کد خبر: 25592| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۲۳ مرداد سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۰:۴۶:۰ | تعداد بازدید: ۴۳۴

آیین تکریم روح الله دهقانی فیروز آبادی و معارفه حسین افشین معاون پیشین و فعلی علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور برگزار شد.
آیین تکریم و معارفه معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور امروز (سه شنبه) و با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در محل این معاونت برگزار شد. مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور شنبه گذشته (۲۰ مرداد) در حکمی حسین افشین را به سمت معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری تعیین کرد.
افشین، معاون جدید علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور دانشیار مهندسی مکانیک در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف و سومین نفری است که از این دانشگاه برجسته کشور به این سمت منصوب می‌شود.
پیش از افشین، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی از ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ به عنوان سرپرست و از ۱۱ آبان ۱۴۰۱ تا امروز سمت معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری را برعهده داشت که او نیز عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف با درجه دانشیاری در دانشکده مهندسی هوافضا بود.
محمدرضا عارف در این مراسم گفت: ما امروز به جایی رسیدیم که در فناوری پیشرفته جزو مدعیان بزرگ دنیا هستیم، این نتیجه زحمات و تلاش های جوانان پر انرژی و پر شور کشور بوده است که در این ۴ دهه وضعیت علمی خوبی را برای کشور ایجاد کردند.
وی با بیان این که شاخص‌های کمی و کیفی نیروی انسانی، یک کمیت و سرمایه معنوی را برای ما به ارمغان آورده است، اظهار داشت: منابع زیرزمینی، ظرفیت بالای دانشگاه و کیفیت آن، مزیت نسبی است که باید در همه برنامه‌ریزی‌ها و تلاش‌ها استفاده شود.
عارف تاکید کرد: سند چشم‌انداز، در رأس همه تعهدات ملی قرار دارد؛ جایگاه اول در منطقه در همه زمینه‌ها میثاق ملی است و بنا بوده تا سال آینده به این برسیم که عقب ماندیم و باید جبران شود.
معاون اول رئیس جمهور گفت: محوریت تحقق سند چشم‌اندازه به طور طبیعی به عهده معاونت علمی است. گام‌های اولیه برداشته شده و به جای رسیدیم که بدون استناد به نیروی جوان علمی نمی‌توانیم جلو برویم. زمانی که این سند تصویب می‌شد، ما در برخی از شاخص‌ها، جایگاه اول یا دوم در منطقه را داشتیم، ما در منطقه‌ای پویا زندگی می‌کنیم. شاخص‌های مد نظر ما در طول ۲۰ سال گذشته بسیار دگرگون شده است.
وی یادآور شد: برنامه هفتم توسعه که اولین کلید عملیاتی این برنامه را دیروز با تشکیل شورای عالی راهبری این سند، زده شد، عموما از اهداف خوب و مترقی‌ای برخوردار است، ایرادی که به این سند می شود گرفت این است که منابع مورد نیاز دیده نشده است؛ در برنامه تکلیف شده که دولت ظرف یک سال منابع را لحاظ و به مجلس ارسال کند؛ ان شاءالله این ایراد هم رفع می شود
حرف معاونت علمی ریاست جمهوری، حرف علمی رئیس جمهور و دولت است؛ وارد رقابت با هیچ دستگاهی نمی شود
عارف تصریح کرد: معاونت علمی را دستگاه نمی دانیم که در رقابت یا رفاقت با سایر دستگاه ها باشد بلکه یک معاونت ستادی است، حرف معاونت علمی ریاست جمهوری، حرف علمی رئیس جمهور و دولت است لذا وارد رقابت با هیچ دستگاهی نمی شود.
وی افزود: دولت که با خودش رقابت نمی کند؛ دستگاه ها ممکن است رقابتی داشته باشند بد هم نیست که گاهی این رقابت ها به اختلاف تبدیل می شود که دولت و رئیس جمهور باید آن را حل کند؛ علی الاصول مرجع حل اختلاف های علمی دستگاه ها، معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور است.
عارف تصریح کرد: خواهشم این است که به هیچ وجه این معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور را دستگاه ندانید؛ اگر دستگاه بدانیم هم منابع تقسیم می شود و هم مسئولیت ها که نباید اینگونه شود؛ همه اختیارات و مسئولیت های رئیس جمهور در بخش علم و فناوری در این معاونت باید مدیریت شود.

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7