معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش رشد سواد آموزی در ۴۰ سال گذشته ایران را حدود سه برابر بالاتر از میانگین جهانی اعلام کرد و گفت: با قاطعیت میتوان گفت که عملکرد سازمان نهضت سواد آموزی موفق و همگام با پیشرفت کشور بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین علی عسکری همزمان با هفتم دی ماه روز تاسیس سازمان نهضت سواد آموزی اظهارداشت: یکی از مهم ترین اقدامات امام راحل در دوران مرجعیت و رهبری ایشان با تکیه بر جمهوری اسلامی و نفی طاغوت؛ نظام سازی و تاسیس نهادهای انقلابی از قبیل سپاه، بسیج و نهضت سواد آموزی بود که در دی ماه ۱۳۵۸ فرمان تاسیس نهضت سواد آموزی را برای آموزش خواندن و نوشتن به بزرگسالان بی سواد و همچنین نوجوانان جامانده از تحصیل بهویژه در مناطق محروم کشور که دسترسی به مدرسه نداشتند، صادر کرد.
وی با بیان این که متن فرمان و سخنان امام (ره) درآن روز برای جهاد و نهضت سواد آموزی بسیار تعیین کننده وشوق آفرین بود، افزود: بنده درکنار همکاری با حزب تازه تاسیس شهید مظلوم بهشتی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رکن سوم کاری خود را حضور در این نهاد مقدس قرار دادم که حضرت امام تاکید فرمود: بدون از دست دادن وقت و تشریفات خسته کننده باید برای مبارزه با بی سوادی به طورضربتی وبسیج عمومی قیام کنیم.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: ایشان درمورد مسوولیت آموزش وپرورش دراین زمینه با صراحت اعلام کردند وزارت آموزش و پرورش با تمام امکانات به پاخیزد و از قرطاس بازی وتشریفات اداری بپرهیزد.
عسگری خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) درمورد نقش اثرگذار خانواده ها درمورد سوادآموزی فرمودند: در منازل شخصی باسوادان اعضای بی سواد را تعلیم کنند و بی سوادان از این امر سرپیچی نکنند در هرشبانه روزی یک تا دو ساعت را به این مهم اختصاص دهند، همچنین درکلان قضیه فرمودند: به پا خیزید که خداوند متعال با شماست.
وی با یادآوری اینکه رشد و توسعه یک کشور در گرو داشتن انسان های توانمند با سواد و آگاه است، گفت: امام (ره) فرمود «جهالت مردم، گرفتاری بزرگ ما در طول تاریخ است»، لذا آگاهی روستاییان و آشنایی آنان با باید ها و نبایدهای کشاورزی و بهداشت، تأثیر مهمی در کار و زندگی آنان داشته و این به برکت حضور نهضت سواد آموزی در هزاران روستا است.
وی با تاکید بر این سخن رهبر معظم انقلاب که نهضت سواد آموزی را یک جریان مهم فرهنگی دانسته است و همچنین امام خمینی (ره) که خطاب به ملت ایران تصریح کردند: «من از ملت عزیز می خواهم که با همت والای خود بدون فوت وقت ایران را به صورت مدرسه درآورند، تاکید کرد: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، راهبردهای متعددی از جمله آموزشهای پایه، عمق بخشی به یادگیری و تبدیل معلم کارمند به معلم راهبر برای توسعه با سوادی تعیین شده است. بی تردید اگر قلم ها، بیان ها، علم ها، تعلیم ها و آموزش ها برای خدا باشد، مغزها را الهی تربیت می کنند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش با ابراز امیدواری به اینکه بشر به رشدی برسد که مسلسل ها را تبدیل به قلم بکند، خاطرنشان کرد: رشد سواد آموزی در ایران در ۴۰ سال گذشته حدود ۳ برابر بالاتر از میانگین جهانی بوده و از این نظر با قاطعیت می توان گفت که عملکرد سازمان نهضت سواد آموزی موفق و همگام با پیشرفت کشور بوده است.
عسکری تجهیز کتابخانه های مدارس روستایی و آموزش آموزشیاران نهضت سواد آموزی را از راهکارهای کیفیت بخشی به سواد آموزی در مناطق محروم عنوان کرد.
وی گفت: بر کسی پوشیده نیست که در دین اسلام تا چه اندازه به کسب دانش و اندیشه ورزی سفارش شده است و لذا باید در جهت تقویت نهضت فراگیر سواد آموزی و محو بی سوادی به عنوان یکی از مقدس ترین آرمان های انقلاب اسلامی اهتمام دو چندان داشته باشیم.
منبع:روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش