کد خبر: 28312| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۲۷ مهر سال ۱۴۰۴ | ساعت ۱۳:۲۱:۰

دبیر هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی از کاهش محسوس تعداد شکایات در روند جذب خبر داد و با تشریح فرآیند سه‌مرحله‌ای رسیدگی به اعتراضات، تأکید کرد که شفافیت در دسترسی به مستندات رقبا و سیستمی شدن ارزیابی‌ها، نقش کلیدی در کنترل و کاهش این پرونده‌ها داشته است.
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی اصغر ذبیح‌زاده دبیر هیئت عالی جذب اعضای هیأت علمی با اشاره به کاهش اعتراضات در فرآیند جذب اعضای هیئت علمی گفت: این شکایات قبلاً زیاد بود، اما هر چه جلوتر می‌رویم، کمتر می‌شود به طوریکه تعداد شکایات ما در حال کاهش است؛ برای مثال، در جلسه اخیر هیأت عالی از ۱۱ پرونده، تنها برای ۴ نفر رأی به نفعشان صادر شد که شکایتشان وارد بوده و آماده ابلاغ به دانشگاه‌هاست.
وی در پاسخ به این سوال که دلیل کاهش اعتراضات چیست، توضیح داد: دلیل این امر این است که هم از فکر جمعی بیشتر استفاده می‌شود و هم فرآیندها سیستمی شده‌اند. الان سنجش شخصیت، ارزشیابی و خودارزیابی فرد، تماماً سیستمی شده است. وقتی سیستمی شود، شکایت خود به خود کم می‌شود.
دبیر هیأت عالی جذب، شفافیت را عامل مهم دیگر در کاهش اعتراضات دانست و افزود: وقتی فرآیند در دسترس باشد و شما مسیر پرونده خود را ببینید، ببینید الان چند رقیب دارید، رقبا چه داشته‌هایی دارند و شما چه داشته‌هایی دارید؛ وقتی این را می‌بینید، خودتان ناظر و کنترل‌کننده هستید. در نتیجه، میزان خطا و میزان شکایت هم کمتر می‌شود.
ذبیح‌زاده در تشریح روند رسیدگی به شکایات تأکید کرد که این روند کاملاً مطابق با قانون اساسی و در سه مرحله انجام می‌شود، شاکی باید به دانشگاه یا مؤسسه آموزشی مراجعه کرده و سند خود را ارائه دهد تا حقانیت خود را ثابت کند؛ اگر هیأت اجرایی جذب دانشگاه (با تفکر جمعی) تشخیص دهد که شکایت وارد نیست، پرونده بسته می‌شود. اما در صورت عدم نظر مثبت در مرحله دانشگاه، فرد فرصت دارد شکایت خود را در هیأت مرکزی جذب پیگیری کند، اگر فرد در مراحل قبل به نتیجه نرسد، نوبت به هیأت عالی می‌رسد.
وی درباره این مرحله گفت: در هیأت عالی، فرد شاکی حضوری می‌آید، حرف‌هایش را می‌زند، مدارکش را ارائه می‌دهد و دفاع می‌کند. دبیر هیأت عالی جذب گفت: بسیاری از مراجعین پس از مشاهده مستندات رقبا در این مرحله، خودشان می‌گویند شکایتشان وارد نیست و اشتباه کرده‌اند. در طرف مقابل، در صورت اثبات حق شاکی، اعلام می‌شود که دانشگاه‌ها موظف به جذب آن‌ها به عنوان عضو هیئت علمی هستند.
ذبیح‌زاده در خصوص آمار تأیید شکایات، تخمین زد که نسبت تأیید شکایات بیش از ۳۰ درصد است یعنی اگر ۱۰ نفر شکایت کنند، ممکن است ۳ نفر حق داشته باشند.
وی با ارائه آمار کلی از گذشته، گفت: آمار نشان می‌دهد که شکایات در وزارت علوم بیشتر است، چون رقابت در آنجا شدیدتر است. فکر می‌کنم مجموع شکایات در یک بازه ۱۶ ساله (از سال ۸۷ تا ۱۴۰۰) بیش از ۲۱۰ مورد نبوده است و از این تعداد، شکایاتی که واقعاً حق با شاکی بوده و رأی به نفعشان صادر شده، بیش از ۳۰ درصد است.

منبع:فارس

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7