حجتالاسلام قرائتی در جمع رؤسا و مدیران آموزش و پرورش، با اشاره به بیانات کامل و مهم مقام معظم رهبری خطاب به رؤسا و مدیران آموزش و پرورش گفت: این بیانات نباید یک هفتهای فراموش شود، بلکه باید به صورت کتاب منتشر و به سایر زبانها ترجمه شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، امروز ۱۲ شهریورماه در سیوچهارمین اجلاس سراسری رؤسا و مدیران آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تقریباً در همه اجلاسهای آموزش و پرورش شرکت کرده و پیامهای مقام معظم رهبری به این اجلاسها را پیگیری میکند، گفت: توجه مقام معظم رهبری به این اجلاس بسیار زیاد است. بیانات مقام معظم رهبری که دیروز مطرح کردند، باید کتاب شود. همه این بیانات برگرفته از آموزههای قرآنی است و اگر خواستید این بیانات را به صورت کتاب منتشر کنید، در بخش آیات و احادیث حاضر به همکاری و کمک هستم. این مطالب کامل بود و باید به سایر زبانها هم ترجمه شود، چرا که به دقت گفته شده بود هر بخش آموزش و پرورش باید کجا باشد و چه کند.
پناه میبرم به خدا از اطلاعات بیخاصیت این کتابها
وی در ادامه با تأکید بر اینکه نباید بیانات مقام معظم رهبری محدود به برگزاری یک همایش باشد و بعد از یک هفته فراموش شود، گفت: آموزش و پرورش باید سالی یک کتاب از تجربیات معلمان باسابقه منتشر کنند. ابتکارات معلمان جوان باید بازنشر شود. یکی از مسائل مهم در خصوص علم، سودمند بودن آن است. بسیاری از مطالبی که در کتابهای درسی خوانده میشود، اطلاعات است و نه علم سودمند و در آن رشد نیست و پناه میبرم به خدا از اطلاعات بیخاصیت این کتابها. علم غیر مفید در کتابها موجب اسراف کاغذ، عمر، استاد، زمان و ... میشود.
حجتالاسلام قرائتی با تأکید بر اینکه در اسلام فارغالتحصیل شدن نداریم و نباید به لیسانس و فوق لیسانس و ... قانع شویم، گفت: معلم فقط سر کلاس معلم نیست. گاهی گفتوگوی رودررو تأثیری دارد که گفتوگوی عمومی ندارد. گاهی معلمها باید شخصاً مشکلات بچهها را رفع کنند. به مشکلات درسی هم قانع نباشید، گاهی بچهها مشکلات دیگری دارند که معلمان میتوانند حل کنند؛ از گفتن «نمیدانم» هم خجالت نکشید.
حقوق بگیرید، اما برای پول درس ندهید
وی از معلمان خواست حقوق بگیرند، اما برای پول درس ندهند و افزود: نیتتان برای تدریس، پول نباشد و بدانید که تزکیه بر تعلیم مقدم است و اثر عمل معلم و دبیر بیشتر است.
حجتالاسلام قرائتی از معلمان و مسئولان آموزش و پرورش خواست سدشکن باشند و گفت: اکنون آموزش و پرورش ما قفل شده، باید این قفلها را شکست و بایدهای اشتباه را کنار گذاشت. قبل از انقلاب گفته میشد دانشگاهها باید در شهرهای بزرگ باشند و دانشجویان بیش از ۱۸ سال سن داشته و اساتید کمتر از ۶۰ سال باشند؛ جمهوری اسلامی این بایدهای اشتباه را شکست.
وی در خصوص طرح تحول آموزش و پرورش اظهار کرد: مرد تحول میخواهیم، طرح تحول نمیخواهیم. نه آخوندهای ما نواب صفوی هستند نه کت و شلواریهای ما رجائی.
حجتالاسلام قرائتی به خاطره خود از آیتالله گلپایگانی نیز اشاره کرد و گفت: ایشان وقتی درس دادن من پای تخته سیاه را دید، به ایشان گفتم من میتوانم مجتهد شوم یا معلم باقی بمانم. ایشان به من گفتند امام زمان(عج) خوشحالتر است که معلم بچهها بشوید تا مجتهد.
وی ادامه داد: اکنون هزاران شبهه در ذهن بچهها است. باید بچهها را نجات داد. به راحتی میتوان در دل بچهها شبهه افکند؛ مثلاً به راحتی به آنها میگویند اسلام خشن است، چون دست دزد را قطع میکند و برای یک دزدی کوچک یک عمر یک انسان را ناقص میکند، پس حقوق بشر چه میشود و ... باید به بچهها گفت ۲۶ شرط برای قطع دست دزد وجود دارد. وقتی بچهها این ۲۶ شرط را بشنوند و با فلسفه آن آشنا شوند، مسئله را درک خواهند کرد.
حجتالاسلام قرائتی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری عنوان لشکر را به معلمان داده است، پس باید مانند یک لشکر همکاری کنند، گفت: هفتهای یک کتاب مطالعه کنید. مهارت مهم است؛ مهارت که نباشد، شغل نیست؛ شغل نباشد، پول نیست، پول نباشد ازدواج نیست، ازدواج نباشد بچه نیست و ... .
وی ادامه داد: هر رئیس آموزش و پرورشی یک جلسه تفسیر درست کند. فکر هم نکنید که قرآن علمی نیست؛ همین والتین و الزیتون چند رساله دکتری است. قرآن مهجور است و ما مزه قرآن را نچشیدهایم؛ آمار قرآن معجزه است. کلاس تفسیر زیر نظر یک اسلامشناس راه بیندازید. حتی شده یک ربع از روی کتابهای تفسیر برای بچهها بخوانید. ارائه مدرک دیپلم کار دشواری نیست، مهم این است که فرد را در حد دیپلم تربیت کنیم که با اخلاق و نمازخوان و ... باشد. کار شما معلمان سنگینتر است، هر چه فساد بیشتر شود، مسئولیت شما بیشتر میشود.
وی اضافه کرد: این درسی که خواندهاید، برای مدرک و شغل و ... بوده، اما هفتهای یک کتاب برای خدا بخوانید تا سوادتان بیشتر شود. کتابهای با ارزش از افراد باارزش مثل شهید مطهری بخوانید. یک شماره تلفن برای جواب دادن به سؤالهای بچهها هم داشته باشید.
حجتالاسلام قرائتی در پایان خواستار جمعآوری تجارب معلمان با تجربه و تدریس این تجارب در دانشگاه فرهنگیان شد و گفت: دانشگاه فرهنگیان تحقیر شده و من این مسئله را خدمت مقام معظم رهبری گفتم.
منبع:ایکنا