کد خبر: 21621| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۱۳ آذر سال ۱۴۰۱ | ساعت ۱۳:۱۰:۰ | تعداد بازدید: ۶۴۵

معاون وزیر علوم و رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران گفت: سهم ایران از کل مقالات دنیا در سال ۱۴۰۰، حدود ۲ درصد و سهم ایران از مقالات قابل استناد دنیا نیز ۳.۶۷ درصد بوده است درحالی‌که جمعیت ایران یک درصد از جمعیت جهان را شامل می‌شود.
حسن زمانیان روز یکشنبه در آیین گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری در دانشگاه قم، افزود: بالغ‌بر هزار و ۸۰۰ دانشمند ایرانی نیز نام خود را در بین دانشمندان دودرصدی جهان ثبت کرده‌اند.
معاون وزیر علوم و رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با تاکید بر اینکه پژوهشی که منجر به فناوری و تولید نهایی نشود از اهمیت چندانی برخورد نیست، گفت: سال گذشته با پیوند پژوهش به فناوری و نوآوری ۴۱ هزار اشتغال در حوزه دانش‌بنیان‌ها ایجاد شد.
وی با تاکید دوباره بر ضرورت قرارگیری حوزه پژوهش و فناوری در کنار یکدیگر، تصریح کرد: باید پژوهشکده‌های قدرتمندی در کشور وجود داشته باشد که بتواند ایده‌های استخراج‌شده را تبدیل به محصول و فناوری کند.
معاون وزیر علوم و رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران تاکید کرد: هزار و ۴۲۶ نشریه علمی در حوزه‌های مختلف دانشی دز ایران چاپ می‌شود که حدود ۵۰ درصد از آن‌ها در حوزه علوم اسلامی و انسانی است.
وی بابیان اینکه ایران در رتبه شانزدهم علمی دنیا قرار دارد، گفت: باوجوداینکه میزان تولید علمی ایران ۱۱ برابر متوسط دنیاست اما شتاب آن گرفته‌شده که بخشی از آن به خاطر تحریم و برخی دیگر نیز به دلیل عدم توجه به ملزومات پژوهشی بوده است.
معاون وزیر علوم و رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ادامه داد: سال گذشته افزون بر ۷۸ هزار مقالات علمی تولیدشده در ایران در پایگاه‌های قابل استناد بین‌المللی منتشرشده است.
زمانیان بابیان اینکه رتبه و تعداد اسناد علمی ایران در پایگاه اسکوپوس در جایگاه یازدهم است، خاطرنشان کرد: ثابت شدن روند صعودی مقالات علمی ایران محل تامل دارد و باید وضعیت شتاب علمی را دوباره احیا کنیم.
زمانیان با اشاره به دیپلماسی علمی ایران یادآور شد: سهم مشارکتی بین‌المللی از کل مقالات کشور نیز ۳۵ درصد است که رقم فراوانی را نشان می دهد.
وی خاطرنشان کرد: ایران هفتمین کشور ازنظر دسترسی به نشریات علمی در بین ۱۳۵ کشور جهان است و زبان فارسی یازدهمین زبان ازنظر تعداد نشریات نمایه شده در فهرست ژورنال‌های با دسترسی آزاد در بین ۸۰ زبان جهان است.
معاون وزیر علوم و رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی، در ادامه گفت: اولین دستگاه دیالیز، همو دیالیز و دستگاه دیالیز پرتاب کشور به همت سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ساخته‌شده و هم‌اکنون نسل پنجم و ششم آن در حال صادر به کشورهای مختلف است.
وی خاطرنشان کرد: با ساخت انبوه و تجاری‌سازی دستگاه دیالیز پرتابل دیگر نیازی به حضور بیماران کلیوی به بیمارستان نیست و بیماران کلیوی در خانه و محل کار خود می‌توانند خون را تصفیه کنند.
زمانیان ابراز داشت: ماهواره پیش‌بینی زلزله با مرز دانشی پیشرفته از طرح‌ها و پروژه‌های شاخص در دست‌ساخت سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران است و علاوه بر آن این سازمان برای حل کلان مسائل استان‌های کشور نیز آماده همکاری و تعامل است.
معاون وزیر علوم و رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران بابیان اینکه ۳۰ درصد شرکت‌های این سازمان در مسائل دفاعی مشغول فعالیت هستند، اظهار داشت: شرکت‌های همکار و وابسته به این سازمان توان بالایی در مهندسی معکوس در حوزه‌های مختلف فناوری دارد.
در این آیین از ۵۵ پژوهشگر برتر استان قم در حوزه های مختلف دانشی با اهدای لوحی تقدیر به عمل آمد.

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7