رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با انتقاد از وضع موجود در حوزه غفلت از زبان و ادبیات فارسی تاکید کرد: انتظار داریم به زبان فارسی به عنوان یک رکن هویت ملی، توجه ویژه شود.
دکترغلامعلی حداد عادل در دهمین نشست شورای پاسداشت زبان فارسی که با حضور وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی و نماینده سازمانها و نهادها در حال برگزاری است افزود: نقد و بررسی وضعیت موجود زبان و ادبیات فارسی در سطح کشور و کارهای انجام شده توسط نهادهای عضو شورای پاسداشت زبان فارسی و نیز بررسی موانع موجود از جمله دستور کارهای این نشست است.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با انتقاد از وضع موجود در حوزه غفلت از زبان و ادبیات فارسی گفت: به نظر میرسد اختیار کار دارد از دست در میرود. برای نمونه اسامی محصولات و حتی اسمها و نشانههای روی بسته بندی محصولات بسیار قابل تامل است و همگی به سمت اسامی و القاب بیگانه پیش میرود.
وی افزود: از یک جای شهر تهران که بالاتر میروی انگار که اصلا مغازهها ننگ شان میآید که حروف فارسی را بنویسند و حتی اسم ساختمانها با سنگ بصورت لاتین درج شده و این وضعیت زبان فارسی است.
دکتر حداد عادل گفت:انتظار ما از دولت و رییس جمهور این است که به زبان فارسی به عنوان یک رکن هویت ملی توجه ویژه داشته باشد، از وزیر ارشاد هم میخواهم از این زبان بیشتر پاسداری کند و برای حفظ زبان فارسی در رسانه ملی برنامههای ویژه داشته باشند.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: باید بدانیم زبان فارسی مساله بسیار مهمی است و فرهنگ فقط سینما و تئاتر نیست، در دولت غیر از وزارت فرهنگ و ارشاد وزارتخانه دیگری هم نیست که انتظار داشته باشیم کار را پیش ببرد هر چند کارهای خوبی هم طی یکی دو سال اخیر به ویژه با تشکیل این شورا با دبیری آقای محمود شالویی انجام شده است، اما راه درازی در پیش داریم.
دکتر حداد عادل با انتقاد از مجوزی که به نامها و اسامی نامانوس و بیگانه داده میشود گفت:ما با سازمان ثبت شرکتها مشکل بیست و چند ساله داریم، زیرا آنها معتقدند هر شرکتی هر اسمی بیاورد طبق کنوانسیون فرانسه باید آن را ثبت کنیم.
رییس فرهنگستان زبان فارسی گفت: من از وزیر ارشاد میخواهم در این باره لایحهای را آماده کند و به مجلس ببرد شاید قانونی را تصویب کنند که این گرفتاری چند ساله ما درباره اسامی شرکتها برطرف شود.
دکتر حداد عادل گفت: ما با صداوسیما هم ارتباط مان بیشتر شده، زیرا یکی از مشکلاتمان همین آگهیهای بازرگانی است، با آنها هم برنامه داریم بلکه مشکلات برطرف شود همچنین با آموزش پرورش هم نشستهایی داریم تا ان شاءالله با نشستهای کارشناسی کار پیش برود.
دکتر حداد عادل افزود: خواهش میکنم که نشستهای کارشناسی شورای پاسداشت زبان فارسی را به ماهی یکبار محدود نکنید و تعدادش را با توجه به مشکلات بیشتر کنید