کد خبر: 21952| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۱۶ بهمن سال ۱۴۰۱ | ساعت ۱۲:۴۴:۰ | تعداد بازدید: ۳۹۱

مسئول برش‌های استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد، در ۱۲ استان برش استانی تدوین و کار تنظیم سند تمام شده و وارد فاز اجرایی هم شدند.
رادیو انقلاب برنامه فجرآفرینان با محمدرضا باقری مسئول برش‌های استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفتگو کرد جزئیات این گفتگو به شرح ذیل می باشد:

سوال: سند مهندسی فرهنگی کشور متناسب با بیانیه گام دوم انقلاب طراحی و تدوین شده است شما بفرمایید که برش‌های استانی این سند هم در تمام استان‌ها تدوین شده یا خیر؟
باقری: در دست انجام است، در ۱۲ استان برش استانی تدوین و کار تنظیم سند تمام شده، وارد فاز اجرایی هم شدند. بقیه استان‌ها کار تدوین را شروع کردند و در حال  انجام هستند.

سوال: یعنی حدوداً ۱۹ استان مابقی در حال تدوین هستند؟
باقری: بله آن استان‌های قبلی هم در حال اجرایی است.

سوال: چه استان‌هایی انجام شده است؟ به لحاظ جغرافیایی و آمایش سرزمینی آیا ما تنوع جغرافیایی داریم. شمال، شرق، غرب در این رعایت شده یا هر استانی که بالاخره توانسته کارش را انجام بدهد و به موقع برساند شما تدوین آن را نهایی و برای اجرا ابلاغ کردید؟
باقری: نه خیر؛ قبل از شروع این کار یک منطقه بندی فرهنگی در آمایش فرهنگی در سطح کشور انجام گرفت و در استان‌ها دیده شد، از بین ۷ منطقه‌ای که پیش بینی شده بود از هر منطقه یک الی دو استان انتخاب شدند استان‌هایی که بتوانند بعضاً معین استان‌های دیگر هم باشند؛ حالا بعضی‌ها بودند و بعضی‌ها نبودند. اگر بخواهیم اسم هم ببریم، از سمت شمال غرب شروع بکنیم استان آذربایجان شرقی، همدان و به سمت جنوب فارس این سه استان استان‌هایی بودند که با حضور شخص رئیس جمهور آقای دکتر رئیسی سند هم رونمایی گردید. بقیه استان‌ها عبارت بودند از کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستاان، خراسان رضوی، گلستان و البرز.
سوال: بفرمایید که هدف نقشه مهندسی فرهنگ چیست؟
باقری: هدف ترسیم یک چشم انداز و آینده فرهنگی برای کشور است. آینده‌ای که متناسب با اسناد بالادستی از جمله قانون اساسی و چشم انداز جمهوری اسلامی ایران باشد و متناسب با آن طراحی شد و حرکت به سمت وضع مطلوب در زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی.

سوال: یک مولفه‌هایی مثل تنوع اقلیمی، قومی، زبانی در نقشه مهندسی فرهنگی کشور دیده شده، بفرمایید که ما برای معرفی انقلاب مان به جوان‌ها به یک همچنین مولفه‌هایی قطعاً نیاز داریم که در استان‌ها و شهر‌های سرزمین توجه ویژه‌ای بکنیم. چه توجهی شده و چطور می‌توانیم و تا چه حد نگاه مسئولان، برنامه ریزان و متولیان امور اجرایی کشور به این موضوع نزدیک شده که از این ادبیات مرکزنشینان برای آگاهی بخشی و همراهی اش بهره ببرند؟
باقری: اتفاقاً سند مهندسی فرهنگی کشور که در مرکز با حضور سه هزار نفر از کارشناسان تنظیم گردید در فصل هفتم این سند بر اجرای برش‌های استانی آن تاکید شده بود. وقتی برش‌های استانی می‌شود یعنی در واقع زیست بوم‌های فرهنگی و اقلیم‌های اجتماعی فرهنگی را می‌خواهد در نظر بگیرد و این امکان و اختیار در اختیار استان‌ها قرار داده شد و حدود دو سال گذشته که متناسب با وضعیت بومی و زیست بوم و مسائلی که گریبانگیر استان خودشان است فارغ از آنچه که از مرکز احیاناً بخواهد دیکته شود مسائل خودشان را در سند پی ریزی کنند و راه حل هایش را ببینند و برنامه‌های دستگاهی و تشکل‌های مردمی را در آن پررنگ کنند.
نقش جوانان که فرمودید هم در احیا و احصا آن مسائل فرهنگی شهرستان‌ها و استان خودشان هستند و هم در اجرای راه حل‌ها و برنامه‌هایی که در کنار دستگاه‌های فرهنگی آن دستگاه‌ها موظف شدند که از مردم و جوانان فرهنگی و فعالان استفاده کنند و کار را به دست خود آن‌ها به انجام برسانند.

منبع:خبرگزاری صدا و سیما

لطفا کد زیر را وارد نمایید

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7