کد خبر: 5300| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱۱ شهریور سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۵:۲:۰ | تعداد بازدید: ۶۳۸۳

ششمین نشست تبادل علم و فناوری استپ (از برنامه های جانبی جایزه مصطفی ص) با حضور ۸۵ دانشمند جهان اسلام از ۳۱ کشور با هدف ایجاد شبکه های علمی و فناوری گردهم می آیند.
دکتر سعید سهراب پور مشاور رئیس بنیاد نخبگان و دبیر ششمین نشست تبادل علم و فناوری استپ امروز در نشستی خبری که در محل بنیاد علم جایزه مصطفی (ص) برگزار شد، گفت: این برنامه یکی از برنامه های جانبی جایزه مصطفی است که با هدف گردهمایی دانشمندان جهان اسلام در حوزه های مختلف برگزار می شود.
وی با بیان اینکه ۸۵ دانشمند و فعال حوزه علم و فناوری از جهان اسلام در حاشیه جایزه مصطفی (ص) گرد هم می آیند گفت: این دانشمندان و نخبگان از ۳۱ کشور جهان اسلام هستند که با هدف بسترسازی شکل گیری تعاملات فناوری گرد هم می آیند.
مشاور رئیس بنیاد نخبگان تاکید کرد:ایجاد و هدایت بسترهای به اشتراک گذاری ظرفیت ها و توانمندی های جهان اسلام در عرصه علم و فناوری به منظور حل مساله های علم و فناوری جهان اسلام و اجتماع سازی فعالان این عرصه  از اهداف نشست استپ به شمار می رود.
وی با بیان اینکه تاکنون این نشست ها در تهران، کوالالامپور، مالزی، پاکستان برگزار شده است، گفت: قرار است ششمین استپ از ۱۸ تا ۲۱ آبان در دانشگاه های شریف، الزهرا، صدا و سیما، امام صادق (ع) برگزار شود.
برگزاری جایزه مصطفی (ص) در بیستم آبان ماه
سهراب پور با بیان اینکه سومین دوره اعطای جایزه بیستم آبان ماه در تالار وحدت برگزار می شود، گفت: همزمان با این برنامه استپ دانشمندان در دانشگاه های دیگر به تبادل علم و فناوری و شبکه سازی علم و فناوری می پردازند.
وی با بیان اینکه هنوز برندگان نهایی مسابقه مشخص نشده اند، گفت: این یک جایزه بین المللی بوده و محلی نیست. چون از آن به عنوان نوبل اسلامی یاد می شود به همین دلیل برگزیدگان با دقت بیشتری انتخاب می شوند.
دبیر ششمین نشست تبادل علم و فناوری استپ تاکید کرد: دانشمندان جهان اسلام با دانشمندان برتر تراز اول غربی در ارتباط هستند ولی اطلاعات شان از یکدیگر زیاد نیست به همین دلیل این جایزه می تواند در راستای شبکه سازی جهان اسلام باشد تا دانشمندان غربی آنها را به خوبی بشناسند.
5 حوزه مورد بحث توسط دانشمندان
در ادامه محمدمهدی جعفری دبیر اجرایی ششمین نشست تبادل علم و فناوری استپ گفت: در این نشست موضوعاتی در حوزه‌های سلامت، زنان و علم و فناوری، آب و انرژی، تأمین مالی علم و فناوری، ارتباطات علوم در دانشگاه‌ها توسط این دانشمندان، مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.
وی با بیان اینکه موضوعات مورد بحث در این نشست، موضوعاتی مسئله‌محور هستند، افزود: هدف از برگزاری این نشست، هدایت بسترهایی برای به اشتراک‌گذاری ظرفیت‌ها و توانمندی‌های جهان اسلام است که در این راستا راهکارها و سازوکار شکل‌گیری شبکه‌های علم و فناوری جهان اسلام در این نشست مورد شناسایی قرار می‌گیرد.
جعفری با اشاره به دیگر اهداف نشست استپ گفت: شناسایی شبکه‌های همکاری موجود در جهان اسلام و تعریف مدل‌های همکاری با آنها در راستای ارتقای نقش شبکه‌سازی بنیاد، شکل‌دهی شبکه‌های جدید در حوزه علم و فناوری جهان اسلام، برگزاری کارگاه‌های آموزشی تخصصی در مسائل کلیدی در حوزه علم و فناوری، از دیگر محورهای نشست استپ به شمار می‌رود.
وی با اشاره به نشست‌های استپ در سال‌های گذشته گفت: تاکنون بیش از ۱۵۰ دانشمند برجسته از ۲۷ کشور جهان در قالب جلسات ATA گرد هم آمده‌اند و تفاهمنامه‌های همکاری زیادی بین دانشگاه‌ها در قالب نشست استپ منعقد شده است.
جعفری ادامه داد: همچنین اجرای برنامه‌های همکاری مشترک میان دانشمندان برجسته و شکل‌گیری کارگاه‌های تخصصی با مشارکت فعالان علم و فناوری جهان اسلام، شکل‌گیری شبکه آزمایشگاهی جهان اسلام، ارائه گرنت‌های تحقیقاتی، شکل‌گیری بسترهای تبادل دانشجو، از جمله دستاوردهای برنامه‌های استپ طی پنج سال گذشته بوده است.
دبیر اجرایی ششمین نشست تبادل علم و فناوری استپ تصریح کرد: حوزه‌های ششمین نشست استپ، «سلامت، آب و انرژی، همکاری‌های علمی، تأمین مالی علم و فناوری، بانوان و علم و فناوری و ارتباطات علم» هستند.
وی با اشاره به حضور ۸۵ دانشمند و نخبه عرصه علم و فناوری در ششمین نشست استپ گفت: این دانشمندان از کشورهای مالزی، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، عمان، انگلیس، هند، عراق و آمریکا هستند.
منبع: مهر

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7