کد خبر: 26464| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۱ دی سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۴:۵۶:۰ | تعداد بازدید: ۱۰۳

489 پژوهشگر پر استناد علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری در سال 1403 در پایگاه ISC شناسایی‌شده‌اند.   
رئیس مؤسسه ISC اظهار داشت: مقام معظم رهبری همواره بر اهمیت حوزه علوم انسانی و لزوم تحول در این حوزه تأکید دارند و معتقدند علوم انسانی جهت دهنده و فکر ساز است و مسیر و مقصد حرکت جامعه را تعیین می‌کند. مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) به‌عنوان یک مؤسسه معتبر بین‌المللی، وظیفه رصد و پایش علم و فناوری ایران، منطقه و کشورهای اسلامی را بر عهده دارد؛ ازاین‌رو مؤسسه ISC از سال 1401 با اتکاء به منابع اطلاعاتی و پایگاه‌های داده خود اقدام به شناسایی پژوهشگران پر استناد در حوزه‌های علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری می‌نماید.     
فاضل زاده گفت: پژوهشگران پر استناد در بازه زمانی 10 ساله (1401-1392) معرفی‌شده‌اند. پژوهشگران در هر حوزه برحسب تعداد استنادهایی که دریافت کرده‌اند مرتب‌سازی شده و سپس پژوهشگران پر استناد بر اساس حدود آستانه استنادی به‌عنوان پژوهشگران پر استناد علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری در نظر گرفته می‌شوند معیار انتخاب پژوهشگران در این فهرست، تعداد استنادهای صورت گرفته به تولیدات علمی آن‌ها است.         
وی افزود: درمجموع 489 پژوهشگر در 16 حوزه موضوعی خرد در گستره علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری دسته‌بندی ‌شده‌اند. تعداد 413 نفر پژوهشگر پر استناد در گستره علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری در یک حوزه موضوعی و مابقی پژوهشگران در چندین حوزه موضوعی امتیاز لازم را کسب کرده‌اند. (نمودار 1)



رئیس مؤسسه ISC گفت به لحاظ سهم پژوهشگران هر حوزه از مجموعه پژوهشگران پر استناد، پژوهشگران حوزه موضوعی کسب ‌وکار مدیریت و حسابداری با 12/68 درصد در رتبه اول قرار دارند و حوزه موضوعی علوم اجتماعی با 12/27 درصد رتبه دوم و حوزه موضوعی سایر با 9/41 درصد در رتبه سوم قرار دارند. مابقی پژوهشگران مربوط به 13 حوزه موضوعی علوم تربیتی، روانشناسی، الهیات و معارف اسلامی، جامعه‌شناسی و علوم سیاسی، علوم جغرافیایی، علوم اقتصادی، زبان و زبانشناسی، حقوق، زبان و ادبیات، علوم تاریخی، فلسفه، هنر و معماری و علم اطلاعات و دانش شناسی می‌باشند.          
جدول 1 و نمودار 2 این آمار را برای تمامی رشته‌ها نشان می‌دهد.
 


سهم سازمانی از پژوهشگران پر استناد علوم انسانی علوم اجتماعی، هنر و معماری     
فاضل زاده خاطرنشان کرد وزارت علوم تحقیقات و فناوری بیشترین سهم را از پژوهشگران پر استناد ایرانی با 89/35 درصد به خود اختصاص داده است. دانشگاه آزاد اسلامی 6/05 درصد، وزارت بهداشت 1/94 درصد و سایر مؤسسات آموزشی پژوهشی و فناوری 2/66 درصد از پژوهشگران پر استناد را به خود اختصاص داده‌اند. در جدول2، این آمار به تفکیک وابستگی سازمانی کلان پژوهشگران نشان داده ‌شده است.    



در بین دانشگاه‌ها، دانشگاه تهران (55 نفر)، دانشگاه تربیت مدرس(35 نفر)، دانشگاه علامه طباطبایی(34 نفر)، دانشگاه اصفهان (23 نفر) و دانشگاه فردوسی مشهد(21 نفر) به ترتیب دارای بیشترین تعداد پژوهشگر هستند.         



 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7