کد خبر: 16771| تاریخ انتشار: جـمـعــه ، ۱۳ فروردین سال ۱۴۰۰ | ساعت ۱۱:۱۳:۰ | تعداد بازدید: ۱۸۹۴

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: یکی از ویژگی‌های ممتاز شهید سلیمانی، این بود که دین و دین‌داری را صرفاً به عنوان راهی برای به سعادت رسیدن شخص خودش نمی‌دانست، دین ابزاری برای به سعادت رسیدن یک فرد، جامعه و در ابعاد بزرگتر راهی برای تمدن‌سازی در عرصه جهانی است و اگر ما بخواهیم صرفا از آن برای تعبد و عرفان فردی بهره‌مند شویم، تمام ابعاد آن را نشناخته‌ایم. این نگاه و این عقیده را شهید سلیمانی در عملکرد خودش به ما منتقل کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در خصوص نگاه حاج قاسم به دین و دینداری چگونه بود و این نگاه چگونه در دانشگاه‌ها به دانشجویان نشان داده خواهد شد، گفت: یکی از ویژگی‌های ممتاز شهید سلیمانی، این بود که دین و دین‌داری را صرفاً به عنوان راهی برای به سعادت رسیدن شخص خودش نمی‌دانست، عملکرد این شهید عزیز نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: از نظر او، دین ابزاری برای به سعادت رسیدن یک فرد، جامعه و در ابعاد بزرگتر راهی برای تمدن‌سازی در عرصه جهانی است و اگر ما بخواهیم صرفا از آن برای تعبد و عرفان فردی بهره‌مند شویم، تمام ابعاد آن را نشناخته‌ایم. این نگاه و این عقیده را شهید سلیمانی در عملکرد خودش به ما منتقل کرده است. او دارای ابعاد معرفتی مختلف و عمیقی بود و می‌توانست خودش را در همین سطح خلاصه کند، اما این نگاه معرفتی را در خدمت جهاد به کار گرفت؛ نتیجه‌اش شد سال‌ها مبارزه خستگی ناپذیر برای دفاع از کشور و به یک معنی دیگر، دفاع از انسانیت و بشریت.

رستمی تاکید کرد: راه معرفی این نگاه به دانشجویان، حرکت به سمت الگوسازی است. تجربه تشییع پیکر این شهید عزیز نشان داد که شخصیت جامع الابعاد شهید سلیمانی، با اقشار مختلف مردم ارتباط گرفته است. در این مراسم شما شاهد حضورافراد مختلفی با عقاید فکری گوناگون بودید و این نشان داد که هر بخش از کارنامه عملکرد این شهید، مورد حمایت گروه‌هایی از مردم است؛ بنابراین هر بخش از مکتب فکری این شهید عزیز نیزاین قابلیت را دارد که برای گروه‌های مختلف تبدیل به الگو شود. فرایند الگوسازی باید دقیق صورت پذیرد تا تصویر و برداشتی ناقص و مبتنی برخوانش‌های شخصی از شهید ارائه نشود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها عنوان کرد: در تدوین راه‌ها و روش‌های ارائه این الگو، جوانان باید پیش قدم شوند تا این الگو را به عموم مردم، هم نسل‌های خود و نسل‌های بعد ارائه دهند. باید استخراج شود که روش شهید سلیمانی در مدیریت امور چگونه بود؟ خستگی ناپذیری ایشان در راه رسیدن به هدف از چه چیز نشأت می‌گرفت؟ چرا ایشان از دوگانه‌ها و دوقطبی‌های برآمده از سیاست‌بازی‌ها فاصله گرفتند و دو قطبی انقلابی-غیرانقلابی را شکل دادند؟ تفکرایشان در ایجاد همبستگی اجتماعی چه بود؟
وی بیان کرد: مجموعه این سوالات و سوالاتی از این دست است که ما را به شناخت دقیق شهید سلیمانی می‌رساند. از دل این شناخت، الگویی ساخته می‌شود که هر بخش آن می‌تواند برای جوانان جذاب باشد. حالا ارائه این الگو، گاهی با کتاب صورت می‌پذیرد، گاهی با ساخت فیلم و مستند، گاهی با موسیقی و گاهی با تبلیغ چهره به چهره.

رستمی اظهار کرد: تجربه پیش از شهید سلیمانی نشان داده است که ما در الگوسازی ضعیف عمل می‌کنیم. هنوز الگویی جامع و کامل در ابعاد شهدای دفاع مقدس و یا بزرگان انقلاب، به نسل جوان معرفی نشده است. در اغلب موارد که هیچ ورودی به زندگی این الگو‌های معاصر و گفتمان آن‌ها نداشته ایم و گاهی نیز ورودمان با بی‌سلیقگی همراه بوده است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: عصر، عصر روایت‌ها است. مجموعه اقداماتی که شهید سلیمانی در سوریه و عراق در مبارزه با داعش انجام داد، امروز توسط اهالی رسانه و سینمای غربی و آمریکایی در حال تحریف است؛ اینجا لزوم معرفی شهید سلیمانی به عنوان نماد انقلاب اسلامی در مبارزه با ظلم و و ایستادگی مقابل نظام سلطه، در سطح منطقه و به صورت بین الملل بیشتر حس می‌شود که باید اهالی فرهنگ به این موضوع ورود جدی تری داشته باشند.

منبع:خبرگزاری میزان

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7