کد خبر: 16348| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۲۹ بهمن سال ۱۳۹۹ | ساعت ۸:۳۴:۰ | تعداد بازدید: ۱۵۹۹

دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پیامی به پانزدهمین گردهمایی بین‌المللی ترویج زبان و ادب فارسی که امروز (سه‌شنبه) به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، گفت: گسترش زبان و ادبیات فارسی و ایران‌شناسی، بدون تردید یکی از مهم‌ترین وظایف و مسئولیت‌های ماست.
در این پیام که از سوی دکتر خواجه رئیس این دانشگاه قرائت شد، آمده است:
استادان، پژوهشگران و دانشجویان گران ارج زبان و ادبیات فارسی؛ مسئولان برگزاری و شرکت کنندگان محترم ایرانی و خارجی در پانزدهمین نشست انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه شهید چمران اهواز
خداوند دانایی و بینایی را شکرگزارم که بار دیگر شاهد برگزاری این نشست ارزشمند و تأثیرگذار با حضور شما استادان و پژوهشگران فرزانۀ ایرانی و خارجی هستم. نخست بر خود لازم می‌دانم که از تلاش و همت ستودنی همۀ شما مسئولان برگزاری، به‌ویژه دانشگاه دیرین و ارجمند شهید چمران اهواز، صمیمانه سپاسگزاری کنم که حق میزبانی این همایش والا را به نیکی و شایستگی ادا کردند و در شرایط دشوار شیوع ویروس کرونا، با بهره گیری از فضای مجازی، این چراغ پر فروغ را همچنان روشن؛ و باب گفتگو و هم‌اندیشی را باز نگه داشتند. امیدوارم اینگونه برنامه‌های سترگ و پر ارج و پراجر علمی و فرهنگی، زمینه‌ساز داد و ستدهای علمی و هم‌فکری‌های روزافزون بین پژوهشگران، صاحب‌نظران و ادیبان برجستۀ ایران و جهان شود و به موضوع مهم و پرافتخار ترویج زبان و ادبیات و فرهنگ گرانمایۀ ایرانی، بیش از پیش یاری نماید.
همچون همیشه، از دیدگاه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گسترش زبان و ادبیات فارسی و ایران‌شناسی، بدون تردید یکی از مهم‌ترین وظایف و مسئولیت‌های ماست و معرفی و تقویت مفاهیم والای ادبی این سرزمینِ مهرآیین، در گوشه گوشۀ گیتی را، گسترش زیبایی، والایی و فرزانگی می‌داند و آن را از ارکان برجسته و خجستۀ دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی در جهان می‌شمارد.
این وزارت، از حدود ۴۰ سال پیش بدین سوی، با اعزام حدود ۳۰۰ استاد برای حدود ۶۰ کرسی در دانشگاه‌های مختلف جهان، زبان و ادبیات فارسی و ایران‌شناسی را به خوبی گسترش داده است و هم اکنون نیز این امر جزو برنامه های مهم و راهبردی ماست. خوشبختانه محدودیت‌های ناشی از کرونا نیز با وجود مشکلاتی که در پی داشت، نتوانست از شور و شوق این کارِ کارستان بکاهد و بیش از بیست استاد و مدرس برای حدود سی کرسی در جهان اعزام شده‌اند.
هم اکنون حدود ۲۵۰۰ دانشجوی خارجی در حال آموختن زبان و ادبیات فارسی در مراکز آموزش زبان فارسی در دانشگاه‌های کشور هستند که سرمایۀ ارزنده ای برای فعالیت‌های فرهنگی، ملی و معنوی ایران عزیز محسوب می‌شوند. بر ما و شماست که این گنجینۀ عظیم و بی‌همتا را پاس بداریم و به رونق و رواج روز افزون و فروزانیِ چراغ آن همت بگماریم. استادان اعزامی، درواقع، نمایندگان راستین و ارزنده‌ی فرهنگی و ادبی جامعۀ دانشگاهی ما در خارج از کشورند و نقش ماندگاری در معرفی پیشینۀ والای فرهنگی و ادبی و همچنین امروز پرافتخار و بالنده و تپندۀ این سرزمین ادب پرور ایفا می‌کنند.
انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی نیز با نیم قرن سابقۀ درخشان، دستاوردهای ارزشمندی در این زمینه داشته است و در برگزاری نشست‌های ملی و بین‌المللی، نشر آثار علمی و نکوداشت بزرگان و مفاخر ادب و فرهنگ ایران زمین، گام‌های مطمئن و ارجمندی برداشته و از همراهی و همدلی استادان و صاحب نظران بیشماری، بهره‌ها برده‌است. قدر زحمات دلسوزانه و مسئولانۀ شما فرزانگان را می‌دانم و به آیندۀ این فعالیت درخشان و نویدبخش، چشم امید دارم.
همۀ ما در این عرصه، مسئولیت تاریخی سترگی داریم و همدلی، همراهی و بذل توجه ویژۀ شما استادان و پژوهشگران گرانقدر، ما را در این مسیر نورانی و فرحبخش، یاری و راهنمایی خواهد کرد.
سلام و کلام خویش را با گرامیداشت یاد و خاطره دو عزیز فقید، زنده‌یادان دکتر عصمت اسماعیلی و دکتر زهرا استادزاده و آرزوی غفران و رضوان الهی برای آنان پایان می‌دهم و برای همۀ شما عزیزان و نیکان و رادان، آرزوی بهروزی و پدرامی و نیک فرجامی دارم.
حسنت به اتفاق ملاحت، جهان گرفت
آری به اتفاق، جهان می‌توان گرفت

منبع:اداره کل روابط عمومی وزارت علوم

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7