مردم شناسي


23 اردیبهشت 1392

معرفی برنامه:
انسان و شناخت او موضوع اصلی علوم اجتماعی است، زیرا جامعه بدون انسان معنی واقعی خود را پیدا نمی‌کند و برای شناخت جامعه، بدون شناخت دقیق و صحیح از انسان راه به جایی نمی‌توان برد. مردم‌شناسی علم مطالعه انسان از ابعاد مختلف فرهنگی، زیستی، باستان‌شناختی و زبان‌شناختی است. این دانش یکی از پرسابقه‌ترین رشته‌های علمی در تاریخ علم است و به دلیل اهمیت پرسش‌هایی که مطرح می‌کند همیشه مورد توجه دانشمندان بوده و یکی از حوزه‌های محوری علوم انسانی به شمار می‌آید.
از دیدگاه علوم انسانی و متخصصین این علم، انسان به عنوان تنها موجود با فرهنگ تعریف شده است، و مهم‌ترین شاخص جامعه انسانی در مقایسه با جوامع دیگر، در فرهنگی بودن آن است. بنابراین برای شناخت جامعه انسانی به عنوان یک موضوع محوری در علوم انسانی، در وهله اول شناخت دقیق از انسان ضرورت پیدا می‌کند. به دیگر سخن بدون رشته مردم‌شناسی، شناخت جامعه (جامعه‌شناسی) هرگز امکان‌پذیر نخواهد بود.
مردم‌شناسی به مطالعه تنوعات فرهنگی انسان‌ها در زمان حال و گذشته می‌پردازد. و این کار را با توصیف، تحلیل، تفسیر و تبیین شباهت‌ها و تفاوت‌ها به سرانجام می‌رساند. در این مسیر از مطالعات میان فرهنگی cross culture نیز بهره می‌گیرد. مطالعات مردم‌شناسی امروز در سه سطح محلی، منطقه‌ای و جهانی صورت می‌پذیرد و از هین منظر به آینده‌نگری می‌پردازد و با یک نوع کلیت‌نگری نسبت به گذشته و حال و آینده وارد سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی- اجتماعی می‌گردد و جهت حل مشکلات و مسائل اجتماعی و فرهنگی اجتماعات انسانی به کار گرفته می‌شود.
دروس دکترای مردم‌شناسی شامل حوزه‌های تحقیق در این رشته‌ است و مرحله تولید دانش و نوآوری در این رشته را تشکیل می‌دهد، حوزه‌های تحقیق در مردم‌شناسی عبارتند از زبان‌شناسی، باستان شناسی، ارتباطات فرهنگی، اقوام و نژادشناسی، خانواده و خویشاوندی، جنسیت، دین و هنر و ... دروسی که در دکتری طراحی می‌شوند، حوزه‌های فوق را پوشش خواهد داد.


جامعه شناسي
دکتری
1392/02/23

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7