استفاده از ظرفیت مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری، در انجام مطالعه آمایشی و وضعیت شناسی دانشجو، فارغالتحصیلان، اعضاء هیئتعلمی با تکیهبر دادههای ملی موجود (تجمیع و یکپارچهسازی نظام آمار و اطلاعات بهروز و جامع در حوزه علوم انسانی، اجتماعی و هنر).
نشست مشترک شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی و مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری با حضور روسا و معاونین دو نهاد برگزار شد.

در این نشست دکتر عاملی، رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی و تیم همراه، از مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری بازدید کردند. در این دیدار، محورهای همکاری و مشارکت شورای تخصصی با مرکز پژوهشها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر پاکذات، رئیس مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری، به معرفی این مرکز و اهداف آن پرداخت. وی هدف اصلی این مرکز را بسترسازی جهت توسعه فعالیتهای علمی و پژوهشی در راستای ارتقای مستمر نظام حکمرانی کشور، منطبق با اسناد بالادستی و اصلاح نظام تقسیمکار ملی و سازوکارهای نظام تصمیمگیری و تصمیمسازی کشور برشمرد. ایشان وظایف و اختیارات مرکز را در چهار محور تشریح کرد:
- کمک به شناسایی نیازهای پژوهشی نظام حکمرانی کشور در سطوح استانی و ملی
- انجام مطالعات آمادهسازی اجرای طرحهای عظیم اقتصادی مبتنی بر آیندهنگری
- انجام مطالعات آیندهپژوهی بهمنظور استفاده از فرصتها و پیشبینی و رهگیری مسائل و معضلات و چالشهای پیش روی نظام حکمرانی کشور
- بازخوانی، تحقیق و معرفی ظرفیتهای جغرافیایی، تاریخی و بومی کشور در زمینه پیشرفت و توسعه
در ادامه نشست دکتر عاملی، رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی، از تدوین سند تحول علوم انسانی، اجتماعی و هنر خبر داد. وی تأکید کرد که این سند با هدف حل مشکلات ایران اسلامی و با همکاری و مشارکت دانشگاههای برتر و نخبگان و خبرگان این حوزه از سراسر کشور و با رویکرد کارآمدی علوم انسانی، اجتماعی و هنر در پیشرفت اسلامی-ایرانی جمهوری اسلامی در حال تدوین است.
وی همچنین افزود: «شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی، آییننامه ارتقای اعضای هیئتعلمی را بازنگری و تکمیل میکند. این آییننامه در سه بخش علوم انسانی و هنر، بهداشت و درمان و سایر علوم در حال اصلاح و تکمیل مطابق با مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است».

دکتر عاملی در ادامه سخنان خود از بهروزرسانی سند نقشه جامع علمی کشور خبر داد و گفت: «از ۱۳ راهبرد موجود در این سند، ۱۰ راهبرد بهصورت خاص به علوم انسانی، اجتماعی و هنر اختصاص دارد و این پروژه بهصورت ویژه در دستور کار شورای تحول قرارگرفته است».
در پایان این نشست بر استفاده از ظرفیت پژوهشکدهها و مراکز پژوهشی، بهویژه مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری، در انجام مطالعه آمایشی و وضعیت شناسی دانشجو، فارغالتحصیلان، اعضاء هیئتعلمی با تکیهبر دادههای ملی موجود (تجمیع و یکپارچهسازی نظام آمار و اطلاعات بهروز و جامع در حوزه علوم انسانی، اجتماعی و هنر) تأکید شد.

منبع:شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی