کد خبر: 4662| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱۷ تیر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۳:۳۵:۰ | تعداد بازدید: ۶۴۷۲

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: قراردادهای امضا شده بین دانشگاه و صنعت بر اساس آمار در سال‌های ۹۲ تا ۹۶، سه برابر شده، اما رقم این قراردادها تنها ۹۵۲ میلیارد تومان است که عدد پایینی به نظر می رسد.
دکتر رضا رحمانی در نشست هم اندیشی روسای دانشگاه ها با موضوع تحریم، با تاکید بر اینکه باید روی تولیدات داخلی ورود جدی تر داشته باشیم، گفت: در شرایط تحریم، راهکار نجات ما رونق تولید فناوری و صادرات است که امسال در محور فناوری، چهار برنامه در وزارت صنعت اجرایی شد.
وی با بیان اینکه اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال رونق تولید حول هفت محور مرتبط با دانشگاه ها برنامه ریزیشده است، افزود: این هفت محور با ۳۵ برنامه سیاستی برنامه ریزی شد که عبارتند از توسعه تولید و تعمیق ساخت داخل، توسعه صادرات غیرنفتی، توسعه معادن و صنایع معدنی، توسعه فناوری و شرکت های دانش بنیان با تغییر رویکرد از مونتاژ به نوآوری، مدیریت بازار و ساماندهی لجستیک تجاری، بهبود فضای کسب و کار، تامین منابع مالی و توسعه سرمایه گذاری.
وزیر صنعت، معدن، تجارت با بیان اینکه دانشگاه، فناوری و پژوهش مثل هوایی است که تنفس می کنیم، اظهار کرد: دانشگاه در تمام فعالیت ها باید خود را نشان دهد. تمام این محورها الزاماً یک ساله نیستند، اما شروع همه آنها از امسال است.
دکتررحمانی با اشاره به محور نخست با عنوان توسعه تولید و تعمیق ساخت داخل، اظهار کرد: ذیل این محور ۱۰ برنامه دیده شده است و امسال بیشتر از سایر محورها آن را مطرح کردیم. بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری که تاکید کردند صنعت نیازها را به دانشگاه اعلام کند، ما هم نیازها را روی میز آورده ایم.
وی تاکید کرد: محور توسعه تولید و تعمیق ساخت داخل به حضور و نقش دانشگاهیان نیاز دارد. از اواخر سال قبل این حرکت با عنوان ساخت داخل شروع شد؛ مشکلات ساخت داخل با استفاده از توانمندی که شاه بیت آن دانشگاه است، حل می شود.
به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، بسیاری از اهداف ترسیم شده در نظام از خودکفایی تا قطع وابستگی ارزی، اقتصاد و اشتغال از این محور تاثیر می پذیرند.
رحمانی با اشاره به نمایشگاه قطعه سازی که روز گذشته در تبریز برگزار شد، گفت: در این نمایشگاه پارک های علم و فناوری هم حضور داشتند و بر اساس آماری که دریافت کردم، ۶۲ قرارداد بین پارک ها و صنعت منعقد شد.
رحمانی تاکید کرد: حتی اگر یک قطعه باقی مانده باشد، این نهضت را ادامه می دهیم و از توان علمی دانشگاه ها استفاده می کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به دانشگاه های طرف این قراردادها، اظهار کرد: پنج دانشگاه صنعتی شریف، تهران، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت و صنعتی اصفهان حضور فعال تری دارند؛ البته ظرفیت این دانشگاه ها بیشتر از این قراردادها است.
دکتررحمانی تاکید کرد: همه این محورها نیاز به حضور دانش، فناوری و استارتاپ ها دارد و در وزارتخانه هم برنامه های سیاستی و ساختاری با اعتقاد تمام در حال انجام است.
وی با اشاره به طرح ملی تاپ، گفت: یکی از این چهار برنامه، طرح ملی تاپ با عنوان توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار است. در گذشته بارها گفته ایم که ارتباط دانشگاه با صنعت راضی کننده نیست؛ صنعتگران و دانشگاهیان در گذشته از این ارتباط رضایت نداشتند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه امروزه بخشی از صنایع ما امکان رقابت ندارند، تاکید کرد: مشکلات برخی واحدهای صنعتی که زیر ظرفیت خود فعالیت می کنند، به روز نبودن محصولات فناوری آنها است.
دکتر رحمانی وظیفه اصلی طرح ملی تاپ را ارتباط بین دانشگاه و صنعت دانست و خاطرنشان کرد: امروز مهمترین وظیفه این طرح، تبدیل ارتباط صنعت و دانشگاه به یک ارتباط ارگانیک است که ذیل آن برنامه های مختلفی تدارک دیده شده است.
وی تاکید کرد: در این زمینه به یک پارادایم شیفت اساسی نیاز داریم و باید به یک فهم مشترک ببین صنعت و دانشگاه برسیم.
وی افزود: امسال و سال های آتی حداقل یک میلیون نفر به عرصه صنعت پای می گذارند که ۷۰ درصد را دانش آموختگان تشکیل می دهند. بنابراین باید طرح تاپ را جدی بگیریم و فرصت های مطالعاتی در واحدهای صنعتی ایجاد شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به ورود استادان به بخش صنعت، گفت: ورود استادان به واحدهای صنعتی، کار نوپایی است که به مرور زمان باید فرهنگ سازی شود. واحدهای صنعتی هم واقف شدند که این مسئله به نفع شان است.
رحمانی اظهار کرد: برخی پیش بینی کرده اند که رشد اقتصادی ایران منفی می شود، در حالی که به جرأت می گویم اگر در تمام رشته های دانشگاهی، تولید داخل را افزایش دهیم رشدمان منفی نمی شود.
منبع: ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7