰۲ | ساعت ۱۱:۵۴:۰ | تعداد بازدید: ۳۸۵

استقرار واحد‌های دانشگاهی پیام نور در شهر‌ها و شهرستان‌های مختلف کشور، در راستای سیاست عدالت آموزشی است.
رئیس دانشگاه پیام نور با حضور در برنامه صف اول در خصوص آموزش مجازی و تحصیلات تکمیلی حضوری در این دانشگاه به پرسش ها پاسخ داد.
مجری: ما به ویژه طی دو سه سال گذشته موضوع آموزش مجازی نه فقط در ایران بلکه در دنیا مطرح شد به خاطر بیماری کرونا، اما حوزه دانشگاه پیام نور سالیان دراز بود که پیشقراول آموزش مجازی بود. 
سؤال: بومی گزینی یکی از شاخصه‌های اصلی دانشگاه پیام نور از ابتدا بوده​، چه مقدار ما در این حوزه تدبیر کردیم و موفقیت آمیز بوده برای دانشگاه و برنامه آتی برای بومی گزینی چگونه خواهد بود؟
آقای ابراهیم تقی زاده؛ رئیس دانشگاه پیام نور: همان گونه که مطرح فرمودید، البته در گزارش هم مشاهده کردیم، تعداد مراکز واحد‌های دانشگاه پیام نور، البته در این گزارش مشاهده کردیم ۴۶۰ مرکز صورت می‌گیرد. این وضعیتی که استقرار واحد‌های دانشگاهی را ما در شهر‌ها و شهرستان‌های مختلف کشور داریم در راستای همان سیاست عدالت آموزشی بود که آموزش را می‌تواند در نقاط مختلف کشور توزیع کند، خدمات آموزشی را ارائه دهد برای خانواده‌های مختلفی که فرزندانشان امکان تحصیل را در شهر‌های بزرگ و دانشگاه‌های دیگر نداشتند در کنار خانواده می‌بایستی امکان تحصیل را می‌داشتند، گرچه این دانشگاه در سال ۱۳۶۷، استحضار دارید مولود انقلاب اسلامی است و تأسیس شد برای شاغلین کشور که بتوانند تحصیل داشته باشند و ابتدائاً روز‌های آخر هفته بود؛ روز‌های پنجشنبه و جمعه کلاس‌ها برگزار می‌شد. به تدریج بر حسب نیاز جامعه و تقاضامحوری بخشی از اساسنامه دانشگاه دچار تغییر شد. نظام آموزشی دانشگاه‌ها همانطور که در فرمایش خود آقای وزیر و در گزارشی که دیدیم و دانشجویان عزیز، نظام آموزشی؛ نظام آموزشی ترکیبی انتخاب شد به طوری که بتواند در کنار دوره‌های آموزشی از راه دور امکان ارائه کلاس‌ها به صورت نیمه حضوری، رفع اشکال، البته در آزمایشگاه‌ها در دروس عملی، در دوره‌های دکتری دانشگاه پیام نور دوره‌ها به صورت حضوری برگزار می‌شود و این سیاست و تأکید را داشت که بتواند همه افراد در همه نقاط کشور بتوانند امکان تحصیل و بهره مندی را داشته باشند. توزیع و گستره ملی این دانشگاه در سطح کشور این بومی گزینی را ایجاد کرد، به کیفیتی که امروز هر دانشجویی حتی محل آزمون‌های دانشگاه که در هفته آخر آزمون‌های دانشگاه به سر می‌بریم، دانشجویان می‌توانند محل آزمون‌های خود را به دلخواه خود انتخاب کنند؛ در هر جایی آزمون بدهند. چون شیوه آموزشی و آزمون‌های ما به صورت یکپارچه است، متمرکز است، به سبک کنکوری برگزار می‌شود؛ هر آزمونی، به کیفیتی که این آزمون‌ها و سؤالات از طریق مرکز سنجش دانشگاه وارد اتاق‌های قرنطینه می‌شود و در آنجا مورد تکثیر قرار می‌گیرد، لذا وضعیت بومی گزینی را ما در حال حاضر داریم. هر دانشجویی می‌تواند در نزدیکترین شهر و در شهر خودش انتخاب رشته را انجام دهد و مشغول به تحصیل باشد، به همین جهت است که دانشگاه پیام نور شرایط تحصیل را در کنار خانواده‌ها برای همه فراهم کرده که جزو ویژگی‌ها و مزایای این دانشگاه محسوب می‌شود.
سؤال: برای متأهلین هم یک تسهیلات ویژه قائل شدید یا نه؟
 تقی زاده: ما هم به صندوق رفاه و هم برای معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت علوم اعلام آمادگی کردیم با توجه به اراضی و عرصه‌ای که دانشگاه در اختیار دارد و برخی از فضا‌ها را برای این که ما آماده سازی کنیم در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، برای دانشجویان متأهل بتوانیم نسبت به احداث خوابگاه‌های متأهلین اقدام کنیم، در کنار افزایش وام شهریه‌ای که پیش بینی شده بتوانیم نسبت به پیش بینی خوابگاه‌های متأهلین برای دانشجویان ما بتوانیم این شرایط را فراهم کنیم. جزو سیاست‌ها و چشم انداز‌های خود دانشگاه است، اعلام آمادگی هم کردیم و اعلام کردیم که دانشگاه پیام نور گرچه این دانشگاه بومی گزینی است، اما برای دانشجویان متأهل این شرایط ایجاد شود و همان شرایطی که برای سایر دانشگاه‌ها هست برای دانشگاه ما هم بتواند فراهم شود. تأکید و توجه لازم را...
سؤال: نوع آمایش سرزمینی دانشگاه نسبت به استان‌های مختلف چطور است؟ مثلاً ما بعضی از استان‌ها کمتر برخوردارند یا دورتر از مرکز هستند که تجمیعی از دانشگاه‌های مختلف دارند. مثلاً استان سیستان و بلوچستان و... چطور است؟
 تقی زاده: ما در تمامی استان‌های کشور در حدود ۳۶۰ شهر و شهرستان کشور مراکز دانشگاهی ما مستقر هستند. در خیلی از شهر‌ها ما تنها نماینده آموزش عالی هستیم؛ یعنی تنها دانشگاه هستیم در ۱۶ استان مرزی کشور از جمله اشاره درستی فرمودید در استان سیستان و بلوچستان که جمعیت پذیری دانشجویان ما هم به جهت تعصبات خانوادگی که در استان وجود دارد و همچنین رشد جمعیت دانشجویی؛ جزو دانشگاه‌های پرجمعیت دانشجویی ما است در استان سیستان و بلوچستان. تقریباً ما می‌توانیم بگوییم در تمام نقاط مختلف کشور این دانشگاه حضور دارد، شرایط تحصیل را فراهم کرده حتی در برخی از شهر‌ها و جا‌هایی که ممکن است جمعیت دانشجویی اندک پیدا کرده باشد، اما در عین حال به دانشجو اجازه داده شده برای که بتوانند محل آزمون شان را در همان شهرستان انتخاب داشته باشند و از کلاس‌های آنلاین و کلاس‌هایی که به صورت برخط برگزار می‌شود، دانشجویان آن شهرستان بتوانند استفاده کنند که نیازی به تردد و حضور و رفت و آمد را برای دانشجویان نداشته باشند.
سؤال: در تهران وضعیت تان چطور است؟
 تقی زاده: ما در تهران قریب ۱۶ مرکز واحد دانشگاهی در خود استان تهران داریم. خود تهران چهار مرکز دانشگاهی ما هست که قریب ۴۰ هزار دانشجو در خود استان تهران در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند و مراکز واحد‌های دانشگاهی ما هم عمدتاً در تمام شهر‌های استان تهران حضور دارند و پوشش خدمات دانشجویی را برای دانشجو‌ها دارند، اعم از اتباع ایرانی و غیرایرانی.
سؤال: الآن کل دانشجویانی که هم اکنون مشغول تحصیل در دانشگاه پیام نور هستند چقدر است؟
 تقی زاده: آخرین وضعیت ثبت نام شدگان دانشگاه ما در حال حاضر ۳۴۴ هزار دانشجو است. در حال حاضر دانشجویانی هستند که انتخاب واحد و ثبت نام کردند و در آزمون‌های دانشگاه شرکت می‌کنند. البته آمار تعداد دانشجو‌های ما ۳۶۰ هزار دانشجو هستند، ولی ۳۴۴ هزار مشغول به تحصیل هستند که ۳۱۰ هزار دانشجویان مقطع کارشناسی؛ حدود ۹۰ درصد دانشجویان ما. ۱۰ درصد دانشجویان ما؛ ۳۰ هزار دانشجو، دانشجوی کارشناسی ارشد هستند و کمتر از نیم درصد یعنی سه دهم درصد دانشجویان ما دانشجویان دوره دکتری هستند که حتی کلاس‌های دکتری در ۵۶ رشته تحصیلی به صورت کاملاً حضوری برگزار می‌شود؛ یعنی ۱۶ جلسه حضوری مطابق سیاست ابلاغی خود وزارت علوم که از این میزان ۸۵ درصد رشته‌های ما؛ رشته‌های علوم انسانی است و ۱۵ درصد سایر رشته‌های ما در رشته‌های علوم پایه، فنی- مهندسی، کشاورزی، منابع طبیعی و هنر؛ توزیع دانشجویی را ما داریم و حدود ۶۰ درصد دانشجویان ما؛ دانشجویان دختر هستند و ۴۰ درصد دانشجویان ما؛ دانشجویان پسر هستند. خصوصاً این دانشگاه؛ دانشگاه بانوان، خانم‌ها و دخترانی است که در این دانشگاه در کنار خانواده هایشان مشغول تحصیل هستند. شیوه آموزشی و تسهیل پذیری آن به کیفیتی شده که بحمدلله علیرغم کاهش جمعیت دانشجویی که ما در سطح کشور شاهد هستیم، ما حدود ۱۰ درصد رشد دانشجویی را در سال ۱۴۰۱ داشتیم.

منبع:خبرگزاری صدا و سیما

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7