- اندازه فایل : 3644 کیلوبایت
هنرهای اسلامي
25 اسفند 1393
معرفی برنامه:
نیاز جامعه هنری امروز ایران به فارغ التحصیلان مقطع دکترا در حوزه هنر به ویژه در رشته هنر اسلامی به شدت ملموس است. جامعه اسلامی ما، برای بهبود وجوه فرهنگی خود و بهبود روند تکامل هنریاش، به گروههای متعدد و متخصص در حوزه هنرهای اسلامی نیازمند است. این نیاز به درستی در سند چشمانداز نظام و نیز در نقشه جامع علمی کشور مورد توجه قرار گرفته است، به طوری که بر اساس این اسناد راهبردی، تعداد دانشآموختگان تحصیلات تکمیلی کشور در چشمانداز 1404 بایستی به 2000 نفر در هر یک میلیون برسد. نقشه جامع علمی کشور در حوزه هنر به طور ویژه بر توسعه و بومیسازی و کاربردیسازی هنر با نیازهای واقعی کشور، اشاره داشته و بر حمایت از توسعه آموزش و پژوهش در حوزه هنر متعهد و اسلامی تأکید میکند. (نقشه جامع علمی کشور، راهبرد کلان 10، راهبرد ملی 6 و 9).
راه اندازی رشته دکترای هنر اسلامی با توجه به این حقیقت است که هنر اسلامی متأثر از جهانبینی اسلامی میباشد و هنرمند مسلمان در این اثر هنری، مهارت فنی را با معرفت دینی درمیآمیزد. کار هنری او علاوه بر ایجاد تفاهم و تعامل در صورت و معنا، به نیازهای مادی و روحی انسان هم توجه دارد. هنر اسلامی به دلیل ویژگیهای خاص خود، ارزش و اعتبار بسیار زیادی را در عرصه فرهنگی و تمدن جهانی به خود معطوف کرده است. مواردی از قبیل حضور همه جانبه آن در جامعه اسلامی و مردمی بودن آن، ارزشهای محتوایی و شاخصههای زیباشناسی آن باعث شده است تا بسیاری از مستشرقین در این زمینه تحقیق و تفحص وسیعی انجام دهند. بسیاری از کشورهای جهان اسلام که سهم کمتری در شکلگیری هنر اسلامی داشتهاند، از مدتها پیش در سطح دکترای تخصصی به آموزش این هنر در دانشگاههای معتبر خود پرداختهاند.
سرفصلهای رشته حاضر نشان میدهد که امروزه نیاز عمده و چالش اصلی هنر اسلامی، ایجاد ارتباط بین مباحث نظری و حوزه هنری این رشته میباشد. امری که در سرفصل رشتههای هنری موجود مغفول مانده است. بنابراین آموزش و تربیت صاحبنظران و متخصصانی که قادر به ارائه تحلیلهای صحیح از هنرهای اسلامی بوده و راهحلهای مورد نیاز برای ارتقاء کیفی، کمی و تکنیکی گونههای مختلف هنرهای اسلامی را در عصر حاضر ارائه دهند، از اهداف اساسی این دوره تلقی میگردد.
هنردکتری1393/12/25
لینک های مرتبط
پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
پورتال مجلس شورای اسلامی
دسترسی سریع
اطلاعات تماس
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7