یکی از مصوبات آخرین جلسه کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن «طرح توانمندسازی و ارتقای صلاحیتهای حرفهای آموزگاران دوره ابتدایی و مربیان مراکز پیشدبستانی در زمینه آموزش قرآن کریم» است. حال با گذشت چهارماه، اجرای این مصوبه در چه مرحلهای است؟
در جلسه پنجاهوپنجم توسعه آموزش عمومی قرآن، کلیات «طرح توانمندسازی و ارتقای صلاحیتهای حرفهای آموزگاران دوره ابتدایی و مربیان مراکز پیشدبستانی در زمینه آموزش قرآن کریم» مصوب شد. موضوعی که محسن حاجیمیرزایی، وزیر آموزش و پرورش، نیز بر اجرای آن تأکید داشت و طی آن وزارت آموزش و پرورش به عنوان مجری طرح و دستگاههایی نظیر سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکلهای قرآنی، شورای عالی قرآن و صدا و سیما به عنوان دستگاههای همکار پیشنهاد شدند.
توجه به توانمندسازی و ارتقای آموزگاران دوره ابتدایی و مربیان مراکز پیشدبستانی در زمینه آموزش قرآن با توجه به اعتباری که در حوزه آموزش عمومی قرآن از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی به آموزش و پرورش اختصاص پیدا میکند، موضوع کماهمیتی نیست، چرا که قریب به اتفاق دانشآموزان در مدرسه فرصت شکوفایی استعداد قرآنی و یادگیری کلام وحی را دارند که این امر نیازمند تدبیر و آشنایی کامل معلمان با این موضوع است.
طی این طرح مقرر شد که مشخصات جامع و تفصیلی آن (جامعه آماری، تعداد و ساعت آموزشی) از سوی معاونت آموزش ابتدایی با همکاری اعضای کارگروه مربوطه تهیه شود تا پس از رؤیت مقام عالی وزارت و تأیید، امکان اجرای آن فراهم شود. در این راستا با دبیر کمیسیون آموزش عمومی قرآن گفتوگو کردیم تا از پیشرفت این مصوبه جویا شویم.
مهدی نویدادهم گفت: اگر نظر تمامی کارشناسان و تصمیم جدی بر آن است که معضل توسعه آموزش عمومی قرآن در جامعه با آموزش به کودکان و نوجوانان آغاز شود تا نسلی را تربیت کنیم که مهارت خواندن قرآن داشته باشند و با آن انس گیرند، باید در اجرای این مصوبه نهایت تلاش خود را به کار گیریم.
مشاور ارشد وزیر آموزش و پرورش در اجرای سند تحول بنیادین افزود: برای اینکه این اتفاق بیفتد باید معلمان این شهروندان آینده با قرآن کریم و روند درست آموزش آن بیش از پیش آشنا شوند. لذا دوره آموزش مربیان مهد کودکها، پیشدبستانی و معلمان ابتدایی در دستور کار قرار گرفته است و با مشارکت همه دستگاههای متولی انجام خواهد شود.
نایبرئیس و دبیر کمیسیون آموزش عمومی قرآن در پاسخ به اینکه این طرح در قالب دورههای آموزشی ضمن خدمت در نظر گرفته شده است و جامعه مخاطب این مصوبه از مقطع ابتدایی فراتر خواهد رفت؟ اظهار کرد: این طرح فعلاً بر مقطع ابتدایی و آموزگاران آن تمرکز کرده است.
وی درباره اینکه ارائه جزئیات و اجرای طرح با کدام بخش از آموزش و پرورش است؟ تصریح کرد: اجرای آن مشارکتی و با همکاری معاونت آموزش ابتدایی، سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، معاونت برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش و سایر سازمانهای متولی است.
گزارش خبرنگار ایکنا حاکی است که نویداهم به ارائه همین مقدار توضیحات درباره اجرای این مصوبه بسنده کرد و درباره پیشرفت آن به ویژه در بخش مشخصات جامع و تفصیلی طرح، اطلاعات بیشتری را ارائه نداد. نحوه اجرای این مصوبه همچنان از سوی این خبرگزاری پیگیری خواهد شد.
یادآور میشود، آخرین جلسه کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن ۱۸ شهریور ۹۹ برگزار شد و هنوز زمان جلسه بعدی این کمیسیون اعلام نشده است.
منبع:ایکنا