وزیر علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امروزه حاکمان و جوامعی که دانشپذیر باشند نجات پیدا میکنند و جوامع و حاکمان دانشگریز غرق می شوند، گفت: در اقتصاد امروز و مدیریت جامعه جهانی دانش، فناوری و نوآوری حرف اول را می زند.
دکتر زلفیگل در آئین تکریم و معارفه رییس سابق و سرپرست این دانشگاه، ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت فاطمه زهرا (س) و سالروز شهادت سردار بزرگ ایران و اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و شهدای سلامت گفت: امیدواریم هر چه زودتر بیماری همهگیر کرونا پایان یابد و شاهد حضور پر شور دانشجویان در فضای دانشگاهها باشیم چرا که دانشجو روح دانشگاه است و دانشگاه با دانشجو معنی و مفهوم پیدا میکند.
دکتر محمدعلی زلفیگل با بیان اینکه امروزه حاکمان و جوامعی که دانشپذیر باشند نجات پیدا میکنند و جوامع و حاکمان دانشگریز غرق می شوند، افزود: در اقتصاد امروز و مدیریت جامعه جهانی دانش، فناوری و نوآوری حرف اول را می زند.
دکتر زلفی گل با اشاره به اینکه دو رکن اصلی اقتصاد در جوامع امروز سرمایه و نیروی کار است، ادامه داد: اگر سرمایه و نیروی کار، پشتوانه دانش، فناوری و نوآوری نباشد اقتصاد آن جامعه در میدان رقابت حذف خواهد شد.
وی گفت: جوامع امروز متوجه این مسئله شدهاند که اگر میخواهند زنده، پایدار و مستقل باقی بمانند باید اساس کار را علم، فناوری و نوآوری قرار دهند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: محصولات تولیدی باید بر مبنای نوآوری و فناوری جدید باشد و چنین محصولاتی می توانند مبنای تولید ثروت باشد چرا که در رقابت، فردی که دست برتر داشته باشد سایرین را از دور خارج میکند و در این جوامع، دانشگاهها، اساتید و دانشجویان نقش منحصر به فردی دارند.
دکتر زلفی گل گفت: کشورهایی که در دنیا عرض اندام میکنند و پیشرفته و تعیین کننده هستند قشر معلم، استاد، دانشمند و اندیشمند را قدر می نهند و بر صدر مینشانند.
وی با اشاره به اینکه به دست آوردن استقلال هزینهای داشت که پرداخت کردهایم، خاطرنشان کرد: هزینههای حفظ استقلال سیاسی این است که در علم و فناوری سرمایهگذاری کنیم و سرآمد باشیم و اگر بخواهیم این استقلال را برای نسلهای آینده هم حفظ کنیم ضرورت دارد که مقام معلم و استاد را ارج بنهیم و این نگاه یعنی دانشپذیری که هم باید جوامع و هم حاکمان آن را به رسمیت بشناسند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: در جامعه ما خانوادهها حاضرند تمام هزینه تحصیل فرزندان خود را تامین کنند و این بدین معنی است که این جامعه دانشپذیر است و قدر معلم، استاد، اندیشمند و دانشمند را میداند، طبیعی است ما سیاستمداران هم باید اینگونه باشیم.
دکتر زلفی گل با اشاره به وجود ۲هزار و ۴۴۰ شهید استان چهارمحال و بختیاری گفت: بدانیم در قبال هر صندلی که ما مسئولیت نشستن بر آن را برعهده داریم و شرایطی که برای ما ایجاد شده است، مسئولیم و اگر کوتاهی و سهلانگاری کنیم باید پاسخگو باشیم.
وی با اشاره به اینکه خدمت کردن به نسل جوان توفیقی استثنایی است، افزود: باید خدا را شاکر باشیم که در مقام معلمی و استادی با نسل جوان کشور در ارتباط هستیم و با نسلی سروکار داریم که هر روز کمک میکند ما عالمتر، کاملتر و عاقلتر شویم و این توفیقی است که خداوند متعال به ما و یاوران علمی داده است و از خدا بخواهیم ظرفیت این توفیق را هم به ما بدهد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: همانگونه که دوست داریم معلمان و اساتید با فرزندان ما برخورد کنند، ما هم همانگونه باشیم و همانگونه رفتار کنیم.
دکتر زلفیگل افزود: اگرچه اصول کار علمآموزی است ولی رسالت ما تنها این نیست و باید رفتارمان نیز جنبه تربیتی داشته باشد و باید شیوه زندگی، اخلاق، ایمان و فرهنگ را هم یاد بدهیم.
وی با اشاره یه اینکه اگر ما اشتباه خود را بپذیریم به دانشجو یاد میدهیم که اشتباه خود را بپذیرد، افزود: دانشگاه در خلق اخلاق جدید، ایمان جدید، معرفت و مروت جدید تاثیرگذار است.
وزیر علوم اضافه کرد: اگر می خواهیم در زمینه اخلاق، ادب و ایمان سرمایه گذاری کنیم بهترین جای آن وزارتخانههای متولی علم و دانش هستند.
دکتر زلفی گل با طرح این پرسش که چرا دشمنان نقاط قوت ما را هدف گرفتهاند، گفت: دشمن برای تضعیف ما نقاط قوتمان را نشانه گرفته است که از جمله نقاط قوت کشور دانشگاه، قدرت نظامی و نیروی سپاه پاسداران، مقام معظم رهبری و وحدت است. دشمن در تلاش است که این فرصتهای ما را تبدیل به تهدید کند.
وی تاکید کرد: دانشگاهها برای نظام یک فرصت هستند و باید قدر آن را بدانیم و باید سوال و مسئله علمی خود را به دانشگاهها بسپاریم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اگر جامعه، سیاستمداران و مدیران احساس بکنند که بدون دانشگاه هیچ خواهند بود، نگاهشان به دانشگاه تغییر خواهد کرد اگرچه توفیقاتی هم که امروز در حوزههای مختلف داریم، محصول تفکر دانشگاهیان و فارغ التحصیلان دانشگاه است.
دکتر زلفیگل افزود: باید تلاش کنیم بروز و ظهور را شدت دهیم و انشاء الله با داشتن روحیه جهادی، توکل بر خداوند متعال و نهایت بهرهمندی از روحیه و ظرفیت جوانان شاهد این اتفاق خواهیم بود.
منبع: اداره کل روابط عمومی وزارت علوم