کد خبر: 26382| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۱۴ آذر سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۶:۵۶:۰ | تعداد بازدید: ۱۱۳۵

برش استانی «همایش ملی حکمرانی تمدنی علم و فن‌آوری»، به میزبانی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، همایش ملی حکمرانی تمدنی علم و فناوری در تاریخ 14 آذرماه 1403 با میزبانی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد. این همایش با حضور اساتید و صاحب‌نظران حوزه‌های علمی و فناوری و با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) آغاز شد.
در ابتدای همایش، دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی در سخنانی اظهار داشت که روایات زیادی در خصوص مقام والای مادر و جایگاه زن در اسلام وجود دارد، اما در مورد حضرت زهرا (س)، اگر تنها به این مباحث اکتفا کنیم، خطای راهبردی صورت گرفته است. وی با اشاره به شأن نزول سوره مبارکه کوثر گفت که در قرآن، در هیچ سوره‌ای به اندازه این سوره، منت بر پیامبر اکرم (ص) نیامده است.
دکتر احمدی همچنین به حدیث قدسی اشاره کرد که در آن آمده است: «اگر حضرت زهرا(س) نبود، عالم خلق نمی‌شد»، و بر این نکته تأکید کرد که این آموزه‌ها از عظمت مقام حضرت زهرا (س) پرده برمی‌دارد.
وی با اشاره به موضوع حکمرانی علم، آیه 33 سوره مبارکه الرحمن را ذکر کرد که در آن آمده است: «ای همه انس و جن اگر نمی‌توانید از کرانه‌های آسمان و زمین بگذرید، مگر با سلطان». دکتر احمدی در تبیین این آیه گفت که این «سلطان»، در حقیقت علم است، چرا که در روایات آمده است «العلم سلطان»، و با علم می‌توان به عظمت‌های آسمان و زمین دست یافت.
رئیس دانشگاه رازی همچنین افزود که جمهوری اسلامی ایران امروز در عرصه علم و فناوری از قدرت قابل توجهی برخوردار است و در حوزه‌های مختلف علمی از جمله پزشکی هسته‌ای، نانو بیوتکنولوژی و علوم نوپیشرفته، دستاوردهای بزرگی داشته است. وی تاکید کرد که دانشگاه‌ها و اساتید به عنوان طلایه‌داران این حرکت عظیم علمی هستند.
دکتر احمدی با اشاره به تمدن بزرگ اسلامی در گذشته گفت: «موضوعی که باید مورد توجه قرار گیرد، احیای این تمدن است». وی با بیان اینکه در حال حاضر در عرصه‌های اقتصادی و فرهنگی با مشکلات زیادی مواجه هستیم، تصریح کرد که برای حرکت به سمت احیای تمدن اسلامی باید این مشکلات را پذیرفته و برای رفع آن‌ها تلاش کنیم.
رئیس دانشگاه رازی در ادامه افزود: «کشور ما صاحب یک تمدن بزرگ بوده است که در بسیاری از ابعاد، پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و امروز در کتاب‌های لاتین به آن به عنوان «عصر طلایی تمدن اسلامی» اشاره می‌شود». وی با ذکر نام دانشمندان بزرگی همچون خوارزمی، ابن سینا و خواجه نصیرالدین طوسی که آثارشان قرن‌ها در مراکز آموزشی دنیا تدریس شده است، بر لزوم احیای این تمدن تاکید کرد.
در ادامه همایش، دکتر سجاد دادفر دبیر علمی و اجرایی همایش ضمن خیرمقدم به میهمانان، توضیحاتی در خصوص روند برگزاری همایش ارائه کرد و اعلام کرد که تاکنون 13 پیش‌نشست در موضوعات مختلف و با حضور اساتید برجسته برگزار شده است.
وی همچنین افزود که در پنل‌های علمی همایش، موضوعات مختلفی مانند «مسأله شناسی حکمرانی علم و فناوری در جمهوری اسلامی ایران»، «تحلیل پژوهش‌های حوزه حکمرانی علم و فناوری در ایران»، «حکمرانی تمدنی علم و فناوری و بین‌المللی شدن علوم انسانی و اجتماعی»، و «بازنگری در سیاست‌گذاری علم در قلمرو علوم انسانی و اجتماعی» مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
این همایش به صورت حضوری و برخط توسط شرکت‌کنندگان دنبال می‌شود.

منبع:دانشگاه رازی کرمانشاه

لطفا کد زیر را وارد نمایید

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7