کد خبر: 20123| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۲۹ فروردین سال ۱۴۰۱ | ساعت ۱۱:۱۸:۰ | تعداد بازدید: ۶۹۱

رئیس دانشگاه شهید بهشتی از طرح این دانشگاه برای مهارت آموزی و اشتغال دانشجویان مقطع کارشناسی در راستای تحقق شعار سال خبر داد.
سعدالله نصیری قیداری درباره راهکارهای تحقق شعار سال توسط دانشگاهیان اظهار داشت: جان کلام امروز اقتصاد ایران در همین چند کلمه یعنی تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین گنجانده شده است؛ اقتصادی که در آن تولید و اشتغال‌زایی نباشد، اقتصاد مریضی است و اقتصادی که اساس و پایه آن بر دانش استوار نباشد، یک اقتصاد سنتی با بهره‌وری بسیار پایینی خواهد بود. امیدواریم که این نامگذاری رهبری در سال ۱۴۰۱، نصب العین همه مسئولان و همه مردم ایران باشد؛ چه آن کشاورزی که در مزرعه تولید می‌کند، چه کارگری که در جای جای این کشور مشغول به کار است و چه آن دانشمند و محققی که در دانشگاه فعالیت دارد.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی ضمن اشاره به اینکه تولید یک مفهوم عام در همه حوزه‌ها دارد و نه تنها تولید اقتصادی بلکه تولید دانش، علم، نوآوری و فناوری را باید شامل شود، گفت: بنده در ابتدای سال تحصیلی ۱۴۰۰ وقتی که رئیس جمهور در دانشگاه تهران سخنرانی می‌کرد، نامه‌ای را به ایشان تقدیم کردم و برای اینکه دانشگاه شهید بهشتی به اتاق فکر دولت تبدیل شود، اعلام آمادگی کردم. در این نامه بر آن تاکید داشتم که این دانشگاه آمادگی دارد در رابطه با حل معضلات جامعه و ایجاد تحول از مسیر علم و دانش با وجود داشتن ۱۱ پژوهشکده، ۲۱ دانشکده، ۱۰ مرکز تحقیقاتی و ۲۰ هزار دانشجو که ۱۲ هزار دانشجوی آن در مقطع تحصیلات تکمیلی تحصیل می‌کنند، قدم‌های موثری بردارد.
نصیری در ادامه افزود: در راستای شعار سال ۱۴۰۱ نیز به پروژه‌های نیازمحور و پژوهش‌هایی که مسائل جامعه را اعم از اقتصادی، اجتماعی، صنعتی و یا حتی فرهنگی را مد نظر قرار دهد، توجه خواهیم کرد و انشالله با درآمدهای اختصاصی سعی خواهیم کرد پژوهش‌های نیاز محور را پیگیری کنیم.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در بخش پارک و علم و فناوری کارهای خوبی را آغاز کرده‌ایم و به مسئول پارک این ماموریت را محول کرده‌ام که در بخش پارک و چه در مراکز نوآوری که حدود ۲۰ مرکز نوآوری را در دانشکده‌ها فعال کرده‌ایم، در رابطه با اشتغال زایی، ایده‌های علمی و دانش بنیان تلاش کنند به ویژه که شاهد حضور دانشجویان در مقاطع مختلف با انرژی بیشتر و همیاری آنها در حوزه‌های مختلفی که برعهده ماست در به فعلیت رساندن شعار سال کوشا باشیم.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی در ادامه به یکی از برنامه‌های دانشگاه در راستای مهارت آموزی و اشتغالزایی دانشجویان اشاره کرد و گفت: طرح «توانش» در حال حاضر در دستور کار دانشگاه قرار دارد که در رابطه با توانمندسازی دانشجویان برای اشتغال و کسب و کار است و نوعی طرح مهارت آموزی است؛ این طرح در راستای ایفای نقش و مسئولیت اجتماعی دانشگاه و فراهم آوردن شرایط و فرصت‌های یادگیری اثربخش و ارتقاء سطح دانشی، نگرشی و مهارت‌های ضروری کسب و کار دانشجویان دوره‌های کارشناسی اجرایی خواهد شد.
وی ادامه داد: سال گذشته این طرح در هیات رئیسه دانشگاه به تصویب رسید و نمونه طرح را به معاون آموزشی وقت وزارت علوم ارائه کردم و برای حمایت قول مساعد دادند اما با اینکه استقبال خوبی از طرح صورت گرفت حمایت مالی مقدور نشد.
نصیری بیان کرد: در حال حاضر این طرح در دانشگاه به صورت پایلوت در مقطع کارشناسی شروع شده و بنای ما این است که سالانه برای ۱۵ تا ۲۰ درصد دانشجویان کارشناسی که حدود ۳ هزار تا ۳ و هزار و ۵۰۰ دانشجو می‌شود، اجرا کنیم. این طرح در راستای مهارت آموزی دروس اختیاری در حوزه‌های علوم کاربردی، صنعت، کشاورزی، برخی رشته‌های علوم انسانی مثل مدیریت، روانشناسی و … تعریف شده است که دانشجویان می‌توانند در کنار دروس رسمی از ۲۰ تا ۶۰ واحد اخذ کنند.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: امیدوار بودیم طرح توانش، از سوی وزارت علوم یا صنعت حمایت شود تا با ارائه دروس مهارت آموزی که با دقت توسط کارشناسان تهیه شده بود اجرا شود و اگر وزارت علوم صلاح دید در سایر دانشگاه‌ها نیز عملیاتی شود.

منبع:مهر

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7