کد خبر: 22046| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱ اسفند سال ۱۴۰۱ | ساعت ۹:۲۸:۰ | تعداد بازدید: ۴۶۶

رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: اقبال دانش آموزان برای رشته های هنر در ده سال اخیر سه برابر افزایش را نشان می دهد ولی در میزان پذیرش دانشگاه ها تغییر چشمگیری به وجود نیامده است و میان تقاضا و عرضه باید تعادل صورت پذیرد.
دکتر هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان در نشست با رئیس  و اعضای هیات علمی دانشکده هنر دانشگاه بیرجند با بیان مطلب فوق اظهار داشت: در سال ۱۳۹۲ میزان تمایل به هنر و متقاضی ورود به دانشگاه های هنر ۵۵ هزار نفر بود و در سال جاری این میزان به رقم ۱۶۱ هزار نفر یعنی سه برابر افزایش یافته است ولی در ورودی دانشگاه‌ها در مقابل این حجم از تقاضا چندان تغییری را شاهد نیستیم و باید در وزارت علوم بکوشیم میان تقاضا و پاسخگویی تناسبی معقول به وجود آوریم.
 معاون وزیر علوم افزود: پیش بینی می شود دهه پیش رو، دهه رشد و بالندگی رشته گرایش های مختلف هنر باشد و باید تلاش کنیم  زیرساخت ها را بازتعریف و امکانات را به روز رسانی کنیم تا شاهد احیای هنر ایرانی _ اسلامی و انتقال آن به نسل جوان دانشجو باشیم.
وی به آمار جمعیتی اعضای هیات علمی دانشگاه ها و دانشکده های هنر اشاره کرد و بیان داشت: در کشور ۹۵۳ نفر هیات علمی برای رشته هنر داریم که اگر معماری و شهرسازی را در نظر نگیریم، این میزان به یک سوم یعنی ۳۵۲ نفر کاهش می یابد و این بدان معنی است که حضور حوزه هنر در دانشگاههای کشور چندان محسوس نیست و در چنین شرایطی دانشگاهیان هنر قادر به اثرگذاری لازم در ارتقا جایگاه دانشگاه و دانشکده هایشان در مجموعه وزارت علوم نمی توانند باشند.
رئیس سازمان امور دانشجویان به جوان‌ بودن دانشگاه ها و دانشکده های هنر در کشور اشاره کرد و گفت: دانشگاه های هنر با داشتن سرمایه انسانی متخصص، ولی بخاطر اینکه قریب به دو دهه است پا به عرصه گذاشته است، از نظر امکانات و فضای کالبدی دچار چالش‌های جدی می باشند.
دکتر داداش پور در ادامه این نشست به موضوع اشتغالزایی در رشته های هنری اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: رشته های هنری با شاخصه هایی مانند حجم سرمایه گذاری پایین، پایه نیروی انسانی مهارتی و ارزش افزوده بالا و زودبازدهی با آلایندگی کم باید مورد توجه جدی برنامه ریزان اقتصادی قرار بگیرند. 
وی افزود: کسب و کارهای هنربنیان دارای جایگاه بالایی در اقتصاد شهرها با پشتوانه هویت تاریخی هستند و این موضوع جا دارد در تدوین برنامه های توسعه شهرهای کشور مورد توجه بیشتر قرار گیرد و از  رهگذر این نگرش دانشگاه های هنر به جایگاه واقعی خود نزدیک شوند.
گفتنی است اعضای هیات علمی دانشکده هنر دانشگاه بیرجند در پایان با اهدای تابلویی از آثار هنری دانشجویان از خدمات و حمایت های دکتر داداش پور در حوزه هنر قدردانی کردند.

منبع: روابط عمومی  وزارت علوم

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7