کد خبر: 4639| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۱۶ تیر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۲:۵۳:۰ | تعداد بازدید: ۵۵۳۶

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر امکانی را فراهم می‌کند که شهرهای مختلف با ظرفیت‌های متنوع به کمک یکدیگر جریانی را برای توسعه و رشد هنر و کیفیت آثار ایجاد کنند.
سید محمد مجتبی حسینی در نشست اعلام فراخوان و معرفی طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر که با مدیران مرتبط در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد اظهار داشت: از مزیت‌های ایران به جز جغرافیا، آثار هنری است که در قرون و اعصار پدید آمده است و چون این میراث پراکنده بوده در گوشه‌گوشه کشور ستارگان پرفروغی آثاری عرضه کرده‌اند که ماندگار شده، پرافتخارترین آثار در جهان محسوب می‌شود و بر همین اساس طرح شبکه شهرهای خلاق شکل گرفت.
وی افزود: انتخاب شبکه شهرها به این دلیل است که اگر انتخاب یک شهر برای یک هنر نامدار می‌شد سایر صفات آن شهر مغفول می‌ماند و برای کشور پهناوری مانند ایران که میراث عمیقی در فرهنگ و هنر دارد قابل پذیرش نیست. به عنوان مثال انتخاب یک شهر به عنوان مرکز موسیقی مقامی شاید کفایت نکند. شبکه شهرها این امکان را فراهم می‌کند که شهرهای مختلف با ظرفیت‌های متنوع به دستیاری هم جریانی برای کمک به توسعه، رشد هنر و کیفیت آثار ایجاد کنند.
آثار فرهنگی و مقاصد هنری ایران اقتصاد شهرها را به حرکت درمی‌آورد
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: پیش از اینکه به نفت فروشی روی بیاوریم آثار فرهنگی و مقاصد هنری ایران جز ارکان هر اجتماعی بوده است که می توانسته اقتصاد شهرها را به حرکت در آورد.
حسینی تاکید کرد: در اسناد تاریخی موجود یکی از راه‌های درآمد خانوار در شهری مانند شیراز پدید آمدن نسخه‌های خطی توسط بانوان خانه دار بوده که به جهان صادر می شده است؛ آنچه در تاریخ هنر است می‌گوید کاتبان مصری به داشتن نی شیرازی افتخار می‌کردند که همان قلم دزفولی است که تجار شیرازی آن را صادر می‌کردند و به نام آنان ثبت شده است. نمونه‌های بسیاری در این زمینه از جمله مرکب تبریزی، نمایش‌های آئینی و اجراهای سنتی در گونه‌های مختلف وجود دارد.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: هر شهری در ایران ظرفیت‌های متعددی داشته که می توانسته شهر را نامدار کند و موجب جذب گردشگران شود برخی از این ظرفیت‌ها و امکانات تا امروز جریان و استمرار خود را حفظ کرده است؛ بر همین اساس برای دیدن بازمانده آثار در روزگار گذشته سفر می‌کنیم؛ بنابراین اگرچه به گونه‌های مختلفی طرح و عنوان شده است این اقدام کلان ملی بر آمده از هویت هنر و فرهنگ ماست که با شناسایی اجزا و زوایا و اجزای این ظرفیت می‌توانیم هم امتیاز گسترده‌تری برای هنرمندان قائل شویم هم توان مدیریتی هر نقطه از ایران با حضور شهرداری‌ها، استانداری‌ها و دستگاه‌های دخیل در مدیریت شهر را گرد هم آوریم همان چیزی که با عنوان هم افزایی از آن یاد می‌کنیم با موضوع و محور هنر به عنوان یکی از مهم‌ترین ارزش‌های امروزی ایران خدمت بگیریم در توسعه شهرها بیشتر از پیش مؤثر واقع شود.
حسینی خاطرنشان کرد: امروز خانواده هنرمندان ایران بسیار گسترده است، شمار هنرمندان کشور در عرصه و رشته‌های مختلف در چهل سال گذشته رشد کمی و کیفی بی نظیر را تجربه کرده است؛ پراکنده بودن هنرمندان ایران افتخار آمیز است نه مانند گذشته که هنرمندان بزرگ جلای وطن کنند و با آمدن به کلان شهرها و پایتخت هنر خود را به نمایش بگذارند.
وی افزود: امروز جشنواره‌های جوان و نوجوان که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد برگزار می‌شود گواه است که استعدادهای درخشان در این رده‌های سنی هستند و دیده می‌شوند در برنامه‌ها به نمایش گذاشته می‌شوند.
حسینی تصریح کرد: شبکه شهرهای خلاق طرح نویی نیست بلکه میراثی بوده که داشتیم و ثروتی است که امروز در دست ماست؛ اما نیاز به بازپروری، بازآفرینی و معرفی بهتر دارد. تلاش می‌کنیم این طرح را به عنوان یک طرح مهم در سال پیش رو با اهتمام پیگیری کنیم تا تمام ایران هر کدام پایتخت هنرهای مختلف و مرکز آفرینش‌های هنری گوناگون در شأن و شایسته جلوه و عرضه شود.
منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

لطفا کد زیر را وارد نمایید

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7