کد خبر: 18536| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۲۰ مهر سال ۱۴۰۰ | ساعت ۱۳:۴۱:۰ | تعداد بازدید: ۸۲۱

برگزیدگان چهارمین دوره جایزه مصطفی(ص) سال ۲۰۲۱ در دو گروه دانشمندان مسلمان غیر مقیم کشورهای اسلامی و دانشمندان مسلمان مقیم کشورهای اسلامی معرفی شدند. اسل
 
اسامی برگزیدگان چهارمین دوره جایزه مصطفی(ص) روز سه شنبه در نشست خبری با حضور حسین نادری منش رییس کارگروه علوم پایه جایزه مصطفی (ص) و مهدی صفاری نیا مدیر بنیاد جایزه مصطفی (ص) معرفی شدند.
جایزه مصطفی (ص) که به صورت دو سالانه برگزار می شود، امسال برای چهارمین دوره ۲۹ مهرماه سال جاری در ایام هفته وحدت در تالار وحدت تهران برگزار می شود.
این جایزه در چهار زمینه فناوری نانو، زیست فناوری، علوم پایه و بخش عمومی به برگزیدگان اعطا می شود. امسال در حوزه نانو و زیست فناوری بر اساس داوری های صورت گرفته در بین دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی برگزیده ای نداشت. 
این دوره از جایزه به پنج دانشمند مسلمان در دو بخش مقیم و غیر مقیم کشورهای اسلامی اعطا می شود.
برگزیدگان چهارمین دوره جایزه مصطفی در بخش دانشمندان مسلمان غیر مقیم کشورهای اسلامی پروفسور کامران وفا دانشمند ایرانی  و پروفسور زاهد حسن دانشمند بنگلادشی از برگزیدگان است.
همچنین پروفسور محمد صائغ در بخش پزشکی، پروفسور اقبال چودری در بخش شیمی آلی زیستی و یحیی تیعلاتی اهل مراکش در بخش فیزیک نظری و ذرات  برگزیده مقیم کشورهای اسلامی هستند که موفق به دریافت جایزه مصطفی شدند.
مشخصات برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) به شرح زیر است؛
پروفسور کامران وفا، استاد فیزیک، دانشگاه هاروارد، متولد ایران خالق نظریه F بوده است.
پروفسور زاهد حسن، استاد فیزیک، دانشگاه پرینستون، زاده بنگلادش، خالق اثر نیمه فلزهای فرمیون ویل است که جایزه مصطفی(ص) در حوزه «فیزیک کوانتوم» را دریافت کرده است.
پروفسور محمد صائغ استاد پزشکی و ایمنی‌شناسی در دانشگاه آمریکایی بیروت اهل لبنان است. وی در زمینه درمان‌های نوین برای بهبود نتایج آلوگرافت کلیه و قلب فعالیت کرده است.
حوزه دریافت جایزه وی پزشکی است.
پروفسور یحیی تیعلاتی استاد فیزیک دانشگاه محمد الخامس متولد مراکش برگزیده این دوره از جایزه، در زمینه مشاهده پراکندگی نور با نور و جستجوی تک‌قطبی‌های مغناطیسی فعالیت کرده است.
پروفسور محمد اقبال چودری، رییس مرکز ICCBS، دانشگاه کراچی متولد  پاکستان با اثر «کشف مولکول‌های جذاب با کاربردهای درمانی » نیز موفق به دریافت جایزه « شیمی آلی زیستی» این دوره از جایزه شد.
در این دوره از اعطای جایزه مصطفی (ص)  دو جایزه ۵۰۰ هزار دلاری به صورت مشترک به برگزیدگان دو گروه دانشمندان مسلمان مقیم و غیر مقیم کشورهای اسلامی اعطا می شود. 
جایزه مصطفی(ص) در راستای تجلیل از دانشمندان برجسته و زمینه‌سازی همکاری و توسعه علمی و فناوری در جهان اسلام به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در سطح جهان در سال ۱۳۹۱ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
این جایزه که به صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود، به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق می‌گیرد که توسط افرادی شاخص در حوزه‌های علم و فناوری ارایه شده و زمینه‌ساز بهبود زندگی بشریت باشد.
 
 

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7