کد خبر: 21909| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۸ بهمن سال ۱۴۰۱ | ساعت ۱۴:۱۲:۰ | تعداد بازدید: ۵۳۳

حسین‌علی شهریاری با بیان اینکه فرزندآوری برای نظام یک مسئله جدی است و مشوق‌هایی که در این زمینه وجود دارد باید به موقع پرداخت شود، گفت: یکی از گلایه‌های مردم این است که در مجلس قانون نوشته می‌شود، اما بسیاری از موارد اجرایی و عملیاتی نمی‌شود.
حسین‌علی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی، درباره قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اظهار کرد: طرح جوانی جمعیت یکی از طرح‌های خوب مجلس شورای اسلامی بود که بعد از بارها تذکر مقام معظم رهبری اتفاق افتاد.
وی با بیان اینکه جمعیت مهم‎ترین شاخص قدرت در دنیا محسوب می‌شود، بیان کرد: متأسفانه از اوایل انقلاب به دلایلی مشکل جمعیت داشتیم و پس از مدت‌ها به این نتیجه رسیدیم که کشور در حال سالمندی است و پیش‌بینی این بود که احتمالاً در سال ۲۰۵۰، ۳۰ درصد جمعیت ایران سالمند خواهد بود و نیروی جوان که می‌تواند نیروی سازنده و خلاق باشد، کاهش پیدا خواهد کرد، در نتیجه مجلس به این مسئله ورود پیدا کرد و طرح‌های خوبی تصویب شد.
شهریاری افزود: از زمان دولت نهم و دهم قوانین خوبی در زمینه فرزندآوری در شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته شد، اما زمانی‌که خدمت مقام معظم رهبری بردند، فرمودند بهتر است این قوانین را در مجلس تصویب کنید، زیرا بار مالی زیادی دارد و براساس بررسی‌هایی که در آن زمان انجام شد، بار مالی آن ۱۰ هزار میلیارد تومان بود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این قوانین به مجلس آمد و کمیته مشترکی از کمیسیون بهداشت و درمان و کمیسیون اجتماعی مجلس تشکیل دادیم و ۵۶ ماده تهیه کردیم، بارها در این زمینه تلاش شد، اما به‌ دلیل بار مالی توفیقی حاصل نشد تا اینکه قانون جوانی جمعیت به دستور مقام معظم رهبری و در دولت فعلی به تصویب رسید که به نظر می‌رسد دولت در این زمینه پیگیر است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از ایرادات این قانون آن است که در برخی شهرها و استان‌ها به دلیل داشتن نرخ باروری بالا اجرا نمی‌شود و نماینده‌های برخی استان‌ها به دلیل این موضوع تحت فشار هستند. این موضوع مخصوصاً در سیستان و بلوچستان مطرح است که نمایندگان این استان به رئیس مجلس نامه نوشتند تا قانون را اصلاح کنند، زیرا باعث نارضایتی مردم می‌شود، به‌طوری‌که اگر فردی در زاهدان متولد شده و اکنون در شهر دیگری زندگی می‌کند، قانون شامل حال وی نمی‌شود و این یکی از ایرادات قانون است که باید اصلاح شود.

مشوق‌های فرزندآوری باید به‌موقع پرداخت شود
وی درباره مشوق‌های فرزندآوری تصریح کرد: مشوق‌هایی که در این زمینه وجود دارد باید به موقع پرداخت شود. اگر می‌گویند زمین، واحد مسکونی، خودرو و تسهیلات می‌دهیم، باید به موقع انجام شود. یکی از گلایه‌های مردم این است که در مجلس قانون نوشته می‌شود، اما بسیاری از موارد اجرایی و عملیاتی نمی‌شود، البته وضعیت نسبت به قبل بهتر شده و برای تسهیلات بانکی، خودرو و مسائل دیگری که در قانون پیش‌بینی شده در حال کمک هستند. در اروپا، ژاپن و کشورهای اسکاندیناوی مشوق‌های زیادی برای فرزندآوری در نظر گرفته‌اند، اما ما هنوز به این مرحله نرسیده‌ایم و باید اقدامات بیشتری در این زمینه انجام دهیم.
شهریاری با بیان اینکه یکی از مشکلات دیگر در زمینه فرزندآوری مربوط به دانشجویان و افراد تحصیل‌کرده است، بیان کرد: در دوران دانشجویی خوابگاه متأهلی و مهد کودک مناسب وجود ندارد، همچنین کارمندان دولت با وجود مرخصی بارداری، اما به دلیل معیشت و مشکلات زندگی نمی‌توانند از این مرخصی استفاده کنند و مجبور هستند به سر کار بروند که باید برای این افراد مهدکودک‌های مناسب پیش‌بینی شود.

بانک‌ها در زمینه تسهیلات فرزندآوری کم‌کاری می‌کنند
این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره دریافت وام فرزندآوری اظهار کرد: بانک‌ها در زمینه تسهیلات فرزندآوری کم‌کاری می‌کنند و دولت زورش به بانک‌ها نمی‌رسد، برخی از بانک‌ها در این زمینه کمک می‌کنند و برخی کمک نمی‌کنند که این موضوع بستگی دارد به اینکه فرد مسئول در بانک به مسائل اعتقادی و مسائلی که برای نظام مهم و ارزشمند است، توجه می‌کند یا نه.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: بانک‌ها بیشتر در حال انجام کارهای شرکتی هستند، با وجود اینکه بارها بیان شده شرکت‌داری کار بانک‌‎ها نیست که این مسائل باید از طریق قانون شفاف شود و بانک‌ها به‌کار اصلی خود بپردازند. بانک‌داری مشکل دارد و براساس آمارهای ارائه‌ شده در زمینه منابع بانکی، این منابع قابل توجه نبوده و معوقات بانک‌ها نیز رقم بسیار بالایی است.
وی با اشاره به بیمه درمان ناباروری تصریح کرد: اقداماتی نیز در زمینه کاهش هزینه‌های پرداختی توسط بیماران در درمان ناباروری در حال انجام است.
شهریاری با بیان اینکه فرزندآوری برای نظام یک مسئله جدی است، گفت: برداشت من این نیست که هر نوع فرزندآوری باید اتفاق بیفتد، بلکه باید بیشتر به سمت قشر فرهیخته، جامعه نخبگانی و تحصیل‌کردگان حرکت شود، اما بیشترین مشکل را در این قشر داریم، زیرا فرد نخبه تصور می‌کند باید بهترین مدرسه را برای فرزند خود فراهم کند، به بهترین دانشگاه برود و شغل مناسب داشته باشد، به همین دلیل نرخ فرزندآوری آنها نسبت به توده مردم پایین‌تر است که باید در این زمینه بیشتر تلاش شود که این نیاز به کار فرهنگی و اعتقادی دارد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7